|
LOVE STORY |
Внеси реплика | страница <1 22232425> |
Автор | |||
moon88
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
mnogu poveke od sto mozes da zamislis
|
|||
moon88
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
bese zima 200 i nekoja....pagase snekce...trgnav na docek na nova godina i kako i sekogas na maler ko ja ke mu zastane avtomobilot kade sto nereba...na sred bulevar...se vrtam nikoj osven sneg...i.........zapira eden g-din i..... ...ne go poznavammmmmm......... srasno........ ...
.... po nekolku dena mi svari ... tie sto go poznavaat neeruvaat vo toa ama taka bese JBG |
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ама од многу бакнати жаби можеш и краста да фатиш, па после џабе што ќе го најдеш принцот, он нема да те сака таква...крастава
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
и едното и другото е болест. |
|||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|||
laki_sasko
Нов член Регистриран: 05.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 10 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
mnogu interesna tema, ima mnogu da se zboruva,mnogu e napisano, no malku luge ja doziveale vistinskata LJUBOV,
pozdrav |
|||
Mishell_G
Сениор Регистриран: 18.Јуни.2007 Локација: Sweden Статус: Офлајн Поени: 575 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Prekrasna prikazna.. sepak malkumina ke ja svatat nejzinata sustina.
|
|||
snegulka
Сениор Регистриран: 17.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 3201 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Страста не знае за правила или обѕири.А, на секој начин е слободна од самосвесноста и гордоста;од достоинството,нервите,лагите,моралноста;од хипокризијата,мудроста,стравот за џебот и местото на овој и на оној свет.Старите сликари добро ја претставуваа како стрела или ветер.Да не беше толку брза и остра,земјата веќе одамна би летала низ воздухот ненаселена-за издавање...
Се стемнуваше во сабота попладне кога реши да го напушти тоа неподносливо чекање и кога ја отвори вратата на своето ателје за да оди до Нели.Поминаа дава дена откако ја немаше видено.Таа зборуваше за една игранка токму таа вечер,го повика и него.Мора да е болна! Но,едвај измина шест чекори,кога ја виде како доаѓа.Имаше сив околувратник од крзно,што и ја криеше устата и и даваше многу постар изглед.Оној монент кога ја затвори вратата таа го тргна од себе,отиде од огништето,повлече еден стол и пружајќи ги рацете кон огнот рече: ,,Дали мислевте на мене?Дали сега доволно мислевте?'' А тој одговори:,,Да,мислев,но не сум ништо поблиску.'' ,,Зошто?Никој не мора никогаш да знае дека ме љубите.Па и ако дознаат,не ми е грижа.'' Едноставно!Многу едноставно!Прекрасна,себична младост! Тој на ова дете не можеше да му зборува за Силвија-да му зборува за својот брачен живот,толку достоинствен до сега,речиси свет.Беше невозможно.И тогаш ја слушна како вели: ,,Не не може да биде лошо да ве љубам!Не се грижам ако не е пристојно'',а усните и трепереа и очите одеднаш и беа студени и уплашени,како првпат да се посомнева во резултатот. Ете нова мака да се гледа несреќно дете.А каква корист од тоа да се обиде да и објасни-на самиот праг на животот-безнадежен водовртеж во кој се наоѓаше!Какви шанси имаше дека ќе успее да и го објасни тресетот на калта и заплетканиот плевел низ кој мора да се пробие за да дојде до неа.,,Никој не мора да знае''.Толку едноставно!А неговото срце,а срцето на неговата сопруга?И покажувајќи на своето ново дело-на прв човек маѓепсан од првата нимфа-рече: ,Видете,Нел,таа нимфа-тоа сте вие;а овој човек-тоа сум јас''.Таа стана и отиде за да гледа.И додека набљудуваше,тој жедно ја впиваше со погледот.Каква чудна замешаност на невиност и магија.Какво прекрасно суштество на кое би можел да му даде целосно спознавање на љубовта во својата прегратка!И,конечно рече:,,Подобро да разберете што сте ми вие мене-се што јас никогаш нема веќе да го знам;ете се е тука,во лицето на нимфата.А,не!Не е тоа вашето лице.А ете ме мене како се пробивам низ водовртежот за да досегнам да вас-секако,тоа не е ни моето лице''. Таа рече:,,Кутрото лице'' и го покри своето.Ќе плаче ли и уште повеќе ќе да го мачи,но место тоа,таа само промрмори:,,Но вие веќе ме досегнавте!''се наведна кон него и ги принесе усните до неговите. Тој тогаш попушти.Таа за момент се тргна од неговиот многу разбрануван бакнеж и тогаш,плашејќи се што се повлече,повторно му се припи.Но,инстинктивниот страв на невиност беше доволен за Ленан-тој ги спушти рацете и рече: ,,Треба да си одите,дете мое!'' Без зборови таа го дигна крзното,го стави на себе и застана чекајќи тој да прозбори.И тогаш,бидејќи молчеше,таа му пружи нешто бело.Тоа беше билетот за игранката. ,,Вие рековте дека ќе дојдете?'' Тој кимна со главата.Нејзините очи и усни му се насмевнаа.Потоа ја отвори вратата и се уште со онаа лесна среќна насмевка,излезе... Темниот цвет-Џон Голсворди |
|||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
.
Изменето од pagane - 15.Јули.2008 во 10:30 |
|||
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...ako mislite deka seksot, e portata do dushata na nekoj chovek, gadno se lazete...toa znam da vi kazam, ama vie ste zeni i za vas, chovek da ve odbie za seks e opasna rabota=povrzana so vashata sueta, ke go mrzite do kraj na zivotot, sho e mnogu poreshna rabota sekako, probajte malce druga taktika, posho nikoj ne e lud da odbie seks so nekogo sho go saka, imalo golema prichina za toa, a prikaskite od tipot mu posakuvam sreka na toj sho sea ke go unishtam, se smeshni, zasho bik sho frla zemja-si frla na grb sekogash...
|
|||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
|||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
edno vreme....amor fraerot---->
si imal mali strelicki i so niv gi bucnuval tipkite i tipovite kako komarec i ovie glavi gubele i ne samo glavi. denes.... eeeee......drugari moi....se izmoderil denes so zolji gagja koj go pogodi, ziv od frontot ne se vrakja |
|||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|||
karamandi
Сениор Регистриран: 19.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 1496 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
happy end-love story
|
|||
elen@
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 31.Мај.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 90 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
toa e tocno za zal |
|||
elen@
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 31.Мај.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 90 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
stvarno mnogu ubav tekst preubav!!!!! |
|||
Внеси реплика | страница <1 22232425> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |