IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Дали вреди да се биде добар?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали вреди да се биде добар?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 118>
Автор
Порака
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2008 во 19:04
Originally posted by IQ IQ напиша:

majstorce62 treba da si dobar i nadvor od krevetot za da ne te napusti zenata[

Не мислев лично за мене. Јас тој чин ќе го доживеам како премија на лото.
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2008 во 19:09
Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

смеење AKO TE NAPUSTI ZENA TI, TI TOA KE GO DOZIVEES KAKO PREMIJA NA LOTO????????????
OF MORI MAJKO, PA NAPUSTI JA TI NEAсмеење
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2008 во 19:23
Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

смеење AKO TE NAPUSTI ZENA TI, TI TOA KE GO DOZIVEES KAKO PREMIJA NA LOTO????????????

OF MORI MAJKO, PA NAPUSTI JA TI NEAсмеење

Ја знаеш ли анегдотата за комитата и Турчинот - Би го пуштил јас него, ама не сака тој мене да ме пушти

Изменето од majstorce62 - 03.Јануари.2008 во 21:02
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
ekaterina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Октомври.2007
Локација: Macedonia
Поени: 450
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekaterina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 00:47
vo kakvi luge bi se pretvorile dokolku ne bideme dobri, covecni...
ladni, surovi, nemilosrdni...ok...mozebi vo svera na rabota , no vo ljubovta?
neeeeee....nikogas..
bidi dobar se do onoj moment dodeka se cuvstvuvas dobro...
se razbira deka se ima granica, no sepak...da se bide dobar e odlika samo na golemite luge...
people are strange
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 00:57
Originally posted by ekaterina ekaterina напиша:

vo kakvi luge bi se pretvorile dokolku ne bideme dobri, covecni...
ladni, surovi, nemilosrdni...ok...mozebi vo svera na rabota , no vo ljubovta?
neeeeee....nikogas..
bidi dobar se do onoj moment dodeka se cuvstvuvas dobro...
se razbira deka se ima granica, no sepak...da se bide dobar e odlika samo na golemite luge...

На лугето со големо срце. Што знаат да простуваат. Што се скромни во потребите. Што не им прават на другите што не сакаат ним да им го прават.
Чекај малку, мислам дека знам една таква личност.
Кон врв
devojka21 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 184
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај devojka21 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 01:27
Sigurno vredi da se bide dobar zosto kolku podobar tolku posreken e covek no denes ne e lesno da se bide dobar ,tesko covek moze da izdrzi pokraj se sto se slucuva
"Zasto pravime dobri dela?"Pa zatoa sto sme luge so dusa sovest svest razum ..
 "Ocekuvate li da dobiete nesto kako vozvrat poradi dobrinata sto ste ja napravile???"
Pa toa e seedno dali ocekuvame ili ne sekogas se dobiva dvojno za vozratсреќа
Life is beautiful
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 01:31
Originally posted by devojka21 devojka21 напиша:

Sigurno vredi da se bide dobar zosto kolku podobar tolku posreken e covek no denes ne e lesno da se bide dobar ,tesko covek moze da izdrzi pokraj se sto se slucuva

"Zasto pravime dobri dela?"Pa zatoa sto sme luge so dusa sovest svest razum ..

"Ocekuvate li da dobiete nesto kako vozvrat poradi dobrinata sto ste ja napravile???"

Pa toa e seedno dali ocekuvame ili ne sekogas se dobiva dvojno za vozratсреќа

Ako napravi[ dobro delo i povika[ kup kameri da go registriraat toa i da ti dadat publicitet, dali si napravil dobro delo?
Кон врв
moon88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Декември.2007
Поени: 178
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moon88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 01:33
samo golemite srca prostuvaat,a malite nesta se tie sto ve cinat dobri ili nedaj boze losi...........
Кон врв
CONTESSA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Декември.2007
Поени: 1620
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај CONTESSA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 04:47
PA DA MISLAM TOA GO VRTI SVETOT ZAR NE/ NAJVEKE OD SE SAKAM DA SUM DOBRA DA POMOGNAM KAKO PRVO DA MOZAM DRUGIOT DA GO NAPRAVAM SREKEN I KOGA KE GO VIDAM TOA SE TOPAM .TVOETO NISTO DA NAPRAVI NEKOJ DA SE POCUSTVUVA NESTO E ....TOA E TOA.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 05:06
Chovek deli dobrina i ljubov zatoa sto tie samite izviraat od nego ... i toa go deli okolu sebe kako sto sveti Sonceto i kako sto vrne dozhdot od natezhnatiot oblak - nasekade i vrz sekogo, bez diskriminacija, bez pravenje nikava razlika spored rasata, polot, starosta ili politichkoto i verskoto ubeduvanje na onie koi gi opsipuva... i bez nikakva sopstvena polez.

Toa e Dobrina i Ljubov, toa e onoa sto vi ja posakuvam na site vas.

Изменето од Messenger - 04.Јануари.2008 во 05:07
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
hacko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Ultimate HackMan

Регистриран: 19.Декември.2007
Поени: 119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hacko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 11:27
Da se bide dobar,vredi,bidejki so toa na nekoj nacin vlozuvame vo idninata(ne mislam na rajot,tuku na ponatamosnata idnina na Zemjata),no nekogas dobrotata ne e bas najdobro resenie.Poradi dobrinata mozete da bidete izlozeni na potsmev...,a za nekoj,samo so loso.
Svijet je okrutan...Okrutniji od juce...
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 23:41
Prashanje:  Za kolku od vas ova ne e samo teorija????
Kolku sevo ova gore zboruvanje go sproveduvate????
Ili ..samo znaete deka taka treba???

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 23:48

ZA MENE!

SE TRUDAM SEKOJDNEVNO DA NE E SAMO TEORIJA

ZASTO MENE MI E TAKA POUBAVO, NE ZARADI DRUGITE

се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 23:52
Аха, значи тоа е темата. Добар во смисла на хуманост. Да, вреди да се биде хуман. После секој чин на хуманост што ќе го направам, макар тоа било и тресење ронки во дворот за врапчињата, во душата чувствувам божја убавина.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 118>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,500 секунди.