IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Мистерии и астрологија
  Активни теми Активни теми RSS - Вампири
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Вампири

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 13>
Автор
Порака
Firerot Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 2
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Firerot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 02:14
Abe ja ne se razbiram mnogu u vampiri ama mozam da kazam deka FROM DUSK TILL DAWN e definitivno mnogu jak film posebno prviot del. A za kafico nemam zborovi.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 02:17
kafico???
ja pa mislev za mexikankava SELMA zborisголема%20насмевка

Изменето од anakin - 04.Јануари.2008 во 02:27
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
blagorodna Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Декември.2007
Поени: 568
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blagorodna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 10:03
Vampiri...
imam edni dvajca vo komsiluk
stari ko metuzalem
a od niv ne smee ni da se nakasla'
ne smee ni dete bi kote da zaigra
ni pile da preleta
Toa sa vampiri
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 10:16

lele ma...shto zborish...намигнување
   pa vampirive gi imalo nasekade
   okolu nas...трепкањетрепкање
Кон врв
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Локација: Macedonia
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 11:19

gi ima ...
jas najpoveke gi prepoznavam mentalnite vampiri ...

ne znaat da se smeat na vicevi...
tuku se cerekaat ...

i jas taka se branam od niv ...
so vicevi ...
vicevi ...
vicevi ...
i ke gi puknam !!!

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
hacko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Ultimate HackMan

Регистриран: 19.Декември.2007
Поени: 119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hacko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 11:41
Seto toa se prikazni...Dokolku bi postoele,bi bile nesto najsekojdnevno na planetava,kako nekoj vid na zivotni...
Svijet je okrutan...Okrutniji od juce...
Кон врв
KIKO_ivanovski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

The good boy

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 126
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KIKO_ivanovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 11:42
Originally posted by hacko hacko напиша:

Seto toa se prikazni...Dokolku bi postoele,bi bile nesto najsekojdnevno na planetava,kako nekoj vid na zivotni...

se slozuvam
SREKNA NOVA 2008 godina na site vo ovoj prekrasen forum
        POZDRAV
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 12:07

prikazni za deca...
   ne , ne , i tie ne veruvaat vo ova...изненадувањеизненадувањеизненадување
Кон врв
MAKEDON-FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Декември.2007
Поени: 731
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 04:26
Абе вампири си се вампири и единствено објаснување е дека тие се вампири и ако не се тие немаше да имаме вампири.
Кон врв
IQ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Darling

Регистриран: 11.Декември.2007
Поени: 12382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IQ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 04:41
MAKEDON-FILIP II taka e taka e
Кон врв
MAKEDON-FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Декември.2007
Поени: 731
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 05:15
Влад Тепеш (на романски: Vlad Ţepeş; околу 1431-1476год) т.н. Влад Прободувачот
роден е во едно мало село во близина на Târgovista, Романија. Уште како дете, татко му го дал во
рацете на турците. Станал заложник во рамките на некоја политичка спогодба, па неговата склоност
кон насилство ја ’развил’ токму тогаш кога ги набљудувал османлиските методи на мачење.

Влад Тепеш
[img=http://img145.imageshack.us/img145/3757/180pxvladtepesbh5ux3.jpg">

Во 1456год. Станал владетел на Романија. Станува збор за еден од најужасните европски тирани.
Се проценува дека наредил да се убијат околу 20000 жители на Трансилванија.

Слика(мислам дека станува збор за резба во дрво) од Влад Тепеш и она по што бил ’познат’:
Имал обичај додека јаде пред него да се извршуваат убиствата, во случајов: масовно прободување на
колец на невини жртви.
[img=http://img145.imageshack.us/img145/5083/200pximpaledig4do9.gif">

’Дракула’ значи ’дракуловиот син’ – синот на змејот. Влад според легендата умрел во заседа.
Некои велат дека бил убиен од неговите војници, за да го заменат неговото место за турски војсководец.
Му ја откинале главата и му ја пратиле на Мехмед, турскиот цар а воедно и голем непријател на Влад.
Според легендата, телото му било осакатено и закопано под олтарот во манастирот на островот Snagov.
По ликот на овој владетел е создаден најпознатиот вампир на сите времиња, грофот Дракула.

Изменето од MAKEDON-FILIP II - 05.Јануари.2008 во 06:34
Кон врв
TIGAR Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)
ТИГАР

Регистриран: 06.Јануари.2008
Поени: 81
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај TIGAR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 10:05
Е во вампири јас мислам дека многу луѓе не веруваат,а и јас сум помеѓу нив не верувам во никакви вампири.Само сакаат да ве заплашат или нешто со тие детски филмови.Белки верувате?
Happy new year
Be CarEfUl you don't now me
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 10:40
Ако од значењето на поимот вампир го изолирам сегментот „крвопиец“, мислам дека последниве две децении во Македонија се намножија многу вампири. А за оние, митолошките, пет пари не давам. До сега ниеден од нив не ми направил ништо лошо. Се што претрпев беше од живи луге.
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
TIGAR Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)
ТИГАР

Регистриран: 06.Јануари.2008
Поени: 81
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај TIGAR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јануари.2008 во 15:03
Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

Ако од значењето на поимот вампир го изолирам сегментот „крвопиец“, мислам дека последниве две децении во Македонија се намножија многу вампири. А за оние, митолошките, пет пари не давам. До сега ниеден од нив не ми направил ништо лошо. Се што претрпев беше од живи луге.

Не знам баш
Happy new year
Be CarEfUl you don't now me
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 13>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.