|
Самооценување на учениците |
Внеси реплика | страница 123 5> |
Автор | |
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 02.Јануари.2008 во 10:49 |
Ако професорите во средните училишта ја спроведат оваа метода на оценување ќе бидеме прва земја во светот според процентот на оценките.
Изменето од mamma - 12.Септември.2008 во 16:37 |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ucenicite se mnogu porealni...i samokriticni...barem 90 % od niv...
|
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa ne znam bas... kolku sto se poznavam sebe znam deka ne bi imala motivacija za ucenje
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мислиш, ќе се оценуваш се петка, а знаењето ќе ти биде нула? |
|
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa da, na pocetok i da si ucam koga ke vidam deka se site "genijalci" vo klas i si gi stavaat onaka ocenkite i mene nema da mi se uci... A osven toa ako go cenis profesorot gord si sam na sebe ako ti stavi 5, a vaka sam sebe da si stavas ocenki ne e kejfski nekako...
Изменето од Monuska - 02.Јануари.2008 во 17:38 |
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во клас со наводни генијалци полесно е да бидеш вистински генијалец.Исправи ме ако грешам. |
|
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да ама во клас со вистински генијалци, добиваш вистинска амбиција и стануваш вистински учен и знаен. Треба да се стремиме да ги поминеме оние што се подобри од нас а не да се тешиме дека знаеме повеќе од наводни генијалци.
|
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Стреми се да знаеш повеќе отколку што знаеш. Дасе надминеш прво самата себе, а потоа другите околу тебе. Секој ден да ја поместуваш границата на сопствените можности. |
|
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa da toa i mi bese poentata na nekoj nacin majstorce62, se e vo vistinskoto znaenje a takvoto znaenje ne moze da go oceni nekoj nestrucen (da se izrazam) kako ucenikot
|
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мислам дека под само оценување се подразбира кога ученикот сам си го оценува своето знаење. Можеби сум во заблуда. Исправи ме! |
|
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da toa se podrazbira, i spored mene nikoj nema realno toa da go napravi ako taa ocenka potoa nekade vazi. Zatoa sum protiv samoocenuvanje
|
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ме охрабри. Се чувствував како загубен во прашума |
|
|
|
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Milo mi e sto sega ne si zaguben ( a poradi mene se cuvstvuvase taka?)
|
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не поради тебе, мислев дека сум старомоден дека така размислувам |
|
|
|
Внеси реплика | страница 123 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |