IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - СКАНДАЛОЗНО објавени бугарски пописни фалсификати
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

СКАНДАЛОЗНО објавени бугарски пописни фалсификати

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 14>
Автор
Порака
clash Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 14.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 26
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај clash Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2007 во 15:44
Kato 4eta izkazvanijata na "makedoncite" , 4e nie nemame dokazi za tehnoto minalo mi stava smesno !! 4udno mi e kak vie razbrahte , 4e ste makedonci , kogato vie nemate epten nikakvi dokazi za vasata teza !!!   Makedonizma e religija - verva6 v ne6to koeto nikoi ne e vidjal i potvardil ! Va6ite dokazi sa ...jas vervam ,..jas sam 4ul ...i t.n. Tova ne sa dokazi a treskane na gluposti ! Ako nekoi ima dokaz za sastestvuvaneto na makedonski ezik i nacija predi 1945 g. da mi gi dade , i jas 4e hodim pri Bozidar Dimitriv da mi dade 1 000 000 evro !! 4ekam dokazi !!!
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2007 во 15:47
Originally posted by clash clash напиша:

Kato 4eta izkazvanijata na "makedoncite" , 4e nie nemame dokazi za tehnoto minalo mi stava smesno !! 4udno mi e kak vie razbrahte , 4e ste makedonci , kogato vie nemate epten nikakvi dokazi za vasata teza !!!   Makedonizma e religija - verva6 v ne6to koeto nikoi ne e vidjal i potvardil ! Va6ite dokazi sa ...jas vervam ,..jas sam 4ul ...i t.n. Tova ne sa dokazi a treskane na gluposti ! Ako nekoi ima dokaz za sastestvuvaneto na makedonski ezik i nacija predi 1945 g. da mi gi dade , i jas 4e hodim pri Bozidar Dimitriv da mi dade 1 000 000 evro !! 4ekam dokazi !!!

И ајде малце да постираме нешто...

Pesnata „T’ga za jug" od Konstantin Miladinov, napi{ana na naroden makedonski jazik (ohridsko-stru{ki govor)

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2007 во 15:49

„Slognica re~ovska", sloveno-makedonska gramatika od \or|ija Pulevski (1880), so koja go postavuva pra{aweto za izgraduvawe na makedonski literaturen jazik

Нека дојде Божидар Димитров ама нека даде 2 милиона ЕВРА
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај clash Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2007 во 15:54
V tozi bukvar bukvite sa sa6tite kato v Balgarskata azbuka !! 4ekl sam go i znam mnogo dobre !!!       Mom4eto skr6i djamot !!! Uveki4i malko bukvite!!! Tam njama ni6to makedonsko
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај clash Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2007 во 15:57
Kazi kak se ka4vat snimki , i ste ti izpratja drugi ne6ta , a ne bukvari pe4eteni v Garcija !! Na6ata azbuka zapo4va Az , buki , vedi , glagoli. Zidot e visok e sastoto i na balgarski !
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај clash Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2007 во 15:58
Az ne sam 4ul Kirilicata da zapo4va s A,B,C.D !!!
Кон врв
borec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2007
Локација: Australia
Поени: 1294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2007 во 15:58
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

„Slognica re~ovska", sloveno-makedonska gramatika od \or|ija Pulevski (1880), so koja go postavuva pra{aweto za izgraduvawe na makedonski literaturen jazik

Нека дојде Божидар Димитров ама нека даде 2 милиона ЕВРА

Vladimir...aj ostaj go....mrsul eden Bugarski....nego ke mu se dokazuvame li?????

Ete mu pokazav predhodno...ete ima kolku saka takvi informacii niz drugite temi i vo Makedonija najstara na Balkanot i poshiroko - neka POVELI i neka si najde AKO SAKA!!!  лутина

Nego sega lichno bash mu trebale pred 1945  - zosto pred toa ne priznavale PA DA MOZAT DA GI UNUSHTAT ili pishuvaat falsifukati kaj sto im NEDOSTASUVA. намигнување

TOJ TREBA NAS DA NI SE DOKAZUVA DEKA BUGARSKA NACIJA, JAZIK I KULTURA POSTOJAT - A NE NIE NEGO.  лутина 

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2007 во 16:00

Az ne sam 4ul Kirilicata da zapo4va s A,B,C.D !!!

Тоа е буквар од 1925 година од Егејска Македонија кој во НЕСРЕЌА од воз се изгореа сите изданија.Буквар за македонците во Егејска Македонија....

Чудно но тој буквар го објавија во 2006 година и види ти мајката..

Нема ни српска а богами и бугарска буква..

А за твоја информација и латиницата е дел од словенската азбука така да....

него ајде малце да прочиташ на кој дијалект е букварот.

Него Баце јас викам дека ти лажеш!

http://www.florina.org/html/abecedar/35.html

Изменето од Vladimir88 - 28.Декември.2007 во 16:03
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај clash Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2007 во 16:01
v MOITA FIRMA RABOTAT DVANMA DU6I OT bITOLA , I TE KAZVAT 4E SA bALGARI !!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2007 во 16:04

I da e vistina (mada Bulgar i vistina NE ODI ZAEDNO) DVAJCA NE JA PRAVAT MAKEDONIJA - TATAR!!!!!  голема%20насмевка

Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај clash Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2007 во 16:04
...pa i si govorime bez prevoda4, taka 4e mi e stranno za kakav makedonski ezik zboruvate !
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2007 во 16:05

Пффф ме уплаши знаеш.Поготово кога ќе слушнам потатарчени македонци како се декларираат за бугари(или со еден збор испрани мозоци од бугарска страна).

Ајт дај ми адреси да им пратам по едно Милка Чоколадо за Нова Година
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2007 во 16:06

...pa i si govorime bez prevoda4, taka 4e mi e stranno za kakav makedonski ezik zboruvate !

ALAL DA VI E!!!  голема%20насмевка

Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај clash Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2007 во 16:07
Latinicate e del ot slovenskata azbuka , samo 4e tja e mnogo po stara ot na6ata azbuka !! Na latinica sa pisali rimljanite mnoga predi da se pojavi Balgarskata azbuka !!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 14>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.