|
Мислам,значи-постојам |
Внеси реплика | страница <1 2627282930 177> |
Автор | |
Josefina_m
Сениор Регистриран: 16.Октомври.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 608 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Biti zaljubljen ne znači nužno i voleti. Biti zaljubljen je
određeno stanje; voleti je čin. Stanje podnosimo, za čin se odlučujemo. Denis de Rougemont |
|
zivej go zivotot najdobro sto znaes
|
|
Josefina_m
Сениор Регистриран: 16.Октомври.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 608 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Latinska poslovica |
|
|
|
Josefina_m
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sigurna dijeta:
Doručak: Prespavaš Ručak: Ne ručaš, jer si tek ustao Večera: Isto što za ručak |
|
|
|
Josefina_m
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Molijer |
|
|
|
Josefina_m
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
. Svi su ljudi stvoreni jednaki. Na nesreću, to se odnosi i na muškarce.
|
|
|
|
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ova e od najavata za filmot " Nepristoen predlog":
"Koga mislish deka neshto e tvoe, pushti go na sloboda, ako ti se vrati, zasekogash ke bide tvoe, a ako ne, znachi nikogash ne bilo tvoe" |
|
always look on the bright side of the life!
|
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако им ја затвориш вратата на сите грешки, и’ ја затвораш и на вистината- Р. Тагоре
Некои битки мораат да се водат повеќепати за да се добијат- М. Тачер Само вистинските пријатели ќе ти кажат дека лицето ти е извалкано- Сицилијанска поговорка Животот го прифаќам бесусловно. Среќата можеме да ја почувствуваме само кога не поставуваме услови за да бидеме среќни- Рубинштајн Не можеме да правиме ништо големо. Само мали дела со голема љубов- Мајка Тереза Ретко кога сум успеал да ја спознаам шансата, пред него што таа престанала тоа да биде- М. Твен Се правиме себе несреќни или среќни. Количината на работата е иста- К. Кастанеда Она што лежи позади нас, и она што лежи пред нас, се вистински ситници во споредба со она што што лежи во нас- Р.В. Емерсон Единствената работа на светот која можеме да ја промениме сме ние самите; и во тоа се состојат сите промени кои се случуваат околу нас- Шер Изменето од Kali - 27.Декември.2007 во 11:55 |
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne mi e zal sto drugite ja kradat
mojata ideja, tuku mi e zal
sto nemaat svoja...
Nikola Tesla
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
-: Vazno e nikogash da ne se prestane
so postavuvanje na prashanja"- A.Einstein -" Prijatelstvoto ne se bira,toa se sluchuva koj znae zoshto,...isto kako i ljubovta"- M.Selimovic -" Da se borish,da barash,da ne najdesh,no da ne se otkazesh"- R.Rolan |
|
Freya
Сениор Регистриран: 29.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 491 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na edni zivotot im e dosaden zatoa sto se probaa, a na drugi im se zdrosadi zatoa sto nisto nemaat.
Da mu ponudis prijatelstvo na onoj sto ocekuva ljubov e isto kako na zeden da mu ponudis leb. Ljubov go sledi pocetokot - Sakam, zatoa sto sum sakan. Zrelata ljubo v go sledi principot – Sakan sum zatoa sto sakam. Nezrelata ljubov zboruva – Te sakam zatoa sto mi trebas. A pametnata ljubov cuvstvuva – Mi trebas zatoa te sakam. Postojano misli na tri raboti: “RESPECT” (pocit) sprema sebe si, “RESPECT” (pocit) Sprema drugite i “RESPONSIBILITY” (odgovornost) sprema delata koi gi pravis. Drugarstvoto i ljubovta se dve granki na edno drvo, samo sto na ednata ima poveke cvetovi. Veruvaj i na ljubovta, i togas koga ke ti zadava bolka ne go zatvoraj srceto. Nekogo celosno da go imame toa e najdobro, no ako toa ne e mozno najdobro e celosno da go nemame. |
|
Во мене се борат две личности,идиот и гение, се плашам да не попушти попаметниот.
|
|
Josefina_m
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... Prva kategorija je uvijek - gospodar svog vremena, a druga - gospodar budućnosti. Prvi održavaju svijet i brojčano ga umnožavaju; drugi pokreću svijet i vode ga cilju. I jedni i drugi imaju potpuno ista prava na postojanje...
(Fjodor M. Dostojevski - Zločin i kazna)" |
|
|
|
Josefina_m
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni.
(Woody Allen)" |
|
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Постојат два начина на кои човек може да се пробие низ животот: како топовско ѓуле и како чуна. Како топовско ѓуле се пробиваат тие што ја користат сопствената интелегенција. Како чума, оние шѓто газат преку крв и лешеви.
Каде припаѓаме ние, Македонците, гледано генерално!? БАЛЗАК |
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kako ognot shto ne se gasi so ogan
taka i zloto ne se gasi so zlo...
Tolstoj
|
|
Внеси реплика | страница <1 2627282930 177> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |