|
Индивидуи на изминатите 2 милениуми |
Внеси реплика | страница <1 112113114115116 217> |
Автор | ||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa taka kazi as se ispasih ci e njakoj tvoj komsija
|
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
ntg2003
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 483 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не е. Ама името му завършва на ..ски Та ми хареса
Изменето од ntg2003 - 13.Јануари.2008 во 13:23 |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Verojatno nema dete a ni nekoj od postarite koj ne znae za Pinocchio(avtor Carlo Lorenzini),i shto se sluchuva so negoviot drven nos koga laze.Poveke od sto godini gi uchi decata,a bogami i vozrasnite deka vistinata i nesebichnosta pomagaat da se ostvarat site sonishta,pa i kako vo sluchajot so Pinocio da od drvena kukla -stane chovek.Nekogash odamna,stariot i osamen stolar Gepetto reshil da si napravi drvena kukla koja ke mu bide zamena za dete shto nikogash go nemal.Koga go napravil posakal da kuklata bide ziva.I normalno,istata nok Sinata Vila mu ja ispolnuva zelbata i od kuklata so magichnoto stapche pravi vistinsko dete,izgovarajki gi zborovite:Bidi hrabar i nesebichen... Sinata Vila znaela deka Pinocio go chekaat razni iskushenija,pa namesto SOVEST go praka maliot shturec koj ke go nauchi na site dobri raboti i nema da zapadne vo zlo.Iako Pinocio vetuva deka ke bide poslushen veke narednot den na patot do shkoloto zapadja vo nevolja pa losh*te momci John i Giddy uspevaat da go izlazat i go prodavaat na nekoj sopstvenik na cirkus.Dobrata sina Vila go spasuva Pinocio a na prashanjeto zoshto ne otishol vo shkolo toj laze i taka na sekoja negova lazga nosot mu se zgolemuva se poveke i poveke.Vilata povtorno mu pomaga ,mu go skratuva nosot so negovo vetuvanje deka nikogash poveke nema da laze,....no...kako i sekoj chovek,....vetuvanjeto ne go ispolnuva...... Na krajot na prikaznata,posle site nevolji koi gi pominuva sepak svaka deka so lagite i nechistata sovest nema da postigne nishto i ispravajki gi site greshki navistina stanuva ziv. Ova e prekrasen primer ne samo za malite deca koi neveruvam deka mnogu dobro ja razbiraat prikaznava,no,za vozrasnite ,.....tie treba da se potrudat prikaznava da im e vodich niz ZIVOTOT,TOGASH KOGA KE POSAKAAT DA SE LUDJE ,A NE SAMO DRVENI KUKLI Изменето од mamma - 13.Јануари.2008 во 14:56 |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
STUARDESA
Изменето од anakin - 03.Февруари.2009 во 00:57 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
inessX
Сениор Регистриран: 28.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 405 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
,,,,,
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
so stanue? sega?
|
||
|
||
inessX
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dobro e se popravi sega
dobivas najdobar sendvic
tamu gore
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
so shunka i senf?
|
||
|
||
inessX
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
rekov imas privilegii pa ke biras
ili ke preporacam jas najdobroto
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
imam protekcii tamu gore? i ako neveruvam vo angeli so krila nego samo vo angjeli bez krila?????
|
||
|
||
inessX
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas mislev zboruvame za najgolemite letecki sisari????
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jeeeeeeeeeee
pa za niv zborime |
||
|
||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A temata ...seushte e:Индивидуи на изминатите 2 милениуми
Изменето од mamma - 13.Јануари.2008 во 23:01 |
||
Внеси реплика | страница <1 112113114115116 217> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |