|
Каков грев ти лежи на совеста |
Внеси реплика | страница <12345 11> |
Автор | ||
Цаци Галапчарот
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Локација: Byelorussian SSR Статус: Офлајн Поени: 955 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ja greha nemam si
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
,.....mislish,...nema grev shto ne si go ,...iskusil?!
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Цаци Галапчарот
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Локација: Byelorussian SSR Статус: Офлајн Поени: 955 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sve grehe sm prosao, i sk sm ispravan decko
|
||
Цаци Галапчарот
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sta se osmehujes, takoj je ja sm ispravno pisao tuj
|
||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Споделената мака е половина мака. Ако гревот тежи сто килограми и ако по оваа логика го споделиш со некого, тежината ќе му падне на педесет килограми. Ако го споделиш со стомина, ќе тежи само еден килограм. Ама кога би било така...
Дали е тешко да се признае гревот? Секој еден што си го признал себеси, лесно ќе го признае и пред друг. Најтешко е кога треба самите да си признаеме дека сме сториле чин на грев. Дојде една жена и ми побара сто денари. Рече дека и требаат за леб и дека од пензијата ќе ми ги врати. Знаев дека ме лаже, дека парите ќе ги испие (алкохоличарка беше) а за враќање само преку суд може да стане збор.Сепак и дадов. По неколку часа жената толку се опила што ја прегази автомобил на сред улица. Сега е во инвалидска количка, а јас сеуште мислам дали направив грев што и ги позајмив стоте денари и и купив билет за во пеколот. |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
topsexy
Сениор 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aj be ako priznaeme pola ni e prosteno
|
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Другите можат да ни простат ама како самите да си простиме. Едно е да си признаеме, а друго - да си простиме. |
||
|
||
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мајсторче таа те излажала тебе, таа го направила изборот дали да јаде или да се опива со тие пари, ти си го направил она што и повеќето од нас би го направиле, си се надевал дека овој пат не лаже... Не се купува билет за во пекол само со зајмување пари, таа самата си го купувала со секое ново шише |
||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||
topsexy
Сениор 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sekoj ima pravo da se izgubi i da se pronajde sebesi...
e,sea toa pronaoganje moze da trae so denovi,meseci nekad godini...
a moze i nikad da ne se pronajdeme
|
||
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нормално дека имаме такво право, ако притоа не ги повредуваме другите...
Изменето од Monuska - 06.Јануари.2008 во 15:12 |
||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ама јас знаев (од искуство) дека позајмува за да пие.Тоа е проблемот. Знам дека незнаен грев не е грев. |
||
|
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не прави им на другите што не сакаш тебе да ти прават! - ИСУС |
||
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мајсторче, ова навистина ти се случило на тебе?
Стварно ми е жал.
Не дека е грев, ништо ти тука ен си згрешил, си и дал на жената пари иако си знаел дека ќе ги испие, но потајно можеби и си се надевал дека навистина и се за леб. Повеќето од нас така би постапиле верувај.
Само НЕМОЈ ДА ДОЗВОЛИШ ДА ТЕ ИЗМАЧУВА СОВЕСТА ЗАШТО ТЕК ТАКА ОД ЖИВОТОТ ЌЕ СИ НАПРАВИШ ЛИЧЕН ПЕКОЛ.
Ова не е грев, ова е повеќе грижа на совеста-за која нема оправдание.
Опушти се, не си крив, си постапил како секој што би постапил. Изменето од maria_magdalena - 06.Јануари.2008 во 15:56 |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Инаку темава е добра, ме потсетува на Опра.
А грев што тежи на совеста-па кој нема? Само човек што нема совест нема грижа на совест, и тоа има име, АЛЕКСОТИМИЈА. Тука спаѓаат оние безмилосни сериски убијци, измачувачи-но тоа е друга тема.
Сите ние сме помалку или повеќе чувствителни, и мора да научиме да си простуваме себеси (ај сеа да не Го мешам Господ овде пошто не е Вероисповед, но во христијанството се вели ’Исповедувајте си ги гревовите еден на друг“-ете колку значи споделувањето на гревот со ближниот, води до исцелување) Изменето од maria_magdalena - 06.Јануари.2008 во 16:05 |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Внеси реплика | страница <12345 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |