|
Нешто за размислување |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | |||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ako si lingvisticki ogranicen da taka e a so neprobas da gledas sirum zatvoreni oci |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас идам на спиење, а вас ќе ве поздравам со следнава логичка гимнастика.
Вие сте изгубени во некоја шума. Лутајќи одите по еден пат и доаѓате до точка каде што патот се разделува. Едниот пат води кон вашиот дом, а другиот оди во некое село каде што ве чекаат гладни човекојадци
На патот има двајца браќа стражари. Едниот секогаш ја зборува вистината, а другиот секогаш лагата. Стражарите го знаат вистинскиот пат до вашиот дом.
Имате право да поставите едно единствено прашање кон само едниот од стражарите, а тој има право да ви одговори само со "да" или "не".
Кое прашање ќе го поставите за да го дознаете вистинскиот пат до дома?
п.с. Утре кога ќе се разбудам сакам да го видам точното прашање
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
anakin, vsushnost i ti dade tochen odgovor !
Mojata zabeleshka toa apsolutno ne go obezvrednuva, samo pokazhuva deka vo momentot ne sum se setil da gledam so shirum zatvoreni ochi. Taa opcija ne beshe limitirana od strana na postavuvachot na zagatkata, pa ti ja iskoristi isto kako sto ja iskoristiv i jas mojata. Изменето од Messenger - 09.Јануари.2008 во 02:26 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
e vaka
mozes da kazes berberot nema brada--- no toa se retki kjosavi mozed da kazes so si kazal ti toa po nekoi da ziveat vo drugi sela no fintata e ednoznacna samo zena ( vo globala ) ne se brici a odgovorot e toj- nikoj nemoze da me ubedi vo sprotivnoto oti e globalno resenje |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
RebeL
Сениор Регистриран: 20.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 656 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Eпа вака, пошто испушти нешто да кажиш, тоа ќе го искористам јас и ќе речам: Ќе го прашаме оној стражар, на кој му пишува на маичето „искрен“ или „не лажам“ --- „дали патот до мојот дом е овај десниот?“ и во зависност од неговиот одговор, ќе го одбериме соодветниот пат. |
|||
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА! |
|||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
otkrijte go ova
misliteli |
|||
|
|||
topsexy
Сениор 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne se brici
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Аааа сте ме разочарале.... треба помош? (Позови пријател)
|
|||
|
|||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
abe ev toa e lesno
prasaj go prviot so bi odgovoril vtoriov - dali e leviot pat do doma batali go toa i daj resi ja mojata zagatka so e nacrtana Изменето од anakin - 10.Јануари.2008 во 00:07 |
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не ја разбирам твојата задача... Ако го разгледуваме цел квадрат имаме...
8*8 = 64
Ако разгледуваме два трапези и два правоаголни триаголници имаме...
((3+5)/2*5 ) * 2 + (3*8/2)*2 = 40 + 24 = 64
64 = 64
Што е поентата на задачата?
|
|||
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
neli si bistar be!?,...pa,gledash deka vo kvadratot ima 64 polinja,...a,vo pravoagolnikot 65,.....aj,...objasni zoshto!
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
5X 13=65 eV
|
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Се работи за оптичка превара. Со наведеното сечење на горниот квадрат е невозможно да се состави доленаведениот правоаголник. Зошто? Затоа што долниот лев агол и горниот десен агол не се по 90 степени (Еурекаааа ).
Нивната вредност е:
arctg(3/8) + arctg(5/2) = 20.55 + 68.2 = 88.75 степени.
Значи не станува збор за правоаголник и не можеме да ја употребиме формулата за плоштина на правоаголник 5*13.
Добро е сега?
|
|||
|
|||
RebeL
Сениор Регистриран: 20.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 656 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Хелоооооооу, EvAngelos не читаш добро? Ај ќе се цитирам пак:
|
|||
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА! |
|||
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |