|
СКАНДАЛОЗНО објавени бугарски пописни фалсификати |
Внеси реплика | страница <1 7891011 14> |
Автор | |||
m__g__
Сениор Регистриран: 22.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 591 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Шекспиреееее, ела на помощ
|
|||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Имам пријатели не се секирај.Работата е тоа што тие пријатели не ми го негираат идентитетот како што ти ми го негираш и ми ја признаваат историјата. Прашањето е дали ти ми ја признаваш историјата |
|||
m__g__
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Трудно я разбирам твоята история
на всяка дума трябва да ми слагаш коментар какво значи и как точно да я тълкувам в тоя контекст |
|||
Oho Boho
Сениор Tatarin-Dragalevchanin Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
На това му се вика неспазване на авторските права.
|
|||
дуле
Сениор Регистриран: 11.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Нема дилема.
Кажи дека револуционерите што се бореле во Македонија биле Македонски, не викај дека сум бугар речи дека сум македонец, признај ми ја црквата и наречи ја македонска... .... Владко, дилема има(барем за тебе). Зоштото никој тука не сака од тебе да се чиниш бугар. Биди си македонец.Тоа е право на секи осознат грагьанин и е глупост да не се сообразиме с вакав став. Црковните работи са си црковни и ништо не зависи од никој форумец тука да признае или не признае дадена национална црква. Тоа е работа мегьу сите цркви.(взаимното признание). Но сите ние "татари" сме против револуционерите дето се бореа за слободата на Македонија да ги пишете с нова националност. Сите они се декларираха како бугари. (прочети вашиот директор на архивите). А вчера ти дадах линк кон спомените на Павел Шатев - "В Македония под робство". Прочете ли я? Ако не си - стори го, и я прочети от начало до край. После ми кажи като какъв се декларирал и чувствал Павел Шатев. (и не само той). |
|||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не знам што ти значи думата неспазвание но ќе го разберам како Е веќе имаме проблем не кај мене него кај тебе.... |
|||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не правиме муабет за Шекспир и за Хамлет.....збориме за македонската историја.... Ќе ми ја признаеш ли или не..? Ама сите тие борци кои викате дека биле бугарски кажи дека се македонски.....Зборувам за Гоце,Даме Груев,Питу Гули,Сандански,Поп-Георгиев Беровски, Крсте Петков Мисирков, Браќата Миладиновци....и.т.н. |
|||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Значи веќе имаме тука проблем, пак не ми ја признаваш историјата и не ги признаваш револуционерите македонски за македонски револуционери... А за Павел Шатев веќе поставив Апел А за мојот директор прв ќе биде жртва на лустрацијата. Прашањето е дали вашите директори се жртви на лустрацијата кога станува збор за клучни историски прашања.Многу убаво знаеш дека веќе Бугарите ја запалија книгата За Македонцките Работи од Крсте Петков Мисирков кога се објави во Софија тие времиња. Или тоа не ве учеле во школо Изменето од Vladimir88 - 03.Јануари.2008 во 12:50 |
|||
borec
Сениор Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Za kakvi avtorski prava zboruvash be TOPUK eden!!!
Toa se LUGJE - ne se predmeti za kupuvanje, mrsul eden TATARSKI.
A ti si PLATIL NEKOGO izgleda za go koristish "toa avtorsko pravo"????
E si se zaebal TATAR - ke go najdeme NIE vinovnikot.
|
|||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
УШТЕ ЛИ СИ ГО ЗАМОРУВАТЕ МОЗОКОТ СО ФАЛСИФИКАТИТЕ НА БУГАРИТЕ.
„Отишол Македонец пред владата во Софија и на цел глас викал - Јас Македонец, јас сум Македонец“ Испратил премиерот бугарски полиција и го уапсиле Македонецот По некое време дошол Бугарин пред нашата влада и колку што го држи гласот се развикал „ Аз см Блгарин, ас см Блгарин“ Долго време никој не реагирал на тоа. Ама бугаринот продолжил да вика. Најпосле излегол еден од обезбедувањето во владата и му рекол: „Кој ти е виновен бе што си Бугарин. Оди викај си пред твојата влада!“ |
|||
дуле
Сениор Регистриран: 11.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Многу убаво знаеш дека веќе Бугарите ја запалија книгата За Македонцките Работи од Крсте Петков Мисирков кога се објави во Софија тие времиња....
---- Не не знам некој да е палил книгата на Мисирков. Дај податоци. Иначе знам една друга историја около таа книга. Било е по време кога Мисирков кандидатствал за пенсија. Еден стар комита си направил кудош со Мисирков и му рекол (биле в кафаната): "Ке ти помогнем за пензијата, ако изјадеш лист по лист "За македонцките работи". Крстето повервал... и изјал книгава. Мислим што тоа не е вистински епизод. .... А зошто ке лустрирате Зоран Тодоровски? Да не е бил агент? |
|||
m__g__
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Бе как бе - Македонски са. Кога съм казвал че не са македонски. Някой има ли който смята че те не са македонски? |
|||
borec
Сениор Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vic napraven na TOTALNA vistina - vo odnosot na Bugarite sprema Makedoncite. Nivniot FASHIZAM NEMA PRESTANATO.
Изменето од borec - 03.Јануари.2008 во 13:52 |
|||
borec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
NIE, MAKEDONCITE!!!!!
A i nivnite rodnini ISTOTO go tvrdat - TUPAK!!!!
|
|||
Внеси реплика | страница <1 7891011 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |