IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Мислам,значи-постојам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Мислам,значи-постојам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2627282930 177>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
Josefina_m Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Октомври.2007
Локација: United Kingdom
Статус: Офлајн
Поени: 608
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Josefina_m Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 07:10
Biti zaljubljen ne znači nužno i voleti. Biti zaljubljen je
određeno stanje; voleti je čin. Stanje podnosimo, za čin
se odlučujemo.
Denis de Rougemont
zivej go zivotot najdobro sto znaes
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Josefina_m Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 07:12

Latinska poslovica
"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Josefina_m Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 07:13
Sigurna dijeta:
Doručak: Prespavaš
Ručak: Ne ručaš, jer si tek ustao
Večera: Isto što za ručak
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Josefina_m Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2007 во 06:20

Molijer
"Što više volimo svoje prijatelje, manje im laskamo."

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Josefina_m Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2007 во 06:21

. Svi su ljudi stvoreni jednaki. Na nesreću, to se odnosi i na muškarce.

Кон врв
bluebell Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
the craziest

Регистриран: 14.Септември.2007
Поени: 8041
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bluebell Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2007 во 09:22
Ova e od najavata za filmot " Nepristoen predlog":
"Koga mislish deka neshto e tvoe,
 pushti go na sloboda,
 ako ti se vrati, zasekogash ke bide tvoe,
 a ako ne, znachi nikogash ne bilo tvoe"

always look on the bright side of the life!
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2007 во 11:38
Ако им ја затвориш вратата на сите грешки, и’ ја затвораш и на вистината- Р. Тагоре

Некои битки мораат да се водат повеќепати за да се добијат- М. Тачер

Само вистинските пријатели ќе ти кажат дека лицето ти е извалкано- Сицилијанска поговорка

Животот го прифаќам бесусловно. Среќата можеме да ја почувствуваме само кога не поставуваме услови за да бидеме среќни- Рубинштајн

Не можеме да правиме ништо големо. Само мали дела со голема љубов- Мајка Тереза

Ретко кога сум успеал да ја спознаам шансата, пред него што таа престанала тоа да биде- М. Твен

Се правиме себе несреќни или среќни. Количината на работата е иста- К. Кастанеда

Она што лежи позади нас, и она што лежи пред нас, се вистински ситници во споредба со она што што лежи во нас- Р.В. Емерсон

Единствената работа на светот која можеме да ја промениме сме ние самите; и во тоа се состојат сите промени кои се случуваат околу нас- Шер

Изменето од Kali - 27.Декември.2007 во 11:55
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2007 во 22:06

Ne mi e zal sto drugite ja kradat
    mojata ideja, tuku mi e zal
    sto nemaat svoja...

Nikola Tesla
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2007 во 22:19
-: Vazno e nikogash da ne se prestane
    so postavuvanje na prashanja"-
                                    A.Einstein

-" Prijatelstvoto ne se bira,toa se sluchuva
    koj znae zoshto,...isto kako i ljubovta"-
                                       M.Selimovic

-" Da se borish,da barash,da ne najdesh,no da ne se otkazesh"-
                                                                    R.Rolan

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
Freya Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Март.2006
Поени: 491
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Freya Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2007 во 23:42
    Na edni zivotot im e dosaden zatoa sto se probaa, a na drugi im se zdrosadi zatoa sto nisto nemaat.

Da mu ponudis prijatelstvo na onoj sto ocekuva ljubov e isto kako na zeden da mu ponudis leb.

Ljubov go sledi pocetokot - Sakam, zatoa sto sum sakan. Zrelata ljubo
v go sledi principot – Sakan sum zatoa sto sakam. Nezrelata ljubov zboruva – Te sakam zatoa sto mi trebas. A pametnata ljubov cuvstvuva – Mi trebas zatoa te sakam.

Postojano misli na tri raboti: “RESPECT” (pocit) sprema sebe si, “RESPECT” (pocit) Sprema drugite i “RESPONSIBILITY” (odgovornost) sprema delata koi gi pravis.

Drugarstvoto i ljubovta se dve granki na edno drvo, samo sto na ednata ima poveke cvetovi.

Veruvaj i na ljubovta, i togas koga ke ti zadava bolka ne go zatvoraj srceto.

Nekogo celosno da go imame toa e najdobro, no ako toa ne e mozno najdobro e celosno da go nemame.

Во мене се борат две личности,идиот и гение, се плашам да не попушти попаметниот.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Josefina_m Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2007 во 06:07
... Prva kategorija je uvijek - gospodar svog vremena, a druga - gospodar budućnosti. Prvi održavaju svijet i brojčano ga umnožavaju; drugi pokreću svijet i vode ga cilju. I jedni i drugi imaju potpuno ista prava na postojanje...
(Fjodor M. Dostojevski - Zločin i kazna)"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Josefina_m Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2007 во 06:09
Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni.
(Woody Allen)"
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2007 во 09:03
Постојат два начина на кои човек може да се пробие низ животот: како топовско ѓуле и како чуна. Како топовско ѓуле се пробиваат тие што ја користат сопствената интелегенција. Како чума, оние шѓто газат преку крв и лешеви.
Каде припаѓаме ние, Македонците, гледано генерално!?
БАЛЗАК
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2007 во 17:42

kako ognot shto ne se gasi so ogan
   taka i zloto ne se gasi so zlo...

Tolstoj
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2627282930 177>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.