IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Напиши љубовен текст (дневник на вашата душа)...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Напиши љубовен текст (дневник на вашата душа)...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 58>
Автор
Порака
NiNa1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Love and peace

Регистриран: 07.Август.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 13795
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NiNa1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Декември.2007 во 21:54
Вечерва дедека розата ја милува тревата,
додека тивката нок го сонува денот,
вечерва додека сите во рајот сонуваат,
јас сонувам за твојата рајска прегратка.
Сонувам и за твоите топли бакнежи,
во кои страста, нежноста и љубовта се споиле,
се сеќавам на незаборавните мигови
што трага ке остават во срцата на они што се сакале.
И продолжувам да сонувам,
несвесно бегам од реалноста
низ сонот само една мечта ме води,
фантазија исполнето во нестварноста.
Не, немојте, не будете ме...
Оставете ме барем во сон да го имам
пуштете ме барем уште малку
да уживам во она што го немам!
Сонувам...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Love and peace

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NiNa1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Декември.2007 во 17:42
Ti podariv srce polno sni
-ti neznaese da sonuvas.
Ti podariv ljubov vozvisena
od dnoto na nedopirlivite prostorii vo mene
-se plasese.
 Ti gi podariv site moi zelbi
-ne znaese da kopnees.
Sega-koga izgubiv se'
-me baras,
a jas odamna zaboraviv da mectaam.
Кон врв
Mishell_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Јуни.2007
Локација: Sweden
Поени: 575
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mishell_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Декември.2007 во 23:40
Denes plovev po oblaci
Uzivav vo samotijata
Se sekavav na nasata sredba
Gi slusav "nasite" pesni.
Denes se mi odi od raka
Zaljubena sum vo zivotot..
Vo tebe..
Vo migovite na sreka.
Denes sum samo tvoja
Ti si mi vo misli
Ti si mi pod koza
Denes se e vo red. љубов

Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2007 во 02:55
Знам..касно е. Ама кај нас. Тешко ми е да си ја отворам душава и да си кажам се што ми лежи на неа а и во неа...а овде треба да кажам нешто откинато од душа..иронии....знам дека ми е убаво но се растажив...песнава оди на рипит и ме опфаќа тага...го нема...нема ни да биде наскоро тука...а не ни ми кажал дека е така..дека и он чуствува нешто за мене. воздивнувањешто правам??? се затворив во себе за да не повредам НЕКОГО кој одамна не ми значи. за да не му плеснам дека не го сакам иако сега не ми е битно тоа. како ли да му кажам на тој што мислам дека го сакам дека го сакам...тешко е кога човек треба да наполни батерии за да почне повторно од старт...
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mishell_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2007 во 14:14
Sakav da bide ednostavna, ubava, cista. Ljubovta sto ja cuvav za tebe, bese se, samo obicna ne. Vecerta pomina vo euforija, a svetlinata na denot me razbudi so bolka, iluziite se razletaa na site strani, ne ostana nisto, samo praznina. Ti kazav sto sakam, no toa ne e tvoj son. Mi kaza sto sakas, no ne mozam da ziveam so taa vistina. Razumot veli edno, cuvstvata drugo, se boram so samata sebe, a vo bilo koj slucaj izleguvam gubitnik. Ne ostanuva nisto drugo osven da te pustam da odis po patot koj go odbra. Ako e i nekakva uteha, ke bidam ovde, ke te cekam, ako nekogas posakas da sonuvame zaedno, ke go cuvam sonot za tebe. Sakav da bide ednostavna, ubava, cista. Ljubovta se provlece niz moite prsti i ne mozam da te cuvam vo pregratkite koi se pretesni za tebe. Neka te ispratat moite solzi i neka mi te vratat ako nekogas posakas da bides moj.. 
Кон врв
ekaterina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Октомври.2007
Поени: 450
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekaterina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2007 во 23:17
ehhh milo, ne znaev kakov veter nosis,
kolku sila imas,koga i so volcite zboris,
za volcica bela se boris.....
so pesnite aber i prakas
po mesecinata svetla cista,
za taa ljubov se vrakas.
a ne gledas so oci svoi
deka ljubov pred tebe stoi,
odamna bila,
no od taga glava svila
kako peperutka sina, nezna,
so skrseni krilca, edna zena...
da moze da leta so pesna ke odi,
i kako volcica stara ke se bori,
da donese za tebe vodi od izvori svoi,
da izleci ljubovni rani, melem da stvori.....
people are strange
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mishell_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Декември.2007 во 17:53
Ne sakam da znam zosto utrovo se razbudiv sama, ne sakam da znam zosto tisinata e mojot najdobar prijatel, ne sakam da znam zosto ne si ovde, ne sakam da znam.. Ne mozam da se setam kade pogresiv, ne mozam da svatam kade se izgubiv, ne mozam da ja podnesam vistinata ako taa e oboena vo crno. Ne mozam da zboruvam koga mi doagja da vikam, ne mozam da placam koga solzite nemaat kraj. Ne sakam da se nadevam, da se raduvam, ne sakam da te imam koga znam deka ke te izgubam. Ne sakam da bide den, zosto nokta gi cuva osamenite.. 

Изменето од Mishell_G - 25.Декември.2007 во 17:54
Кон врв
ekaterina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Октомври.2007
Поени: 450
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekaterina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Декември.2007 во 23:59
Originally posted by ...Well... ...Well... напиша:

Originally posted by ekaterina ekaterina напиша:

ehhh milo, ne znaev kakov veter nosis, kolku sila imas,koga i so volcite zboris, za volcica bela se boris..... so pesnite aber i prakas po mesecinata svetla cista, za taa ljubov se vrakas. a ne gledas so oci svoi deka ljubov pred tebe stoi, odamna bila, no od taga glava svila kako peperutka sina, nezna, so skrseni krilca, edna zena... da moze da leta so pesna ke odi, i kako volcica stara ke se bori, da donese za tebe vodi od izvori svoi, da izleci ljubovni rani, melem da stvori.....

...ekaterina, koj go napishal ova?...среќа

JAS LICNO....

P.S. POSVETENA E NA EDEN POSEBEN COVEK VO MOJOT ZIVOT...

Изменето од ekaterina - 26.Декември.2007 во 00:00
people are strange
Кон врв
...Well... Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...ExtraVagant...

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 5231
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ...Well... Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 02:59

Originally posted by ...Well... ...Well... напиша:

ehhh milo, ne znaev kakov veter nosis, kolku sila imas,koga i so volcite zboris, za volcica bela se boris..... so pesnite aber i prakas po mesecinata svetla cista, za taa ljubov se vrakas. a ne gledas so oci svoi deka ljubov pred tebe stoi, odamna bila, no od taga glava svila kako peperutka sina, nezna, so skrseni krilca, edna zena... da moze da leta so pesna ke odi, i kako volcica stara ke se bori, da donese za tebe vodi od izvori svoi, da izleci ljubovni rani, melem da stvori.....

...ekaterina, koj go napishal ova?...среќа

JAS LICNO....

P.S. POSVETENA E NA EDEN POSEBEN COVEK VO MOJOT ZIVOT...

...mnogu mi se dopadna, ustvari i nemam neshto slichno prochitano dosega...mnogu e jako ova...среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 15:48
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

И додека студот ни пробиваше низ коските, а ни ги замрзнуваше ушите, крвта ми вриеше и предчуствував дека нешто ќе се случи. Не бев сама, таа беше со мене.  Кога веќе го поминавме пола пат зјапајќи безпрекидно и безцелно низ околината, барајќи предчуството да стане стварност, истовремено плашејќи се од истото тоа, си реков добро е. До сега не. Но наредната половина од патот се исполни со конфузност и мала болка,  најмногу тага. Немав сили да го погледнам во очи, а знам дека тие темни очи ме погледнаа додека јас продолжував со наведната глава без поздрав. Сигурно ме предало лицето, прочитал како ми е и ја видел тагата. Кога решив да соберам храброст и да кренам глава веќе надалеку го гледав неговиот профил кој полека се губеше. Се растажив уште толку...тие прекрасни очи кои последен пат кога ме погледнаа мислам дека потонав длабоко во нив и во нивната тага. Тажен е. Знам. Боже, колку ли само ми недостига. Но душава е навредена. Како да му кажам што чуствувам кога знам дека нема да го добијам целосно и искрено!? Ако не друго, барем беше искрен. Тој сака само дел од мене. А јас не се делам. Времето е повторно одредувач уште колку ли ќе трае ова. За тоа време....ќе чекам...само тоа ми преостанува.

И кренав бело знаменце, но ти не одговори. Не знаев дали да се откажам, ама изгледа ти се откажа. Но денес не изгледаше така. Денес додека одевме случајно еден спрема друг, немајки каде да побегнеме и двајцата, нашите погледи се удрија еден со друг, како во битка која како за победа ке каже гласно што се ни се вртело во главата тој момент. Жално гледајки ме а со некоја мила насмевка на лицето, ме сруши што  направи само да ја наведнам главата. Вториот дел беше кога свртевме на улицата и кога тргнавме во истиот правец. Не погледнувајки во тебе го почуствував твојот поглед и го слушнав твојот глас. Најтивко што можев ти одговорив, не знам ни дали ме слушна. Се сронив на столот размислувајки што поточно се случи. Ме болеше. Сакав се да е како порано, но немав сила да ти објаснам, а ти не ни се потруди тоа да го направиш. И што понатаму? Често се прашувам и откако ке заклучам дека веке ништо не е во мои раце оставам времето да реши. Знам само дека ме боли фактот што сме толку далеку, а толку блиску.
Кон врв
Anthony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 3379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2007 во 17:21
"kako sto temninata ne moze da se pobedi so uste pogolema temnina , tuku edinstveno so svetlina - taka i omrazata ne moze da se pobedi so uste pogolema omraza tuku samo so ljubov "
It’s nice to be important....it’s   important to be nice!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2007 во 17:41
Движејки се кон југоисток беше се потемно и потажно. Посакував веќе никогаш да не почуствува болка. Таа сурова болка поради некој небитен . Да на неговото лице грее само насмевка која ке топли исто колку илјада сонциња. Да во неговите очи го видам сјајот на заљубено момче.
Никогаш го немав видено таков. Неговите очи беа препознатливи само по веселоста и теминната.  Шараа наоколу како луди и само како да трагаа по нешто, за мене непознато. Нивната боја од првиот ден остана во мојот памет. Ретко толку весели очи да се сретнат, а толку напатени и тажни истовремено. Како во некој лош транс го гледав како ги изговара зборовите дека заминува. Болеше, но морав да издржам, го сакав како личност. Зар он ли да замине? Стануваше се потемно и потажно. Се мислев дали повторно да му се јавам, веке по 10ти пат за денес. Се надевав дека ја разбира мојата тага и очајност. Патував со мислите со 300 на час, а сепак на една иста страна стоев. Веке станува се помрачно и помрачно...подобро да се јавам....

Кон врв
beticka Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Ноември.2007
Поени: 47
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај beticka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2007 во 23:44
kade da te pronajdam, mzebi niz poljanite na narcisi, mzebi niz ridovite sogoleni ili niz vodite nedogledni.
te barav i vo vetrovite pustinski  koi zavivaat kako divi zivotinki ,
 te barav i vo zvezdite nebesni trpetliki.
 i ne te najdov nikade,ne te pocustvuvav so nisto,
 ne pronajdov od tebe nesto.
edinstveno ne barav vo sopstvenoto srce ,
 tamu se pustini, okeani, stepi i oazi,
tamu se temnini,bezdni i pesteri
 okovi i prangi,stegi i kelii,
tamu e stavot i nemirot,zelbata i strasta
samo ja nema ljubovta zosto ti ja unisti
 ja pretvori vo  prasina koja patuva niz beskonecnosta.

betty
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Love and peace

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NiNa1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2007 во 00:01
Ti podariv srce polno sni
-ti neznaese da sonuvas.
Ti podariv ljubov vozvisena
od dnoto na nedopirlivite prostorii vo mene
-se plasese.
 Ti gi podariv site moi zelbi
-ne znaese da kopnees.
Sega-koga izgubiv se'
-me baras,
a jas odamna zaboraviv da mectaam.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 58>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.