|
Проблемот со македонците од Егејска Македонија |
Внеси реплика | страница <1 34567 15> |
Автор | |||||
PREDATOR
Група Регистриран: 12.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 56 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Има една разлика....
Тоа што ние сме се населиле на делови каде биле географските граници на македонската нација а тоа се. Вардарска,Пиринска, и Егејска Македонија Немаат отидено подалеку од тие граници... |
|||||
PREDATOR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
а поподир ке бидат и уште подруги..за жал вов ваша штета.. |
|||||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Навистина? Како на пример ??? И како тоа биле во наша штета?? |
|||||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Во Атина не смеат, а тука и нема заинтересирани. |
|||||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|||||
borec
Сениор Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
ама тоа е .....?????
Sto brat??? Shvrknat???
I jas isto taka se shokirav i si pomisliv koga TI me napagashe so sekakvi zborovi bez povod. Ako sum imal nekoj spor so nekogo SIGURNO BIL SO POVOD - i ti treba da ja razgledash situacijata PRED da se vpushtish vo "pohod".
A kako ke dojdesh do vistinata ponekogash, AKO ne ja postavish situacijata do krajna linija???
Taka se izdvojuvaat; predavnicite, Makedoncite od ne-Makedoncite, shpiunite, prijatelite i neprijatelite, zbunetite, nezainteresiranite, potencijalnite i sl. a pred se krajnite nameri na sekoj chovek.
Taka da brat, mozam da ti garantiram deka NE SUM BOLEN (provereno )!!!!
A ako za bolest se smeta patriotizmot, verbata vo svojot narod i negovata idnina - TOGASH BRAT, JAS SUM NEIZLECHIV SLUCHAJ!!
|
|||||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Vleguvanjeto na Grci vo Makedoniaj so licni karti dodeka na Makedoncite im treba specijalna viza za Grcija, plus nekoi si granicni taksi samo za Makedoncite.EU gragjanite imaat bezvizen rezik kon Makedonija, dodeka Makedoncite se getoizirani od strana na EU.
Vleguvanjeto na Grzi kaj nas samo so licni karti e odluka na nasata vlada. a toa veke nekade go pisav, edinstveno nesto sto nie bi dobile e toa patuvanje vo zemjite na EU bez vizi, moznosta za polesno da se dobijat rabotni vizi vo tie zemji. deka bi imale ramnopraven status vo nosenjeto na odlukite vo vrska so ekonomijata, moze samo da si sonuvame. |
|||||
PREDATOR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Другар. Ти разбираш ли зошто е тоа така, зошто ние воопшто не се сакаме со вас??Ај размисли поубаво.Па и со србите зошто не се сакаме, еве ги и грците(кој ни се најголеми непријатели(поголеми од бугарите)).Тоа е зошто никој не сака ние да постоиме како држава. Ние немаме проблеми со бугарите или со србите, или со грците они имаат проблеми со нас. И ако треба нека ми удрат уште едно ембарго за својот идентитет никогаш нема да попуштам зошто знам кој сум и што сум. А тоа е дека не сум она што го викаат оние што се надвор од моите граници |
|||||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|||||
PREDATOR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Не се секирај ти за нас.
И нашето ќе си дојде треба само време.А вие ако немавте проблеми со нас досега вашата црква и вашите политичари ќе ја признаеше нашата црква,јазик,нација (покрај што ни ја признавте републиката ама нацијата,црквата и јазикот не ни го признавте).Србите на политички план и јазикот, и нацијата и името на нашата република ни го признаа, ама црквата уште не попушта кај нив зошто они се контролирани од страна на грците. А немој да мислиш дека и Бугарија нема проблеми.Таа Турција што ја имате за сосед е поголем проблем и од нашиве соседи што ги имаме...... Ама како и да е македончето е сојузник со турците Изменето од Vladimir88 - 26.Декември.2007 во 13:48 |
|||||
PREDATOR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Полека, полека, смири живци земи здив.Како прво и прво никогаш не ни кукавме по бугарите, бугарите не не ни сакале тогаш него се обидуваа да не асимилираат исто како и србите.И да сме добивале воена помош од Бугарија тоа е повеќе од сигурно дека сме добивале за нивни цели и затоа не ми продавај муда за бубрези не ве прави ништо поразлични тоа од србите . А види сега да ти кажам што е разликата меѓу бугарот, србинот и турчинот(зборувам за денеска). А и албанецот богами па и гркот. Тоа што турчинот веќе не живее во минатото, да живееше во минатото досега и они немаше да ни ја признаваат нацијата ,јазикот и уставното име.Бугарите,Србите и Грците и ден денеска живеат во минатото. И никогаш нема да го преболат тоа што ние формиравме држава, и што не успеаа да не асимилираат. А за тоа дека ќе се ситите на нашата мука ако не колат албанците или грците не ме чуди ве знам каков гад народ сте!!!. Така да не се секирај тоа сме го виделе и ќе го гледаме уште време.... Само што овојпат грците се заебале не знаат дека во Егејска Македонија има 2 милиона македонци, и секој месец се доселуваат во нивните некогашни родни места по 20 000 Тек кога ќе се направи ревизија на Бук*решкиот договор за неповратените имоти кој биле одземени од бугарска и грчка страна. А сакал или нејќел и ти самиот знаеш дека Бугарите имаат огромни проблеми со турците. Ако кај нас се 200 000 шиптари кај вас се скоро 1 милион турци (или поточно 800 000). И гледаш што е разликата пак помеѓу турчинот и бугарот.Тоа што турчинот не живее во минатото, ни ја признаваат нацијата и јазикот и сега добивме исто така и од нив огромна подршка за во НАТО против грците... Кај се бугарите????/ НИГДЕ!!!!! Едно уставно име што ни го признаа и ни се серат за тоа цело време.А што не ни ја признавате нацијата,јазикот, и црквата и на политички и на црковен план тоа не ви текнува. Гледаш значи помеѓу турчинот и бугарот тука е разликата ОНИ НЕ ЖИВЕАТ ВО МИНАТОТО!!! А за ситењето не се секирај во 2013 година ќе се прави ревизија на Бук*решки и тогаш ќе видиме кој на кого ќе се сити. Само знаеш вашето ситење ми е одамна јасно по тоа сте познати.... П.С. А мислиш дека не е така??? Мислиш дека уште не владее кај вас тоа перење на мозок уште од времето на Руско-Турската војна ????? Изменето од Vladimir88 - 26.Декември.2007 во 14:16 |
|||||
Внеси реплика | страница <1 34567 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |