IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Образование
  Активни теми Активни теми RSS - Самооценување на учениците
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Самооценување на учениците

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2345>
Автор
Порака
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 21:10

dve strani dijalog pomegu dvajca...
 od kade edniot clen...izleze od zabluda ili od "prasuma"...
vo tretata strana,tret clen,pa od samoocenuvanje
 na ucenicite ,preminavte na zavisnost od cigari...
        ja zeznavte temata...збунетост
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 21:55
Citaj megu redovi! Samoocenuvanjetoo znaci da si samokritcen, da znaesh sam da si gi kazesh maanite, i vo shkolo, i na rabota i vo zivotot...Nie si se samoocenivme deka imame edna mnogu losha maana, i ne se sramime da ja priznaeme.Znaci, sami si pobaravme ocena 1 za losho povedenie, zatoa mladite da ne se naviknuvaat na ovoj porok!

Изменето од mamamd - 05.Јануари.2008 во 21:56
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 22:10

citam dobro i vo redovi ,i megu redovi...
     ama isto taka procitav, malku podolu od
    obrazovanie , vo edno drugo mesto ,
    kade shto ima tema ,zavisnosti,droga kocka alkohol....
    i mislam deka postovite trebashe da gi stavite tamu....намигнување
    ili pak mozebi jas pogreshno ja razbrav temava...
    za samocenuvanje...ocenki...na ucenicite...za znaenjeto..збунетост
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 23:17
Dobro si ja razbrala temava...nie zalutavme....
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2008 во 00:25
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Haahaa!Многу сакам да им направам инает на цигарите и да ги откажам,ама
инаетот не ме држи повеќе од петнаесет минути. А од друга страна, од
инает, цела ноќ ќе поминам на минус дваесет на терасата.Zdravo kolega po volja i karakter. da znaesh kolku pati se zarekuvam i odrekuvam...Na rabota sedam vo edna zaledena prostorija i se kolnam shto ne sum karakter....Doma sum  protiv trojca nepushaci...Samo cekam da izlezat nadvor...pa navali. Decaaaa ako moze odolejte na ovoj porok.Eh shto nemashe nekoj da me motivira da ne pocnam...denovi li se denovi pushacki maki golemistani si utro poranoso kafe cigara da ispushisghcel den mrzni vo pushalna,a navecer cekaj site da legnatili mrzni na tarasaNe bevme nie rodeni za tie cigari prokleti...Aj pust da bi, pustda ostane zivot pushacki....

Вакви песни учениците со задоволство би ги читале и би дискутирале со часови за нив. Напиши една збирка може оние од Педагошки завод ќе ја стават во програмата.
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2008 во 00:30
Originally posted by blashka blashka напиша:

citam dobro i vo redovi ,i megu redovi...

ama isto taka procitav, malku podolu od

obrazovanie , vo edno drugo mesto ,

kade shto ima tema ,zavisnosti,droga kocka alkohol....

i mislam deka postovite trebashe da gi stavite tamu....намигнување

ili pak mozebi jas pogreshno ja razbrav temava...

za samocenuvanje...ocenki...na ucenicite...za znaenjeto..збунетост

Точно, оваа не е пост за пороци туку е за самооценувањето во образованието. Морав да направам мала дигресија за да и докажам на Мануска дека инаетот не води никаде, туку дека само го затвора човекот во сопственото его. Од инает најчесто правиме негативни работи, додека кај позитивните тој се топи како лој на оган.
Уште еднаш извини.
Кој е твојот став за самооценувањето?
Кон врв
Monuska Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2128
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Monuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2008 во 00:52
извинете и од мене
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2008 во 00:55
Originally posted by Monuska Monuska напиша:

извинете и од мене

Не знам зошто пак ти се извинуваш - од котроазија или чувствуваш вина?

Изменето од majstorce62 - 06.Јануари.2008 во 00:55
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Monuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2008 во 01:02
еј па двајцата скршнавме од темата нели?

Изменето од Monuska - 06.Јануари.2008 во 01:03
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2008 во 01:05

еј па двајцата скршнавме од темата нели?

Ете, и ти... Научи веќе еднаш дека дигресијата не е бегање од темата туку аргумент со кој посликовито треба да се аргументира теза од темата. Ама мала си имаш време. Простено.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Monuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2008 во 01:13
добро не скршнавме туку “дигресиравме“ (изгледа измислив нов збор), ама двајцата тоа го правевме и штом ти се извини се извинив и јас
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2008 во 01:17

добро не скршнавме туку “дигресиравме“ (изгледа измислив нов збор), ама двајцата тоа го правевме и штом ти се извини се извинив и јас

Дали насетувам лутина во твоите редови или така ми се чини!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Monuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2008 во 01:19
искрено и да сакам да се лутам во скоро два часот по полноќ немам сили за тоа... а и немам причина, така некако излезе репликата

Изменето од Monuska - 06.Јануари.2008 во 01:20
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2008 во 01:27

искрено и да сакам да се лутам во скоро два часот по полноќ немам сили за тоа... а и немам причина, така некако излезе репликата

Мислам дека оваа тема ја апсолвирафме: Ти си против самооценувањето, а јас...
Имам предлог - измисли нова тема на која сакаш сериозно да размислуваш
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2345>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,312 секунди.