|
Зошто луѓето не се искрени |
Внеси реплика | страница <1 1516171819 74> |
Автор | |
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Denot go pocnuvame so laga:
Dobro utro, kako si? -Fala dobro, a ti? ------------------------------------------------ Nit e dobro utro, nit te interesira kako e slucajniot sretnuvac.... _________________________________________________________ Ako mu ja kazes nekomu vistinata ocite ke ti gi iskopa: - Na rabota-koleshkata- Gledaj, sum oslabela malku-drzam edna dobra dieta, fala bogu mozam da nosam tesno! -Da (a vo sebe -kade bre si oslabela koga saloto ti visi pod taa tesna bluza....) _________________________________________________________________ zatoa molci....molci...od iskrenosta mnogu nema fajde... Nek si ziveat lugeto vo iluzija.... |
|
inessX
Сениор Регистриран: 28.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 405 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ova pogore postov za koleskata
poveke mi lici na ironija otkolku na laga. Vredi nekogas da ne ja kazes vistinata ke imas pred sebe mnogu poveseli lica. Изменето од inessX - 09.Декември.2007 во 11:47 |
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
LUGJETO NE SE ISKRENI ZATOA STO SE PLASLIVI.
TREBA HRABROST ZA DA SE NOSIS SO VISTINATA
|
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
EmIIIjA
Сениор Регистриран: 05.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
definitivno ! |
|
|
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
si podlaznuvam... zosto da se pravi zivotot pokompliciran samo radi nekoi sitnici sto treba da se skrijat i sto vsusnost ne se tolku vazni... ehe eden zivot imame
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
Mishell_G
Сениор Регистриран: 18.Јуни.2007 Локација: Sweden Статус: Офлајн Поени: 575 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koristoljubie e odgovorot. Ke vi kazat sto sakate da cuete, a ne sto e vistina, za da ja postignat celta. Kako onaa pogovorkata "Celta gi opravduva sredstvata"
|
|
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa da, najverojatno si vo pravo, ako ne od koristoljubie togas od strav od konflikti, ili sakas da postignes nesto ili sakas da izbegnes nesto
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
burucaga
Сениор Регистриран: 08.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 978 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Макијавелистички ли биле Фројдови или Сократови мотивите за дефиницијата е задната намера.Кај духовните лидери гласи следнава:Искреноста не е униформа која се носи само во празнични денови,туку секој ден.Во превод, лицемерието за задните намери треба да го замениме со лицето на вистината.Кога нема да имаме скриени мотиви и задни намери,нема зошто да не бидеме искрени.
|
|
Човекот е посилен отколку што мисли дека е.
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
x
Изменето од becenevem - 28.Февруари.2012 во 19:36 |
|
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bravo , bravo da bevme site kako vas... kako vi uspeva? Bas se prasuvam zosto barem jas do sega ne sum sretnala licnost sto nikogas ne izlazala
|
|
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
x
Изменето од becenevem - 28.Февруари.2012 во 19:36 |
|
Freya
Сениор Регистриран: 29.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 491 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зошто луѓето не се искрени?
Зашто не сме совршени, а чим не сме совршени значи дека имаме мани , а ако некој ни ги лепне в лице тие мани ,одма се лутиме....затоа не сме искрени, зашто за да се носиш со вистината треба храброст како што кажа една членка погоре, а таа храброст ретко кој ја има. |
|
Во мене се борат две личности,идиот и гение, се плашам да не попушти попаметниот.
|
|
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas ne se ni trudam da pojdam od sebe, znam deka sekako ke koristam beli lagi, a mislam deka sekoj i gi koristi svesno ili nesvesno |
|
|
|
devojka21
Сениор Регистриран: 02.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 184 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
и јас се прашувам зошто луѓето не се искрени а факт е дека не се, не ми е баш јасно но сигурно зошто или се срамат од себе или не се доволно храбри да ја признаат вистината
но како и да е мене многу ми е жал што ретко кој е искрен, но тоа е
|
|
Life is beautiful
|
|
Внеси реплика | страница <1 1516171819 74> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |