|
Дали наставникот може да го поттикне ученикот |
Внеси реплика | страница <12345 10> |
Автор | |||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Грешка си. Само човек може да воспитува човек. (колку да знаеш,се пишува - случаи) |
|||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
знам луге со високо образование кои работат амалски работи за многу мала дневница ама не ги „заоставуваат“ истите, туку чесно ги сработуваат до крај. |
|||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Како тогаш го коментираш фактот дека бројот на интелектуалците во Македонија од година во година бележи пораст!? |
|||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
50% си во право. Но дали од тебе зборуваат 50-те% на исфрустриран ученик? |
|||
devojka21
Сениор Регистриран: 02.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 184 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас мислам дека може но треба да сака ако наставникот го најде вистинскиот пристап до ученикот ако е реален во оценувањето ако не е здодевен на предавањата ако пронајде начин како да го увери ученикот дека е навистина добро тоа да се знае многу може да влијае пр јас кога знам дека некој професор ќе ми го цени вложениот труд и реално ќе го оцени тогаш се трудам исто така најмногу сум била мотивирана да учам по оние предмети каде трбало да се знае само она што е најважно а не каде не замарале со небитни работи и и не сме го научиле и она што треба всушност според мене тоа е и најголемиот проблем во образованието кај нас од посветување на мали неважни работи учениците потоа не го знаат она што вреди и треба да се знае |
|||
Life is beautiful
|
|||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
[QUOTE=Garirenty] затоа има секакви наставници и професори во државава и многу деца, средношколци и студенти на кој не им е до учењје, самите се демотивирани.Според мене секој наставник треба да си изнајде свој метод за да му помогне на детето да го засака и наставникот и предметот.Значи за да го засакаш предметот треба да го сакаш и наставникотПресуден момент за тоа е да воспоставиш добар контакт со учениците
[/QU погрешно е мислењето дека наставникот треба да го мотивира ученикот да го засака неговиот предмет, а преку предметот и него лично. Наставникот треба да му укаже на ученикот како да направи нешто повеќе од својот живот, притоа поставувајќи го својот предмет како можен патоказ на тој долг и трнлив пат. |
|||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
зошто учениците се оптоваруваат со оценката. Што ти вреди петката по историја ако на „Милионер“ не знаеш која година умрел Александар Македонски? |
|||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vaka sea, " Dozdovniot covek " spored kogo e praven filmot ima nesporedlivi memoriski sposobnosti, no negovata realna efektiva vo zaednicata e minimalna. Imam papagal koj koga go ucam nov zbor, stoi kako prepariran, duri se somnevam deka ne dise od tolkava zelba za ucenje taka da i koga na nekoj magicen nacin bi steknal diploma sepak ne bi bil intelektualec. E sea, sto u stvari sakam da kazam, mislam deka nema potreba od ponatamosna obrazlozba. |
|||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
зошто не си го прашаш папагалот што сакаш да кажеш. |
|||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Aj ke bidam poplasticen iako ne veruvam deka ke pomogne vo tvojot slucaj. Vo Makedonija se belezi porast na papagali, a ne na intelektualci sto i se dokazuva vo mnogu sveri na funkcioniranje vo ovie geografski oblasti. Nikade nema ni trag od kreativnost t.e. upotreba na naucenoto vo kombinacija so novi pravci sto znaci deka e bezvredno. Ili hierarhija na gluposta od koja ne moze da se skrsne...ufff !...papagalce moe, fala sto mi go kaza ova...dojdi da te bacam...
|
|||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Личниот пример не треба да ти биде репер. Сврти се околу себе. Излези, прошетај... Ќе видиш дека има многу креативни души околу тебе. Ако мислиш на партиските папагали - се согласувам. |
|||
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Znaci sekoj sto ne se soglasuva so tebe e u stvari sociopata bidejki samo ti go imas ekskluzivnoto pravo realno da gi sogleduvas rabotite i koj poseduvas nesporedliva popularnost megu narodite i narodnostite i sekako pravoto da delis soveti dali nekoj treba da proseta zosto se gleda deka najdobro znaes sto ni e potrebno na nas obicnite smrtnici so avtokratna avtorativnost koja ne smeeme ni da pomislime da ja negirame. Baska se gleda deka si prosetan mnogu poveke od nas ostanatite...ama dali nekogas bi me zemal i mene na nekoi od tvoite prosetki i da bidam barem del od tvojata senka sto ke me vozvisi ?...
|
|||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Забегуваш од темата што самиот ја наметна „Автизам или интелект“ Очигледно е дека се обидуваш да ги ставиш во иста вреќа.Како што е очигледно дека многу прифаќаш од твојот папагал - користиш напамет научени фрази, но во погрешен контекст. Што би рекле семантичарите - „Ја препознаваш формата на зборот, но не и неговото значење“ Твое лично право е во интелектуалците да гледаш папагали, а во папагалите интелектуалци. Како и да е, некаде сигурно ќе се препознаеш - или во папагали интелектуалци,или во интелектуалци папагали. Среќна ти Нова Година. |
|||
Внеси реплика | страница <12345 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |