|
КОНФЕДЕРАЦИJА - ДА ама НЕ |
Внеси реплика | страница <1 89101112 13> |
Автор | |||
Oho Boho
Сениор Tatarin-Dragalevchanin Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не бе, само кажуваме дека вашиот Ристевски тресе глупости и ви прави на маймуни.
|
|||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ја читам и неможам да поверувам Што подразбира Европа и светот под поимот – “Бугарин“ Во Францускиот и Италијанскиот јазик За знaчењето на поимот Б`ЛГАРИН, бугарскиот учен Бранимир Примов пишува: "Тука во помал степен се повторува она што се случило многу порано во Франција и Италија, а ги оставило називите – “БУГАРИ”, “БУГРИ”, “БУЦЕРОНЕ” и др. Еден од зачуваните зборови е и на пример –“БУГЕР”. Тоа е стар и денеска ретко употребуван збор. Главното значење му е – “СЕЛАНЕЦ”, “ПРОСТАК”, “ГРУБИЈАН”, “ЧОВЕК ЗА ПРЕЗЕР” и сл. Се смета дека тој збор е дојден со посредство на српскохрватскиот јазик.Тој потполно одговара на Францускиот збор- “BOUGRE”. ( Б.Примов во делото за – “Бугрите”,софија ,1970,305,306..) |
|||
Oho Boho
Сениор Tatarin-Dragalevchanin Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Значи тоя твой пост ако го трестнеш 10 пати и ште стане точно 100 пати (обшто) да си го постирал. Сещам се за една мисъл на Гьобелс, която гласи: "Една лажа повторена 100 пати се преврашта в вистина".
|
|||
Oho Boho
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Саках да кажем, че уште 10 пати требе да го постнеш.
|
|||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Нема проблем бе и тоа со сликичка бе туркомонголче Што подразбира Европа и светот под поимот – “Бугарин“ Во Францускиот и Италијанскиот јазик За знaчењето на поимот Б`ЛГАРИН, бугарскиот учен Бранимир Примов пишува: "Тука во помал степен се повторува она што се случило многу порано во Франција и Италија, а ги оставило називите – “БУГАРИ”, “БУГРИ”, “БУЦЕРОНЕ” и др. Еден од зачуваните зборови е и на пример –“БУГЕР”. Тоа е стар и денеска ретко употребуван збор. Главното значење му е – “СЕЛАНЕЦ”, “ПРОСТАК”, “ГРУБИЈАН”, “ЧОВЕК ЗА ПРЕЗЕР” и сл. Се смета дека тој збор е дојден со посредство на српскохрватскиот јазик.Тој потполно одговара на Францускиот збор- “BOUGRE”. ( Б.Примов во делото за – “Бугрите”,софија ,1970,305,306..) - “Изразот - Бугарска работа, полн со презирност и прекор,не слегува од усните на никого од нас уште и ден денес” Стиљан Чилингиров Бугарскиот учен - Ст.Чилингиров во неговото – “Какво е дал Б`лгаринот на другите народи”, Софија, 1938 г., но ќе продолжи. “Што и да се случи, каде и да стане нешто што е лошо,нешто што е незгодно, непремено, ќе го неречеме - Бугарска работа, ќе го идентификуваме со нам...” - Кај Србите пак и денес за нешто - растурено, диво, хаотично и без ред , уште се користи поимот – “Растурено ко Бугарска скупштина”.. Стиљан Чилингиров Изменето од Vladimir88 - 30.Декември.2007 во 19:17 |
|||
m__g__
Сениор Регистриран: 22.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 591 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Владко,
Повторението е майка на знанието и баща на затъпяването Резултати од пребарувањето за 'За знaчењето на поимот' пронајдени се 16 резултати во 8,344 секунди. Ти на кой етап си сега? |
|||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Види.. Има многу да.. Ама јас ги цитирам вашите учени.. |
|||
PREDATOR
Група Регистриран: 12.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 56 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Епа добро де ова е ништо во споредба со тоа што вие го правите спрема мојата историја и татковина така да А со србите оди на српски форум..дискутирај за ова Ова е македонски форум Они само тоа го викаат па сега Изменето од Vladimir88 - 31.Декември.2007 во 10:43 |
|||
PREDATOR
Група Регистриран: 12.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 56 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ова е македонски форум /е па остаа само да речеш и дека ова е македонски интернет..
па нели идеата на интернетот е да дава можност на сички да комуникират мегу себе си..а инак направете си ваш локален мак.нет ...многу умеете да градите дувари нема што.... |
|||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не не напротив добредојдени сте секако сите сме за убава и добра комуникација не викам не... Ама за српска историја да ти кажам право за Цар Лазар и Душан и Караѓорѓе Не ми се дискутира сепак си ја почитувам мојата историја...... Ако имате нешто за тоа да кажете во ред ако не тогаш не ме правете србоман или србофил зборам за сите македонци... Е сега ако се појави таков српски пациент тогаш можеш на него слободно да му го кажеш тоа ама јас барем знам дека не сум таков .... |
|||
Oho Boho
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Владимире, написал си: Епа добро де ова е ништо во споредба со тоа што вие го правите спрема мојата историја и татковина така да"
Мислим дека нешто си у грешка. Не ние го правиме спрема вашата исторуя, туку вие самите.
|
|||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Вие, вие, вие ми ја негирате народноста,јазикот црквата и историјата.... Така да не ми зборувај глупости ти на мене |
|||
Oho Boho
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Бе аз не ти я негирам бе, човек. Чувствай се какав сакаш. Просто казваме, че сте фалшифицирали историята и , че искате фалшификата да го налагате и на другите (като вистина). Замисли се и защо грциве ви се лютат на името.
|
|||
Внеси реплика | страница <1 89101112 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |