IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ВОИНСТВЕНИ СВЕШТЕНИЦИ-КРСТОНОСЦИ=МАСОНИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ВОИНСТВЕНИ СВЕШТЕНИЦИ-КРСТОНОСЦИ=МАСОНИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 13>
Автор
Порака
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2008 во 00:16
.

Изменето од khaleefah - 20.Февруари.2008 во 20:48
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2008 во 00:17
Originally posted by Sahih Bukhari Sahih Bukhari напиша:

Vidi kako masonive si se pomagaat, si se nadopolnuvaat, navistina se drzite do kodot!

I tuka si greshka - nemam seushte sretnato mason tuka na forumov...

Boogie - toa se skenovi od kniga koja izleze pred okolu dve godini vo Makedonija. Ja dobiv pred nekoe vreme i iskreno ne e osobeno kvalitetno napishana... Ima dobri informacii, no malku e haotichna. Na celata ideja shto ja imate za "tajnost" - taa kniga, kako i mnogu drugi, sosema javno se prodavaat.
Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2008 во 00:21
Toa sto svetot e  tolku opsednat so niv e fakt deka se mokni.
No toa sto tolku lesno se  stignuva  do nivnite "tajni"  e samo uste  edna
zabluda koja najverojatno oni ni ja pravat.
Кон врв
Sahih Bukhari Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Декември.2007
Локација: Germany
Поени: 389
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sahih Bukhari Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2008 во 00:23
Stavigo i Bush vo listata, barem toa e javno, ili nese gordeesh shto Bush e mason, i on pridonese mnogu za covestvovo!!!!

Zidarski od 33*mason sum slushal govori, i poveke od jasno mi e shto i kako e masonstvoto, objanuvajmu na drug.

Vo red, ushte ednash ti se izvinuvam za povreduvanjeto na tvojata sueta, nemi beshe toa celta, no nejse, ovde ke prekinat nash*te komentari, da ne premine vo monotona tema, kade samo ja i ti komentirame.
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2008 во 00:28
Ni eden od Bush familijata ne e mason.
Posledniot pretsedatel na USA koj bil mason e Gerald Ford. Toa znachi deka vo Belata Kukja povekje od 30 godini nema masoni... zatoa se na ova deredzhe...:)

Vo vrska so tajnite - ako e navistina tolku tajno, od kade togash gi znaete site tie teorii za niv?! Mnogu ednostavna logika - ako nekoj saka neshto da krie i e mokjen kako shto vie velite, togash nikoj nema nishto da znae.
Mnogu me interesira shto toa si slushnal od toj mason od 33ta stepen, najiskreno.
Neka da ja komentirame jas i ti, mozhebi ostanatite kje nauchat neshto korisno... i ne si mi ja povredil suetata...:)
Кон врв
Sahih Bukhari Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Декември.2007
Локација: Germany
Поени: 389
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sahih Bukhari Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2008 во 01:03
http://de.youtube.com/watch?v=J1voGyccmaA

Zidarski, aj te molam neme vleci za jazik, pa da si iznakazeme nedolicni raboti....

Pa kogo se obiduvash da lazesh be brat??? gledajgo videoto i za toa zborat kompetentni luge, ne jas i ti.

Bush senior e covekot koj za prv pat javno ja dade ideata za nov svetski poredok, Bush junior kako shto ke vidish vo videoto e clen na skull and bones, koj e pak isto taka granka od masonite i illuminatite, zashto celiot svet zboruva deka se edno a ti mi vikash deka nemaat vrska?
Togash od kade se znacite koi gi koristat masonite???
se se toa producirani vo 1776 godina vo bavarja germanija od adam vajshaupt, dolarot okoto koe gled se i tn. gi znaes podobro od mene.

Pa ushte ednash kete zamolam ova neka bide nash posleden komentar, da dozvolime i drugite da kazat shto mislat.

Pozdrav!
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2008 во 02:05
Skull and Bones e organizacija, bratstvo, koe e formirano na Yale univerzitetot, no nema nikakva vrska so Masonite. Bush (i stariot i mladiot) se chlenovi na taa organizacija! Imaat tajni rituali, ceremonii i osnovno se zanimavaat so politika i so shirenje na politichko i finansisko vlijanie na svoite chlenovi. Toa shto e tajna organizacija i gluposta na mnogumina koi tvrdat deka se dobri poznavachi gi ima poistoveteno so masonite, iako nemaat ama bash nikakva vrska.
Samo za pojasnuvanje. Bush stariot zboruvashe za Nov Svetski Poredok. Eden od masonskite slogani (a i toa na dolarot) veli - Novus Ordo Saeculorum = Nov red za vechni vreminja (Seculorum - Svetski/neduhoven, Saeculorum - zasekogash, vechno). Dve sosema razlichni raboti.
Okoto koe gleda se e star Hristijanski simbol i mozhe da bide najdeno vo hristijanski crkvi ushte od ranoto srednovekovie. Simbolikata vo masonstvoto e deka shto i da pravime na ovoj svet, Sozdatelot ne gleda sekogash i zatoa treba da bideme chesni i iskreni.
Nieden od simbolite na masonstvoto ne e sozdaden od Iluminatite. Simbolite se mnogu postari od niv i ostanuvaat i otkako nivnata grupa prestanuva da postoi. Dominantna e staro-zavetnata simbolika, zaradi osnovnata legenda vo masonstvoto, no istotaka se prisutni i hristijanski, kako i islamski simboli i metafori.
Bukhari - koga nekoj kje kazhe neshto nedolichno i nevistinito za islamot ti trgnuvash da go branish i iznesuvash podatoci i detalji so koi ja dokazhuvash tvojata teza. Istoto go pravam i jas vo momentov, zatoa shto toa shto go pishuvash ne e tochno.

Изменето од zidarski - 03.Јануари.2008 во 02:25
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 02:36
Многу интересна работа најдов може сте ја сретнале а може и не ама еве приочитајте

Најпознатиот симбол на САД е нормално орелот,ова што следува е извадок од к*ранот

Zapisano je da ce sin Arabije probuditi strahovitog Orla.
Ljutnju Orla osjetit ce svi u zemljama Alaha, i makar ce neki drhtati
u ocaju, drugi ce u nadi govoriti:
ljutnja Orla je ocistila zemlje Alaha i tamo je zavladao mir.

Тоа е стихот 9.11 во самиот к*ран(замислете коинциденција аголема%20насмевка)

Е сега станува и језива една работа која случајно ја открив
  Пробајте вака,отворете MicrosoftWord и направете го следново.
- Напишете Q33 NY - ова е службениот назив на летот кој заврши во кулите близначки.
- Зголемето ги буквите со фонт 48
- И сега ставете го фонтот WINDING

Језиво другарчиња какви амблеми се гледаат аголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаМасоните не се заебанција секаде ги иманамигнување

Кон врв
MAKEDON-FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Декември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 731
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 04:09
Originally posted by Padisah Padisah напиша:

ovaa e eden od obredite(ritualite) ne templarite

Тука негледам Темплари туку крстоносци.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 06:38
Na slikata ne se ni templari ni krstonosci... Templarite imaat razlichen krst i razlichno raso. Slikava poteknuva od kraj na 19 vek, vo knigite na Elias Levi, koj pishuva razno razni konspirativni raskazi i romani. Toj go izmisluva mitot shto ponatamu postoi vo javnosta za Baphomet i e sosema razlichen od toa shto postoelo vo vremeto na krstonoscite.
Кон врв
MAKEDON-FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Декември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 731
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 06:44
Моја грешка за крстоносците ама овие никако не се темплари.
Кон врв
Padisah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Ноември.2007
Локација: Turkey
Поени: 393
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Padisah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 11:01
[QUOTE=zidarski]Ni eden od Bush familijata ne e mason.
Posledniot pretsedatel na USA koj bil mason e Gerald Ford. Toa znachi deka vo Belata Kukja povekje od 30 godini nema masoni... zatoa se na ova deredzhe...:)

za zal e ,kako sto e bil i washington

Изменето од Padisah - 07.Јануари.2008 во 11:55
Sultan Ulü-l Ebsar
T.Han B.Osman bin lahavle
Daimi Muzaffer
Dünya Fatihi Haşmetli ve Ulu Sultan
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 14:46
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Многу интересна работа најдов може сте ја сретнале а може и не ама еве приочитајтеНајпознатиот симбол на САД е нормално орелот,ова што следува е извадок од к*ранот
Zapisano je da ce sin Arabije probuditi strahovitog Orla.
Ljutnju Orla osjetit ce svi u zemljama Alaha, i makar ce neki drhtati
u ocaju, drugi ce u nadi govoriti:
ljutnja Orla je ocistila zemlje Alaha i tamo je zavladao mir.
Тоа е стихот 9.11 во самиот к*ран(замислете коинциденција аголема%20насмевка
Е сега станува и језива една работа која случајно ја открив  Пробајте вака,отворете MicrosoftWord и направете го следново.- Напишете Q33 NY - ова е службениот назив на летот кој заврши во кулите близначки.- Зголемето ги буквите со фонт 48- И сега ставете го фонтот WINDINGЈезиво другарчиња какви амблеми се гледаат аголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаМасоните не се заебанција секаде ги иманамигнување

Jas Boogie za stihot k*r,anski sto go napisa ce ti recam deka NEMA TAKOV AJET(pasus) VO k*r,ANOT
Ocigledno si pomesal nesto,pogledni povtorno.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2008 во 14:56
dA BE STVARNO, I JAS SI VIKAM, KADE LI E KAJ SE KRIJE?
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 13>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.