IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Секс
  Активни теми Активни теми RSS - Мој став за хомосексуалноста
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Мој став за хомосексуалноста

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 103>
Автор
Порака
doriangray Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Опсесивен компулсивец

Регистриран: 03.Јануари.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 1460
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај doriangray Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 12:12
Како прво отидовте офтопик. Како второ, според мене кој, како сака нека пишува се додека напишаното држи вода.

Originally posted by аџија аџија напиша:

зошто хомосите во мк се кријат?зошто не се представат со име и презиме? зошто не направат парада како и во другите земји?

Одговорите на овие прашања ги знаеш и самиот, меѓутоа претпоставувам, ограниченоста да прифатиш нешто што не се согласува со твоите мислења, те тера да го туркаш ѕидот со главата.

ok.а зашто би ги искршиле од ќутек?

Затоа што постојат луѓе како тебе, објаснети погоре.
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change.
And if you're talking about my life you're only wasting your own time!
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 12:18
какви се тоа луѓе како мене?
никогаш не би кренал рака на хомос, само затоа што е хомос. од истите причини што не би кренал рака и над инвалид, пореметен човек или дете.

но факт е дека постои одреден страв, или можеби не е ни страв, туку СРАМ кај хомосите да кажат кои се и што се. Затоа што знаат дека се неморални.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Опсесивен компулсивец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај doriangray Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 13:08

какви се тоа луѓе како мене?никогаш не би кренал рака на хомос, само затоа што е хомос. од истите причини што не би кренал рака и над инвалид, пореметен човек или дете. но факт е дека постои одреден страв, или можеби не е ни страв, туку СРАМ кај хомосите да кажат кои се и што се. Затоа што знаат дека се неморални.
Ах аџијо, буквалисту ограничен. Не зборувам за физички напади и `раце кревање`, туку зборувам за психички напад и тортура, што е уште полошо и потешко. А таквите како тебе ти ги опишав погоре, ограничени.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 13:22
ок, твое право да сметаш дека сум ограничен, исто како што е мое право да те сметам за болен. зошто сте толку нетолерантни? изненадување

п.с. значи сепак ви е срам?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Опсесивен компулсивец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај doriangray Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 13:42
Не, не ми е срам, туку имам совест која ми вели дека ограничените, ќе ми ставаат “сопки“ на секој чекор.
Зошто не гледаш пошироко што се случува во светот? Има навистина сериозни работи на кои би можел да обрнаш внимание, а не да се занимаваш со личната и свесната определба на хомосексуалците!

П.С: Благодарам за дијагнозата, само би сакал да ја видам дипломата, докторе.

Изменето од doriangray - 12.Јануари.2008 во 13:44
Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 14:07

ок, твое право да сметаш дека сум ограничен, исто како што е мое право да те сметам за болен. зошто сте толку нетолерантни? изненадување

п.с. значи сепак ви е срам?

od kogo sram be adzija..od tebe ?...

Изменето од Eleni - 12.Јануари.2008 во 22:29
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Опсесивен компулсивец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај doriangray Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 14:13

зошто сте толку нетолерантни?
Ти најде да зборуваш за толеранција...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 15:28
Originally posted by doriangray doriangray напиша:

зошто сте толку нетолерантни?
Ти најде да зборуваш за толеранција...

иронијата е што ВИЕ зборувате за толеранција.

наводно, сме требале да го толерираме вашето развратно ОДНЕСУВАЊЕ.

а вие не сте биле должни да го толерирате ниту нашето совесно ЗБОРУВАЊЕ.

talk about double standards... изненадувањеизненадувањеизненадување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Опсесивен компулсивец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај doriangray Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 15:40
Зошто сметаш дека нашето однесување е развратно? Ајде кажи ми каква развратност прави еден хомосексуалец! Која е границата на развратното? Кажи ми како ти сметам јас? Како би можел да ти наштетам тебе со мојата сексуална ориентација? Какво злосторство правам? Кои се симптомите на мојата болест?
А твоето зборување, можеби е свесно, меѓутоа е, да не речам, злобно. Зар јас те навредувам на некој начин? Зар јас треба да те дискриминирам и да сметам дека си будала бидејќи не си член на Менса?
Кон врв
Neonic Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2007
Поени: 899
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 17:24

Eh dorian, od kogo najde da baras odgovori, pa toj znae samo omraza da siri tuka i da plue po sekoj koj ne misli kako nego(iako nemal nikakva moznost i personalno da gi spoznae sogovornicite-tie za nego se bolni,a toa se vcvrstuva pod poimot FRUSTRACIJA), a toa ne e nisto drugo,tuku refleksija na negovata frustriranost so sekojdnevniot zivot vo negovata okolina.
 Zatoa doagja ovde da se "oslobodi" od seta taa negativa energija koja e akumulirana vo negovata svest...

Vazno e da se pljue, a ne e vazno po kogo...taka Adzija?намигнување
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 17:29

ok.

а зашто би ги искршиле од ќутек?

зашто се педери газење%20од%20смеење
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 17:31

Зошто сметаш дека нашето однесување е развратно? Ајде кажи ми каква развратност прави еден хомосексуалец! Која е границата на развратното? Кажи ми како ти сметам јас? Како би можел да ти наштетам тебе со мојата сексуална ориентација? Какво злосторство правам? Кои се симптомите на мојата болест?
А твоето зборување, можеби е свесно, меѓутоа е, да не речам, злобно. Зар јас те навредувам на некој начин? Зар јас треба да те дискриминирам и да сметам дека си будала бидејќи не си член на Менса?

зошто мислиш дека не сум член? глупчоглупчоглупчо

второ, можеме да разговараме за моите ставови, и зошто така мислам, и подготвен сум документирано со научни студии, со социолошки анализи и со етичко-морална аргументација.

НО ПРВО И ОСНОВНО што мора да се случи, е да станете ЛУЃЕ и човечно да станете ТОЛЕРАНТНИ и да го прифатите нашето мислење како НАШЕ, и без навреди да се води дискусија. Значи прво што ви фали е човечност и почит кон ова размислување. Се додека само со погрдни изјави, навреди и псовки правите муабет, нема никаде да стигнете. Вашето однесување му припаѓа на едно друго доба, добата на едноумието. Денес секој има право на свое видување, размислување и на СЛОБОДНО изразување на тоа мислење. Додека ова не го сфатите, сите ваши обиди ќе приличат само на една добро организирана Гебелсова хајка.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јануари.2008 во 17:35

зошто мислиш дека не сум член? глупчоглупчоглупчо

второ, можеме да разговараме за моите ставови, и зошто така мислам, и подготвен сум документирано со научни студии, со социолошки анализи и со етичко-морална аргументација.

НО ПРВО И ОСНОВНО што мора да се случи, е да станете ЛУЃЕ и човечно да станете ТОЛЕРАНТНИ и да го прифатите нашето мислење како НАШЕ, и без навреди да се води дискусија. Значи прво што ви фали е човечност и почит кон ова размислување. Се додека само со погрдни изјави, навреди и псовки правите муабет, нема никаде да стигнете. Вашето однесување му припаѓа на едно друго доба, добата на едноумието. Денес секој има право на свое видување, размислување и на СЛОБОДНО изразување на тоа мислење. Додека ова не го сфатите, сите ваши обиди ќе приличат само на една добро организирана Гебелсова хајка.

со секој следен пост тонете се подлабоко... мора да станете толерантни луѓееееееееееее.... доста со уличарски речник, ова не е зелениковооооо диогенчо....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2008 во 00:27
Најостро ги осудувам сите физички напади врз хомосексуалците.

Но, во исто време, НАЈОСТРО го осудувам обидот на хомосексуалните добермани да го ЗАМОЛКНАТ гласот на оние кои не се сложуваат со нив.
НАЈОСТРО го осудувам обидот на хомосексуалната заедница, преку смислена кампања да го забрани зборувањето и размислувањето поинакво од нивното. Ваква арогантна хајка се нема водено уште од времето на комунистите, а пред нив, од инквизицијата.
НАЈОСТРО го осудувам секое натурање што хомосексуалната заедница го прави врз општеството, обидувајќи се да наметне вредности и пракси кои мнозинството ги смета за неприкладни и неморално.
СТОП за теророт над мислата и над мнозинството.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 103>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.