IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Иронија и сарказам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Иронија и сарказам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
Автор
Порака
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Декември.2007 во 17:22
ne sum voopshto ironichen,.....a,ushte pomalku,...sarkastichen,....................................mmmmmppppppffffuuaaahahahahahahaiuuhahaha,.......газење%20од%20смеење
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Декември.2007 во 17:24
ironija e sto moras da si tuka so nas BRAT-<----- ova ne e sarkazamгазење%20од%20смеење

Изменето од anakin - 09.Декември.2007 во 17:25
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Mishell_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Јуни.2007
Локација: Sweden
Поени: 575
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mishell_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2007 во 01:27
Ironija i sarkazam ima i poveke otkolku sto treba i okolu nas i vo nas samite. Ne znam zosto ama mislam deka so godinite humorot se poveke mi nalikuva na sarkazam, a ironijata na zivotot ja prifakam kako normalna rabota..
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2007 во 01:39
samo covek koj se predava ja sfakja ironijata na sudbinata kako normalna rabota

ne treba taka sarkasticno da se zboruva za ironijata
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
inessX Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Ноември.2007
Поени: 405
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај inessX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Декември.2007 во 16:08
Sekoj ednas vo zivotot ja
osetil ironijata na sudbinata.
Posle toa se mu e sarkasticno
Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Декември.2007 во 16:36
...konecno ODLICNA TEMA....sekoja cest za avtorot
E sega vaka...mislam deka sum povikan da kazam nesto ovde zatoa sto mnogu luge mi rekle deka sum ironicen. No,vistinata e sosema poinakva..Jas sum sarkasticen,i da bidam iskren..ne gledam sto ima loso vo sarkazmot..se razbira dokolku e ummeren i na mesto.Odredena doza sarkazam mislam deka e i preporacliva..si go zimate nautro isto kako vitamin c..i nikoj i nisto ne moze da ve izvadi od takt..zatoa sto sarkazmot vlijae taka sto rabotite gi gledate od nivnata smesna strana  :)
..Inace mene odreden doza sarkazam mi pomaga da preziveam  :)
..........ke prodolzam...samo se zagrevamголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Кон врв
inessX Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Ноември.2007
Поени: 405
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај inessX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2007 во 22:37
Ironicno e sto ludjeto edvaj cekaat
da ja docekaat novava godina kako da posle
ke ziveat podobro
Sarkasticno e koga na pola januari nemaat poim
so koi pari ke go preziveat mesecot
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2007 во 23:01
ne znqm za ironija,...ama,....mislam deka nema popameten narod od ,....ovoj tuka!
Кон врв
Mishell_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Јуни.2007
Локација: Sweden
Поени: 575
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mishell_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2007 во 01:26
Eve eden primer za ironija.. Si se zaljubil i si pravis ljubovni bajki. A toj se popalil i si snima erotski filmcinja. Ti znaes sto toj saka, toj znae sto ti sakas, a i dvajcata ke ostanete so kusi rakavi голема%20насмевка.. Da ne ima i malku sarkazam vo ova? Ha, ne znam, mozebi.

Изменето од Mishell_G - 30.Декември.2007 во 01:26
Кон врв
Monuska Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Поени: 2128
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Monuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2007 во 13:05
poveke sakam koga mi kazuvaat direktno vo lice, kako sto mislat, mrazam koga drugarkite ke se naoruzaat so ironicni prefrlanja i mislat koj znae sto kazale
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
Кон врв
Anthony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 3379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2007 во 16:57
Originally posted by Mishell_G Mishell_G напиша:

Eve eden primer za ironija.. Si se zaljubil i si pravis ljubovni bajki. A toj se popalil i si snima erotski filmcinja. Ti znaes sto toj saka, toj znae sto ti sakas, a i dvajcata ke ostanete so kusi rakavi голема%20насмевка.. Da ne ima i malku sarkazam vo ova? Ha, ne znam, mozebi.

Nikoj nisto neznae. Cesto se slucuva i da se smenat ulogite -na kraj toj sto sakal vo pocetokot samo zabava da bide smrtno zaljuben, a zaljubenata da ne bide tolku zainteresirana za ljubov. Zivot. Zivotot znae da ti priredi sarkasticna ironija.( "Bozestvena komedija" vo delot od "pekolot" )
It’s nice to be important....it’s   important to be nice!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2007 во 19:35
pojma nemate shto e ironija be!голема%20насмевка
Кон врв
hacko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Ultimate HackMan

Регистриран: 19.Декември.2007
Поени: 119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hacko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 11:28
Recisi e isto.
Svijet je okrutan...Okrutniji od juce...
Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 12:59
ne e voopsto isto..pravilno upotreben sarkazam ne moze da bide navresdliv...dodeka ironijata,kako i da ja upotrebis skoro sekogas se svaka kako navreda
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.