|
Училишен предмет ''среќа'' |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 14.Септември.2007 во 00:54 |
Гимназијата „Хајделберг“ е прво училиште кое воведе училишен предмет
под името ''среќа''. Директорот на економската гимназија, Ернeст Фрик
Шуберт, им потврди на новинарите дека ''среќа'' и официјално станува
редовен предмет во училишниот распоред.
- Сакаме да ги научиме децата да бидат задоволни и да чувствуваат одговорност, вака директорот Шуберт ги објасни мотивите за воведувањето на овој предмет во гимназијата. Околу 60 ученици ќе ја следат наставата со овој премет, кој меѓу останатото, опфаќа и тематски целини како што се ''Сопствената слика и идеалот'' и ''Душевно задоволство''. Наставата по ''среќа'' покрај наставник ќе ја водат и педагог, глумец и терапевт. |
|
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ako ima vo predmetov i veronautika - pisi propalo
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mene toa mi e mnogu smesno, kako ke gi naucat da bidat zadovolni? po default?
ke skrsis raka, a oni ke te naucat da si zadovolne i sreken poradi toa?..... ova bas kako veronautika, bozja volja |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
srekjata bega od tuka,...mislam,...ne vleguva!,...a i kako bi ,...koga e hermetichki zatvorena,..
.na onie shto bukvalno sfakjaat ,jasno deka,....ne im e jasno shto e kazano,.. |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
356829
Сениор Регистриран: 10.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 62 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
хемија
|
|
,,ALEA JAHTA EST,,
|
|
356829
Сениор Регистриран: 10.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 62 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
секако.
|
|
,,ALEA JAHTA EST,,
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Хемија и физика. |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Една од најважните работи е човек да има точна претстава за себе, а уште поважно е да научи како да постигне душевно задоволство и како да го зачува, зашто многу лесно се губи. Убав предмет. |
|
|
|
str8up
Сениор The Producer Регистриран: 18.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 1492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ако ги научат како да се среќни цело време и јас би сакал да посетувам таков к*рс
|
|
igram ruski rulet od k*rtasak!
Peni Saktivniot |
|
VIZANTEL
Сениор Регистриран: 27.Август.2007 Локација: Israel Статус: Офлајн Поени: 164 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ako ima vo predmetov i veronautika - pisi propalo.
|
|
,,UNUS TESTIS, NULUS TESTIS,,
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
samo ednas ke treba da platis 250$ za da ti kazat kade mozes da ja najdes srekata, i koga ke ja najdes, nikogas poveke nema da ja baras deka stalno ke ja imas. ti samo plati 250$ |
|
GoXI
Сениор Регистриран: 01.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 105 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nemora da se vika "sreka" predmetot no treba da se vovede predmet Etika, mislam deka ako eticki se izgradime podobro ke bideme posrekni vo zivotot.
|
|
DenizC
Група Регистриран: 30.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 48 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nasite nastavnici ne ucat na se i sesto no go zaboravaat ona najvaznoto: DA SE RADUVAME NA ZIVOTOT
|
|
hacko
Сениор The Ultimate HackMan Регистриран: 19.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Svijet je okrutan...Okrutniji od juce...
|
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |