|
Нешто за размислување |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ma jok so znae toj? koga ne e od KRIT od rodos e i laze ko pas |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Затоа и реков. Доколку Критјанецот секогаш ја кажува вистината, или пак секогаш ја кажува лагата, исказот е невозможен (нема смисла). А доколку е "лажго со усул" тогаш реченицата има смисла само доколку во неа тој излажал во едниот од исказите, а бил искрен во другиот...и одговорот е дека не може да му се верува.
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Еве нешто за размислување и од мене...
Во едно село, берберот го бричи сите оние кои не се бричат сами.
Кој го бричи берберот?
|
|||
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Beberot od sosednoto selo. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Аааа не можи така..мамиш
|
|||
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne mamam zatoa sto ti ne postavi nikakvi uslovi ili granici vo zagatkata.
Ti barashe odgovor, reshenie za problemot na berberot. Jas ti go dadov. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
nikoj berberot e zensko |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Изменето од EvAngelos - 09.Јануари.2008 во 02:00 |
|||
|
|||
RebeL
Сениор Регистриран: 20.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 656 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Aj oва:
„Сите лажговци лажат“ - рече еден лажго. Значи да напоменам, треба да се гледа на ова црно-бело, точно-грешно, вистинито-лажно. |
|||
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА! |
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ova ne stoi zatoa sto vo toj sluchaj imenkata "berber" ke morashe da bide "berberka". Vo sprotivno toa e namerno krienje na kluchen podatok so cel da se navedat chlenovite na pogreshen pat. |
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Rebel, ова ти е трета варијанта на еден ист логички проблем кој веќе го анализиравме. Дискусијата е истата. Лажгото мора да е "сив лажго", или исказот е невозможен. Трето нема.
|
|||
|
|||
RebeL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ова иде од англиски, значи во англискиот нема женска форма за „бербер“. Barber e и за женски и за машки. Изменето од RebeL - 09.Јануари.2008 во 02:11 |
|||
|||
RebeL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ЕvAngelos ова се парадокси што ги дискутирам јас. Не ги измислив јас. Правилно во филозофија и логика ваквите искази се толкуваат како што реков True/False Т/не-Т. Нема трето, нема сиво.
|
|||
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Jas mislam deka so upotrebata na makedonskiot jazik vo nashata komunikacija upotrebuvame i makedonska terminologija.
Samo toa ima logika, neli ? Ako ne e taka, togash bi bilo moshne teshko da se razbereme. Zamisli nekoj da koristi makedonski jazik i pismo, a da upotrebuva kineska terminologija. Za obratnoto da ne dade Gospod ! |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |