IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Зошто луѓето не се искрени
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Зошто луѓето не се искрени

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 74>
Автор
Порака
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2007 во 22:12
Denot go pocnuvame so laga:
Dobro utro, kako si?
-Fala dobro, a ti?
------------------------------------------------
Nit e dobro utro, nit te interesira kako e slucajniot sretnuvac....

Кон врв
inessX Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Ноември.2007
Поени: 405
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај inessX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Декември.2007 во 11:47
Ova pogore postov za koleskata
poveke mi lici na ironija otkolku na laga.
Vredi nekogas da ne ja kazes vistinata
ke  imas pred sebe mnogu poveseli lica.

Изменето од inessX - 09.Декември.2007 во 11:47
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Декември.2007 во 18:02
LUGJETO NE SE ISKRENI ZATOA STO SE PLASLIVI.
TREBA HRABROST ZA DA SE NOSIS SO VISTINATA
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
EmIIIjA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Декември.2007
Поени: 186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EmIIIjA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Декември.2007 во 18:44
Originally posted by anakin anakin напиша:

e vaka

ISKRENOSTA NE E BAS NEKOJA COVEKOVA VRLINA SEKOGAS

A ZNAES ZASTO?????

ZNAE DA POVREDUVA

PA TI BIRAJ

SAKAS DA SI SEKOGAS ISKREN ILI SEKOGAS COVECEN

definitivno !трепкање
Кон врв
Monuska Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2128
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Monuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 00:18
si podlaznuvam... zosto da se pravi zivotot pokompliciran samo radi nekoi sitnici sto treba da se skrijat i sto vsusnost ne se tolku vazni... ehe eden zivot imame
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
Кон врв
Mishell_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Јуни.2007
Локација: Sweden
Поени: 575
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mishell_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 15:30
Koristoljubie e odgovorot. Ke vi kazat sto sakate da cuete, a ne sto e vistina, za da ja postignat celta. Kako onaa pogovorkata "Celta gi opravduva sredstvata"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Monuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 19:54
Pa da, najverojatno si vo pravo, ako ne od koristoljubie togas od strav od konflikti, ili sakas da postignes nesto ili sakas da izbegnes nesto
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
Кон врв
burucaga Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Декември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 978
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај burucaga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2007 во 22:42
Макијавелистички ли биле Фројдови или Сократови мотивите за дефиницијата е задната намера.Кај духовните лидери гласи следнава:Искреноста не е униформа која се носи само во празнични денови,туку секој ден.Во превод, лицемерието за задните намери треба да го замениме со лицето на вистината.Кога нема да имаме скриени мотиви и задни намери,нема зошто да не бидеме искрени.
Човекот е посилен отколку што мисли дека е.
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2007 во 10:23
x

Изменето од becenevem - 28.Февруари.2012 во 19:36
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Monuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2007 во 16:53
bravo , bravo da bevme site kako vas... kako vi uspeva? Bas se prasuvam zosto barem jas do sega ne sum sretnala licnost sto nikogas ne izlazala
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2007 во 18:39
x

Изменето од becenevem - 28.Февруари.2012 во 19:36
Кон врв
Freya Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Март.2006
Поени: 491
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Freya Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2007 во 19:27
Зошто луѓето не се искрени?

Зашто не сме совршени, а чим не сме совршени значи дека имаме мани , а ако некој ни ги лепне в лице тие мани ,одма се лутиме....затоа не сме искрени, зашто за да се носиш со вистината треба храброст како што кажа една членка погоре, а таа храброст ретко кој ја има.
Во мене се борат две личности,идиот и гение, се плашам да не попушти попаметниот.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Monuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2007 во 01:10
Originally posted by becenevem becenevem напиша:

Netreba vie da ste toj sto ke ja bara iskrenata licnost, tuku vie treba da ste toj sto ke bidete iskreni.
Drugoto ke si dojde samo od sebe.

Jas ne se ni trudam da pojdam od sebe, znam deka sekako ke koristam beli lagi, a mislam deka sekoj i gi koristi svesno ili nesvesno
Кон врв
devojka21 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 184
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај devojka21 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Декември.2007 во 01:16

среќаи јас се прашувам зошто луѓето не се искрени

а факт е дека не се, не ми е баш јасно но сигурно зошто или се срамат од себе или не се доволно храбри да ја признаат вистината збунетост
но како и да е мене многу ми е жал што ретко кој е искрентага, но тоа е
Life is beautiful
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 74>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.