![]() |
|
Зависности - коцка, дрога, алкохол |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 9> |
Автор | |||
ekaterina ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 450 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
e bas taka i jas mislam.... koga ke razmislam, jas ne sakam da prestanam da pravam nisto od ova sto go pravam do sega... mozebi nekogas... sega imam zelba za poroci... ![]() |
|||
people are strange
|
|||
![]() |
|||
blue666 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 28.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 4465 |
||
a, dali se smeta jadenjeto za zavisnost, ako ne mozes da se kontroliras?
go imam toj problem da ne mozam da se kontroliram duri i nekogas sonuvam za toa ![]() |
|||
![]() |
|||
Monuska ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
||
мислам дека е зависност, ете видиш, значи јас сум зависна од слатки...
|
|||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|||
![]() |
|||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
||
Лоша зависност. Рано ќе останеш без заби |
|||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|||
![]() |
|||
Monuska ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
||
ама јас редовно си ги мијам
![]() Изменето од Monuska - 05.Јануари.2008 во 00:52 |
|||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|||
![]() |
|||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
||
Што е полошо од пиење кафе? |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Пушење дефинитивно е полошо, мразам цигари |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Мислам дека тутунот ни е казна од Индијанците за тоа што ги истребивме ( не ние, Европјаните) а кафето казна од Африканците ( што ги претворивме во робови во минатото) А каква казна да им пратиме ние на тие што со векови не поробувале и истребувале? |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Толку години под ропство и ништо не смисливме?
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Шегата на страна, боли сознанието дека многу млади души се затруени со дрогата. Најмногу ме погодува тоа што големите нарко босеви во државата со парите што ги заработуваат од смртта на младите зависните донираат во разни хуманитарни институции и се китат со ореол на хуманитарци. Каков парадокс? Од една страна убив, а од друга даваш помош. Грозно. Јас сум за смртна казна за сите што дилаат дрога. Јавно, на плоштад. |
|||
|
|||
![]() |
|||
bibka ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 08.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 84 |
||
Мразам да признаам ама ќе си кажам:зависна сум од цигарите-една кутија на ден,а некогаш ја почнувам и втората,зависна сум и од дуплото утринско кафе и зависна сум од чоколади-се тресам за милкичка !!!
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
||
И? Што превземаш околу овие твои зависности? Или горда си на нив?
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
![]() |
|||
||
Ех мајсторче, да знаеш само колку често ги сретнувам по пат... другари кои веќе не личат на луѓе, те забораваат и кој си, ќе те загледаат онака зачудено и се трудат да се присетат, ама залудно... Дрогата е свет сам за себе, ако влезеш, ги затвора вратите засекогаш. Уште повеќе ги боли најблиските кои не можат да помогнат. А што е уште потрагично не знаат дека со нивната љубопитност ги наполниле џебовите на некои си босеви (како што ги нарече). За нив нема поголема казна отколку со своите дела да ги уништат своите деца, само на тој начин можат да ја почувствуваат болката што ја нанесуваат. Жално е за моите врсници што уште си го живеат Requiem for a dream и не се свесни за последиците... |
|||
|
|||
![]() |
|||
aurelianus ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 202 |
||
Коцката не би ја вметнал во оваа група...мислам дека од неа има спас,за разлика од другите зависности каде што е потребна голема желба и цврста воља!!!Споменете си само колку луѓе,во период на одредена болест и по интервенција на лекарите,ги остават цигарите,алкохолот и други производи,само овие....наркоманите не можат да живеат без "gas"...!Треба "цврста рака"...!!!Можат и без тоа,нека не се ....!!!
|
|||
8"
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |