IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Напиши љубовен текст (дневник на вашата душа)...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Напиши љубовен текст (дневник на вашата душа)...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 58>
Автор
Порака
Mishell_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Јуни.2007
Локација: Sweden
Статус: Офлајн
Поени: 575
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mishell_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 02:07
Boite gi naslika Ti
a sega prasuvas zosto gi baram?
Prikaznata ja raskaza Ti
a veke zaboravi sto mi kaza?
Celiot svet go gledam vo Tebe
a Ti gledas vo spomenite.
Ljubovta e zivot
koj ednas mi go podari
Ljubovta e son
zarem sakas da me razbudis?
Boite gi naslika Ti
a sega sakas da gi sokries?
Svetot se rusi pred mene,
Ti zamina..
Ti poveke ne si ovde.

Изменето од Mishell_G - 10.Јануари.2008 во 02:19
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mishell_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 02:23
Koga svezdite ke padnat na tlo
Koga zelbite ke stivnat
Ke ostane samo prasina
Ke ostane samo spomen.
Vremeto ne stoi
Vremeto ne ceka
Poslednata igra
Samo ednas moze da se odigra.

Hehehe, toa izgleda si gi videl svezdite od mojot sleden post голема%20насмевка.. Vo posleden moment promena na inspiracijata=promena na stihovite.

Изменето од Mishell_G - 10.Јануари.2008 во 02:57
Кон врв
tytysh Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 25.Јули.2007
Поени: 59
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tytysh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 13:10
.
.
.
SE NAJDOVME I OSTANAVME ZASEKOGAS ZAEDNO SE PODADOVME EDEN NA DRUG SE ZALJUBIVME ISKRENO I VEKE NEMOZEME EDEN BEZ DRUG. TE SAKAM NAJMILO MOE TI SI MI SE TI SI MI HRANATA, VODATA, TI SI MI ZIVOTOT MOJ, NE MOZAM DA ZIVEAM BE ZTEBE NI EDNA MILISEKUNDA PROSTO NEMOZAM DA ZIVEAM BEZ TEBEљубовљубовљубовљубовљубовљубовљубовљубовљубовљубовљубов
TE SAKAM ZENO MOJAAAAAAAA!!!!!
TE SAKA MAZOT TVOJJJJJJJJ!!!!!љубовљубовљубов
sakaj i bidi sakan
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mishell_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 19:18
Sladok e vkusot na izmamata
go hrani tvoeto Ego zar ne?
koga ne si ti Toj sto e povreden.
presladok za Ti da mu odolees,
da me vidis na kolena kako pagjam
i zadovolno da se nasmees.
a tebe sovrseno ti stoi,
da bides trol na ljubovta
da bides kral na izmamnicite,
da bides sluga na bolkata
da bides drugar na senkite.

Изменето од Mishell_G - 11.Јануари.2008 во 06:35
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2008 во 16:58
Низ тмурните облаци, низ сета таа магла, сепак изгреа некакво си сонце. Велат не се лажи на првиот зрак, сеуште не е топло, но сепак тиј еден мал зрак нека го означи крајот на маглата и тмурните облаци. Како мало дете не можев да заспијам од радост дека сепак видов некаков си зрак. Знаете кога човек, колку и да и искусен, живее долг период во темнина, па и најмалата светлина за него е света. Знам да ценам, затоа и ова ми се случува. И покрај долг период бессони ноќи, тоа утро не ми се спиеше ни најмалку. Одвај додржувајќи да не викнам од радост, се смешкав со преполно срце. Храброста иако некогаш знае да појде во погрешен правец овој пат на дело се покажа. Секој збор го мислев и беше искрен, веќе доволно преќутував,  мислам дека и таа недоверба произлезе од тоа. Веќе немав сили да додржам во себе, затоа повеќе смешно, но барем искрено реков-будало една, па само ти си, нема никој друг! Денес се смеам на зборовиве, има многу поголем избор и поубав. Но сепак најбитното се покажа-дека тие се од срце. Минатото е конечно избришано, иако недостига мал дел за веќе никогаш да не помислам на тоа што било порано во мојот љубовен живот, сите тие пропаднати љубови. Сегашноста е убава, за иднината се надевам. Верувам дека повторно ќе се радувам преполна со среќа поради туѓа среќа, на тој што ќе е до мене. Се надевам. Надежта е тоа што и покрај многу падови ми велеше да се борам за себе. Ги протрив очите и ја здогледав вистинската јас во огледало. Не сум само убав лик, туку личност преполна со љубов за да подари. Тоа што било порано, сите грешки што ми ги направиле, сум ги направила, се е пратено во бестрага. никој не ја заслужил мојата љубов за да останам покрај него. Затоа и секогаш си одев. Празнината ја пополнував со жечбата за пронаоѓањето на сродната душа. Не барав многу мислам само некој како мене. Не жалев за моите грешки, но се покајав, за мојот лош избор на изместени луѓе во мозокот кои сеуште не се промениле, како да им нема спас. Последен пат кога помислив на тоа само слатко се насмевнав и им посакав среќа, чуствувајќи го својот душевен мир.  Некој ќе рече самобендисана, но ќе рече оној што не знае што е тоа..знаете еден стих одеше “ма нек луѓе се нек си прозборат..“. Љубовта чека, се надевам ќе ми даде шанса да ја искажам, а дотогаш....дотогаш ќе се радувам на секој нов зрак, се додека не изгрее јасно сонце!!!! среќа
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
TheBlackQueen Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Јануари.2008
Локација: Cuba
Поени: 8
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај TheBlackQueen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јануари.2008 во 18:50
da, te sakav...ne znam dali te sakam seushte..zalam..placev poradi tebe,sonuvav so tebe,ziveev za tebe...zoshto morashe da rasipesh se so tvojot cinizam i somnez..me napravi ona sto si ti..stanavme isti...ironicno sebicni bez kapka iskrenost vo nash*te dushi...shto sleduva sega?sega koga stanavme tuginci i koga sme tolku dalecni,sega koga se custvuvame slabi i osameni..sega koga vistinata go zavrshuva ovoj teatar..izvadi ja maskata..ova sum jas..zar zaboravi sto bev na pocetokot..a sto sum sega..t emrazam..te sakam..poradi tebe sum ova sto sum..go ziveam zivotot po navika...igram mala piesa..i seushte imam halucinacii deka ti si tuka..i koga zaminuvash me zemash so tebe..te sledam..kazi mi..moram da ja prekinam ovaa tishina..te ubivam..pred da me pretvorish vo prashina...se gubam po ulicite na pustiot grad..temninata go oznacuva mojot zivot..te sakav...no ti ne me zesluzi..
Before eternity beckons i ll make you mine ....GOODBYE MYSTERY GOODBYE PAIN GOODBYE LOVE WE LL MEET AGAIN

a name u had never heard,that had no meaning at all,a super natural echo in ur dream!
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 00:32
Vodopad od solzi me zagusuva so gustata parea, a jas baram likovi vo maglata nebar ka vidam prijatelsko lice makar i zamisleno. Vo luge verba nemam, kopilinja se kako i jas, znaeme samo ona sto ke ni go kazat...krikot na ocajot se gubi vo vlaznata bucava, se tresam od studot koj izleguva od koskite, ocite mi se suvi, sega sum drvo, neosetno i kruto, a sepak tolku ronlivo dodeka gasenici se hranat so mojata srz. Sekavanje na maglata niz koja se proziraat lica so stari ulogi...svetlina kape od moite dlanki, a nagore ne gledam, nema nikoj poznat. Zakoraveni plukanici po moeto lice od onie sto da im se predadam ne sakav...tropaat lopati, moite prijateli grob mi spremaat, od onie evtinite, a jas sum samo zivotno od copor koj ne se uskladi so mazohistickata logika na ostanatite...ostavete gi mrtvite da gi zakopaat mrtvite, nie odime ponatamu po patot na vistinata obvitkana so gusti trnja kade cekaat novi grobovi za onie so nasmeani lica. Vodi me gavole vo pekolot, ionaka nema da pocuvstvuvam nikakava razlika, vo strav ne moze da se zivee, a slobodata nosi smrt i beda...
Кон врв
TheBlackQueen Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Јануари.2008
Локација: Cuba
Поени: 8
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај TheBlackQueen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 20:04
koga bi imala samo ushte edna sansa.koga bi mozela da go vratam vremeto..ova zvuci premnogu glupavo klishirano sto ne mozam da poveruvam deka jas go kazuvam...sega sfakam deka samo se obiduvav da te zaboravam..da se prepravam deka si minato..deka ne postoish...se lazev sebe si deka sum zaljubena vo drugi..no vistinata go zavrshuva ovoj teatar..zalam..veruvaj deka se kaam..no sega e docna...sekoj den se nadevam deka ke te vidam..deka povtorno za mig ke go pocuvstvuvam toa sto go cuvstvuvam koga beshe del od mojot zivot..kukavicki se povlekov..bez da napravam neshto...se tesham so "ako sakash nekogo pushti go..neka odi..ako bil za tebe ke se vrati..ako ne..nikogas i ne bil"..no kolku toa moze da me uteshi...mi nedostigash..nautro koga gledam kako zorata se krshi..te baram vo monohromnata svetlina na utroto..tuka si..no ne te gledam..ne mozam da te dopram..znam deka ova e kazna sto ne go cenev toa shto go imav..shto nemav hrabrost da mozebi eden den..nekogash..negde..ke ti kazam se..vetuvam..ti si edinstvenata rabota za koja se kaam vo zivotov..se kaam tolku mnogu...
mozebi zatoashto samo ti beshe daleku od sebicniite illuzii na virtuelniot svet....
D..nikogas nema da go procitash ova..

Изменето од TheBlackQueen - 15.Јануари.2008 во 20:05
Before eternity beckons i ll make you mine ....GOODBYE MYSTERY GOODBYE PAIN GOODBYE LOVE WE LL MEET AGAIN

a name u had never heard,that had no meaning at all,a super natural echo in ur dream!
Кон врв
Anthony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 3379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2008 во 05:05
Slusas li? Go slusas li glasot koj tivko ti sepoti? Dali tonam ili begam? Dali placam ili samo stradam?
Dali e bolka ili e samo minliv cin? Tolku mnogu prasalnici a nisto konkretno. Casovite minuvaat, a jas stojam tuka i neprekinato gledam samo vo toj proklet casovnik, sakajki da go vratam vremeto i hrabrosta.Ne. Jas imam hrabrost. Toa sto nemam e sila, jas mozam no treba vreme. Zar seuste ne naucivte deka zivotot ne zastanuva koga ke ve skrsat? Zar seuste ne razbravte deka treba da se borite? ljubovta e borba vo koja na pobednikot nitu nekoj ke mu cestita sto izvojuval ljubov nitu pak nekoj ke mu ja priznae pobedata. Taa e sosema druga. Pocnuvam posilno da sepotam, se pojavuva odredena doza voznemirenost. Zosto e toa taka? Tajnite na ljubovta samo srceto moe gi krie. Umeam, znam, no prekjutuvam, moram. Vo eden moment me stresuva, kako milion mornici da projdoa niz teloto moe. Sepotot se izgubi nekade vo nokta, a od mene ostana samo blediot odraz vo rekata koj poleka se gubese vo dalecinata.?
It’s nice to be important....it’s   important to be nice!
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2008 во 20:26
ja zapmativ MESECINATA
vlazna matna zamaglena
sepak e Mesecina
i ako na dva dela podelena
ne cuva

ja zapamtiv Mesecinata
vlazna matna zamaglena
zad mokro staklo posakuvam
vo eden del da se spojat
ne cuva

ja zapamtiv Mesecinata
bese vlazna, matna zamaglena
kako ogin uzarena , polna
ne cuva i nie da sme ispolneti
migovite popolneti

Изменето од anakin - 17.Јануари.2008 во 20:27
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
devojce^ Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Октомври.2006
Локација: Macedonia
Поени: 33
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај devojce^ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 15:37
Ete zosto si rekov:“Sudbinata na bezumnik ke bide i moja".Ajde jadi si go lebot od radost i so slast pij si go vinoto,zosto Gospod veke gi prizna tvoite dela.Oblekata sekogas neka ti bide bela i nikogas ne zaboravaj da se namirisas.Raduvaj mu se na zivotot so sakanata licnost vo malkuto kratki dni,sto Gospod ti gi dal pod sonceto.Zosto toa ti e dadeno vo zivotot i reboteki da sogoruvas pod sonceto.Sledi si gi patishtata na srceto svoe i zelbite na ocite tvoi,svesen deka Gospod ke ti pobara smetka" pozdrav ve sakam 
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај devojce^ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 16:27
Me ponese vo viorot na kopnezite,me razbole od edna vecna bolka,a toa e LjUBOVTA.Ti koj vleze vo moeto srce so besshumni cekori,so race polni so laga,kade si sega?Doleta vo migot koga sonceto nezno gi protegase zracite na ljubovta,a mesecinata mi velese deka vecno ke te sakam .Vleze vo mojot son kako svetlost postojano sto zedni oci lakomo ja pijat.Mi podari samo edno zrnce pesok od tvojata ljubov,a dadov i se za tebe.Ti bese tolku prisuten vo mene.Svesna sum deka toa e nevozmozno.Ke pomislam kolku bilo cisto,ljubovno seto toa.Potoa ke stavam sindzir na melanholija za da go zacuvam ona nase zaednicko vreme onakvo kakvo sto bilo  i ke posakam da go napravam vecno moe i da go stavam zad mislite,zad sekojdnevieto.Ljubov vo mene vo ovoj moment.I mozebi ne povtorno i mozebi nikogas poveke.сршено%20срце

Изменето од devojce^ - 19.Јануари.2008 во 16:29
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај devojce^ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 16:32
Ponekogas otkazi se od ona sto te privlekuva,no nikogas od ona sto te pravi vistinski srekna,imaj na um deka parite,smrtta i ljubovta nikogas ne ja pravat vistinskata sreka,taa se krie vo malite nesta...ZABORAVI AKO MOZES
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај devojce^ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 16:38
Ako mozes da go vidis unistenoto deloto na tvojot zivot i bez zbor da pocnes povtorno da go gradis;ako mozes da bides zaljuben no ne i lud od ljubov,ako mozes da bides silen,no sepak da ostanes nezen,da ne gi mrazis onie koi tebe te mrazat,a sepak da umees da se boris i branis,ako mozes da bides bobar,da bides umen,a da ne si grub i sitnicar-Ke bides Covek.mwa ve sakaaaaaam
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 58>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.