IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Семејство
  Активни теми Активни теми RSS - Деца
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Деца

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 263>
Автор
Порака
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2008 во 06:43
Dve, tretiot e mazot mi, a nego ne mislam ushte ednash da go zenam, dosta mu e belajot so mene, kapitulacijata mu e dozivotna...
Za snaite- dovolno ke bide ako bidat dobri zeni...ako mi se srekni sinovite, jas ke bidam ushte posrekna...sekoja majka e srekna ako i se srekni decata...samo shto jas sum malku pristrasna kon zenskite...pa mislam deka sinovite ke imaat problem bidejki jas ke bidam poveke na strana na snaite-takva beshe svekrva mi. A, vo krajna linija ke bidam zadovolna ako mi gi davaat odvreme-navreme vnukite da gi proshetam, ili pricuvam...Vnucite gi ostavam za dedo, a jas ke asistiram...

Изменето од mamamd - 08.Јануари.2008 во 06:44
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2008 во 06:50
Деклариативно повеќето мајки велат како тебе ( во врска со снаите ), ама во срцето на поинаков начин размислуваат. Ако синот и снаата имаат спор - теко дека некоја мајка ќе застане на страната на снаата.
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2008 во 08:49
Zboruvame za normalni situacii...cuvanje deca, zaednicko zavrshuvanje na obvrskite/da nema podelbi na mashki /zanski... a ne za devijacija...sigurno ne bi opravdala snaata da ima shvaler...a sinot da molci i da trpi...kako shto ne bi molcela-bi go kacila na kuso magare..i vo obratna situacija.

Изменето од mamamd - 08.Јануари.2008 во 08:49
Кон врв
keti72 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Октомври.2007
Локација: Macedonia
Поени: 3353
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај keti72 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2008 во 12:22
Да бидеме живи и здрави и да ги дочекаме и снаите и внучињатаголема%20насмевка, па после ќе „лафиме„....Обично кај нас се вика, не зборувај многу ако не си бил во таква ситуација, зошто колку и да кажуваме и вака и така, многу различно од кажувањето реагирамесмеењеНе верувам дека ниту снаата ниту свекрвата нешто намерно прават за да и наштетат на едната или другата, тоа така самото си доаѓа, па спој на ситуации, па погрешно време и место, па ете ти беља-свекрвата/снаата ме мрзизбунетост 
Keti72
Кон врв
bibka Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Декември.2007
Поени: 84
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bibka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2008 во 12:37
Мојата свекрва вели:'"НЕМА ЛОШИ СНАИ-ИМА ЛОШИ СИНОВИ"!,а дали и е така и во срцето...?Незнам?!? [:)]
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 12:09
Кога сме деца, не ги разбираме возрасните, кога ќе пораснеме - не ги разбираме децата.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 12:09
Зошто сите деца брзаат да пораснат, а кога ќе пораснат сакаат пак да се деца!????????????
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 12:45
Greshkaaaa, zenskite deca  koga ke porasnat sakaat da se generalki, samo da nareduvaat, drugite da izvrshuvaat, a da ne prashuvaat.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај keti72 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 13:39
Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

Зошто сите деца брзаат да пораснат, а кога ќе пораснат сакаат пак да се деца!????????????

Зошто сфаќаат дека нема ништо поубаво од детството, а пред тоа мислат дека кога ќе пораснат се ќе им биде дозволено, но забораваат дека во пакет доаѓаат и многу обврски и одговорностинамигнување
Keti72
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2008 во 23:29
Originally posted by keti72 keti72 напиша:

Зошто сфаќаат дека нема ништо поубаво од детството, а пред тоа мислат дека кога ќе пораснат се ќе им биде дозволено, но забораваат дека во пакет доаѓаат и многу обврски и одговорностинамигнување

Апсолутно романтично!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај keti72 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 11:37
Ма не, не е уопште романтичнотага, како беше она - ех да ви ги имам годините, да ви го немам паметот(сега сфаќам што мислела баба ми со тоа голема%20насмевка)
Keti72
Кон врв
seka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Регистриран: 04.Декември.2007
Поени: 4418
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 21:50

Ne, jas na primer ne sakam pak deta da sum... arna sum si sega vo godinite... moze uste 3-5 postara    taman mi je... sega za sega...
Кон врв
topsexy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
10-K-H-HOT

Поени: 3022
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај topsexy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 23:01
ne sakam mali deca,ednostavno mi precat...
ne sakam ni da imam nekogas.....
sto znam mozebi ke se smenam nekogas,ama sega zasega ne
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2008 во 02:02
РОДИТЕЛСТВО

Вашите деца не се ваши деца.
Тие се синови и ќерки на иднината.
Тие доаѓаат преку вас-но не од вас,
и иако се со вас-тие сепак не ви припаѓаат вам.
Можете да им ја дадете вашата љубов,
но не и вашите мисли,
бидејќи тие си имаат сопствени мисли...
Можете да ги удомите нивните дела
но не и нивните души,
бидејќи нивните души се удомени
во домот на иднината,
кој вие неможете да го посетите,
дури ни во сништата.
Можете да се стремите да бидете како нив,
но немојте да настојувате да ги направите слични на вас,
зашто животот не оди наназад-
ниту пак се завршува со вчерашниот ден.
Вие сте лакови од кои
вашите деца како живи стрели одлетуваат....
Стрелецот гледа знак преку патеката на бесконечноста
и ве надјачува со својата моќ
да ја фрли стрелата што подалеку.
Нека стегањето на шаката на стрелецот
ви биде радост, зашто стрелецот
ја сака стрелата што лета
но исто така го сака и лакот
кој е стабилен.

Џибран

Изменето од maria_magdalena - 17.Јануари.2008 во 02:02
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 263>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.