|
Убавиот збор и насмевката |
Внеси реплика | страница <1234 15> |
Автор | |
topsexy
Сениор 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ubaviot zbor mi znaci samo togas koga e iskren,a nasmevkata koga ne e ironicna....
sepak pak se drzam do ona moeto_Delata se pobitni od zborovite!
|
|
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Davajte nasmevki neumorno i bez da barate za vozvrat
|
|
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nasmevki neumorno...
da ne ni se "izoblici" liceto od tolku davanje nasmevki...
|
|
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Toa bi bila interesna deformacija
|
|
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Искрената насмевка ги растерува облаците на грижата во душата на согоцорникот и внесува сонце во неа. Ако некој ви значи нешто а има проблеми, насмевнувајте му се почесто од срце и искрено, тоа ништо нема да ве чини - за возврат ќе добието големо задоволство - расположение на лицето на вашиот пријател.
Изменето од majstorce62 - 07.Јануари.2008 во 22:00 |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Можеш и да преќутиш, но ако искрено се насмееш, насмевката вреди 1000 зборови.
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Насмевката е малечко сонце што зрачи од очите на тој што ја упатува и ги топли тие што чувствуваат студ во душата.
|
|
|
|
ekaterina
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 450 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
UBAVIOT ZBOR I NASMEVKATA SE KLUC ZA USPEH NA SEKOJ PLAN....
NE TREBA DA SE STEDAT... EDEN COVEK MI KAZA DEKA IMAM MILIONSKA NASMEVKA, NIKOGAS NEMA DA GO ZABORAVAM TOA... ZA RAZLIKA OD MENE TOJ SE SMEESE NAJUBAVO NA SVETOT....SE SMEESE I SE VITKASE OD RADOST... |
|
people are strange
|
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zamisli go ubaviot zbor koj vo momentov posakuvas da ti bide iskazen od nekoja posebna licnost vo tvojot zivot
i dodadigo ovoj prekrasen dekor
zar za moment ne se pocustvuvavte poprijatno?!
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве еден убав пример за тоа како насмевка може да спаси живот.
Антоан Сент Егзипери, авторот на “Малиот Принц“, бил пилот на борбен авион (и патем, настрадал во извршување на една воена задача)
Пред Втората Св војна учествувал во Шпанската граѓанска Војна, и тогаш го доживеал она што подоцна го опишал во расказот
“Насмевка“
Непријателите го заробиле и го “фрлиле“ во затворска ќелија, а неговиот чувар толку лошо се однесувал кон него, што Егзипери бил уверен дека веќе следниот ден ќе биде убиен.
“Бев сигурен дека ќе ме убијат. Станав страшно нервозен и загрижен. Претурав по џебовите да видам да не ми останала некоја цигара после претресот. Најдов една. Рацете толку многу ми се тресеа што одвај успеав да ја ставам во уста.
Го погледнав мојот стражар низ решетката. Не ме гледаше во очи, најпосле, никој во очи не погледнува предмет или мртво тело. Го повикав и го прашав “Имате ли кибрит, por favor" ? Ме погледа в очи, за миг го снема а потоа се врати да ми ја запали циогарата.
Кога се приближи и ми ја запали цигарата, нашите погледи случајно се сретнаа. Во тој миг се насмевнав. Незнам зошто го сторив тоа. Можеби поради нервоза, а можеби затоа што кога кога некому многу ќе му се доближите тешко е да не се насмевнете...Во секој случај се смеев. Во тој миг, иако е неверојатно, меѓу нашите срца, меѓу две човечки души, светна некаква искра. Знам дека ни тој не сакаше, но мојата насмевка ги прескокна решетките и предизвика насмевка и на неговите усни. Ми ја запали цигарата, но не се помрдна. Остана близу мене, гледајќи ме директно во очи и продолжи да се смешка.
Јас и натаму му се смешкав, станувајќи свесен дека и тој е човек а не само стражар. И тој ме виде мене во поинаква светлина. “Имате ли деца“-ме запраша.
“Имам, еве ќе ви ги покажам“. Го извадив новчаникот и нервозно по него ги брав сликите на моето семејство. И тој извади слики од своите нинјоси и започна да ми раскажува за своите планови и надежи за нив. Очите ми беа полни со солзи. Реков дека никогаш повеќе нема да ги видам своите деца, ниту пак да гледам како растат. И неговите очи засолзеа.
Ненадејно, без зборови, ја отклучи ќелијата и ме изведе. Ме изведе од затворот, а исто така без зборови, по спореден пат ме изведе од градот. Таму, на крајот на градот ме остави. Молчеливо се заврте и појде назад кон градот.
ГО СПАСИВ ЖИВОТОТ БЛАГОДАРЕНИЕ НА НАСМЕВКАТА.
Ви се бендиса ли?
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dzabe ubav zbor ako ti e zolta nasmevkata
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НЕКОИ ЛУГЕ НАСОБРАЛЕ ТОЛКУ ГНАСА ВО СВОИТЕ ДУШИ, ТАКА ШТО И КОГА САКААТ ДА КАЖАТ УБАВ ЗБОР, ОД НИВ ИЗЛЕГУВА - КЛЕТВА.
|
|
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бар денес постојат безброј решенија за тој проблем.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Внеси реплика | страница <1234 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |