IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ХРИСТИЈАНСКА ЕТИКА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ХРИСТИЈАНСКА ЕТИКА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456>
Автор
Порака
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 01:04

Апсолутно дека се молам, и не само навечер, што има сега ова врска, а во моите молитви на прво место оди благодарност до Бога за се што ме опкружува, за се убаво што сторил Бог за мене/блиските и сл. во тек на денот/воопшто, па после се молам за опростување на гревовите што свесно/несвесно сум ги направила, па после за разни потреби за блиските, па за запазување од зло...

Маѓиите некако не ни лежат...можеби и затоа не ги спомнуваме
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 01:15
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Апсолутно дека се молам, и не само навечер, што има сега ова врска, а во моите молитви на прво место оди благодарност до Бога за се што ме опкружува, за се убаво што сторил Бог за мене/блиските и сл. во тек на денот/воопшто, па после се молам за опростување на гревовите што свесно/несвесно сум ги направила, па после за разни потреби за блиските, па за запазување од зло...

Pak izbrzuvas maria_magdalena!
Ajde sega ke ti gi prevedam ovie dve k*r,anski suri,pa proceni samata koja e razlikata pomedju mojata i tvojata molitva,i dali voopsto postoi razlika.

GO MOLAM VOZVISENIOT GOSPOD DA ME SOCUVA OD PROKLETIOT SEJTAN!
VO IMETO ALLAHOVO(GOSPODOVO)MILOSTIVIOT,SOMILOSEN!

SE PRIKLONUVAM KON GOSPODAROT NA MUGRATA,
OD ZLOTO KOESTO MOZE DAMI NASTETI,
I OD ZLOTO NA TEMNATA NOC,KOGA TEMNINATA SVOJA CE JA SPROSTRE,
I OD ZLOTO NA SEJACITE NA NERED,KOGA SEAT NERED,
I OD ZLOTO NA ZAVIDLIVIOT KOGA ZAVISTA SVOJA NEJA KRIE!
     (sura felek)

BARAM ZASTITA OD GOSPODAROT NA LUDJETO,
VLADAROT NA LUDJETO,
BOGOT NA LUDJETO,
OD ZLOTO NA SEJTANOT-NAPASNIK,
KOJSTO ZLI MISLI VNESUVA VO SRCATA NA LUDJETO,
OD DZINOVITE I OD LUDJETO!
      (sura Nas)
A posle ova dodavame:

GOSPODE,OLESNINI,A NEMOJ DANI OTEZNUVAS!
GOSPODE,ZAVRSI SO DOBRO!

Zarem ima ovde nesto nejasno?
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 01:19

Зошто си дозволуваш такво нешто-само затоа што не се гледаме очи во очи на форумов па мислиш дека можеш и на таков начин да разговараш?

Библијата и к*ранот се две различни книги. И цела вечност да ја минеш во омаловажување на Библијата, омаловажување на нејзините творци Eve vo kakvi ucenici veruvate!!!!
Niti go poznaval Isus, niti go ispratil da vi ja predade Bozjata ljubov, Niti bil inspiriran od svetiot duh!!! Sam po sebe od pamet mu teknalo i si sostavil Evangelie. (за Павле ич да не зборам, лажов кој направил каша од Библијата и слично)
-тоа нема да ја намали Нејзината вредност, ништо со тоа нема да ми докажеш...напротив.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 01:21

Зошто си дозволуваш такво нешто-само затоа што не се гледаме очи во очи на форумов па мислиш дека можеш и на таков начин да разговараш?

Библијата и к*ранот се две различни книги. И цела вечност да ја минеш во омаловажување на Библијата, омаловажување на нејзините творци Eve vo kakvi ucenici veruvate!!!! Niti go poznaval Isus, niti go ispratil da vi ja predade Bozjata ljubov, Niti bil inspiriran od svetiot duh!!! Sam po sebe od pamet mu teknalo i si sostavil Evangelie. (за Павле ич да не зборам, лажов кој направил каша од Библијата и слично)-тоа нема да ја намали Нејзината вредност, ништо со тоа нема да ми докажеш...напротив.

Dali ova mene mi go upati?,ili jas ne razbrav dobro?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 01:25
Originally posted by efendija efendija напиша:

Pak izbrzuvas maria_magdalena!
Ajde sega ke ti gi prevedam ovie dve k*r,anski suri,pa proceni samata koja e razlikata pomedju mojata i tvojata molitva,i dali voopsto postoi razlika.

GO MOLAM VOZVISENIOT GOSPOD DA ME SOCUVA OD PROKLETIOT SEJTAN!
VO IMETO ALLAHOVO(GOSPODOVO)MILOSTIVIOT,SOMILOSEN!

SE PRIKLONUVAM KON GOSPODAROT NA MUGRATA,
OD ZLOTO KOESTO MOZE DAMI NASTETI,
I OD ZLOTO NA TEMNATA NOC,KOGA TEMNINATA SVOJA CE JA SPROSTRE,
I OD ZLOTO NA SEJACITE NA NERED,KOGA SEAT NERED,
I OD ZLOTO NA ZAVIDLIVIOT KOGA ZAVISTA SVOJA NEJA KRIE!
     (sura felek)

BARAM ZASTITA OD GOSPODAROT NA LUDJETO,
VLADAROT NA LUDJETO,
BOGOT NA LUDJETO,
OD ZLOTO NA SEJTANOT-NAPASNIK,
KOJSTO ZLI MISLI VNESUVA VO SRCATA NA LUDJETO,
OD DZINOVITE I OD LUDJETO!
      (sura Nas)
A posle ova dodavame:

GOSPODE,OLESNINI,A NEMOJ DANI OTEZNUVAS!
GOSPODE,ZAVRSI SO DOBRO!

Zarem ima ovde nesto nejasno?

Молитвата сама по себе не е нејасна, иако различна од теркот на молитвата која ни ја приложил Исус.
Но овде клучно прашање е
Бил Мухамед маѓепсан или не бил?
И ако бил, колку е тогаш валидна неговата објава?
Пред да плукате постојано по евангелистите и проповедниците, какви биле и во што веруаме, сфатете, такав е Библиајта, Не ја напишал еден човек, но ја инспирирал ЕДИНОТ.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 01:25
До Букхари беше ова и неговиот пост
Originally posted by efendija efendija напиша:

Библијата и к*ранот се две различни книги. И цела вечност да ја минеш во омаловажување на Библијата, омаловажување на нејзините творци Eve vo kakvi ucenici veruvate!!!! Niti go poznaval Isus, niti go ispratil da vi ja predade Bozjata ljubov, Niti bil inspiriran od svetiot duh!!! Sam po sebe od pamet mu teknalo i si sostavil Evangelie. (за Павле ич да не зборам, лажов кој направил каша од Библијата и слично)-тоа нема да ја намали Нејзината вредност, ништо со тоа нема да ми докажеш...напротив.

Dali ova mene mi go upati?,ili jas ne razbrav dobro?
Кон врв
Sahih Bukhari Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Декември.2007
Локација: Germany
Поени: 389
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sahih Bukhari Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 01:27
Pa kazav li laga????
ako nemi veruvash otvorija Biblijata pa ke vidish deka ja zboruvam vistinata!!!

jas citiram delovi od Biblija i komentiram za istite, nishto ne izmisluvam, a deka sakam da ja namalam vrednosta na Biblijata, veruvajmi nema potreba od toa...

Celta koja me vodi e da mozam barem vo mal del, da mu ja vratam cesta na Isus, koja mu ja unishtija onie koi za nego kazuvaat nevistini, koi ja preminaa sekoja mera, za ovoj izvonreden Bozji glasnik!!!

Ps. A dami odgovoreshe na toa deka ti gi izvrtuvam zborovite
I znaj seushte si mi draga licnost, iako mozebi toa tebe neti znaci nishto.

Изменето од Sahih Bukhari - 26.Декември.2007 во 01:29
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
Кон врв
Ebu-Hurejre Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Октомври.2007
Поени: 667
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 01:30

Библијата и к*ранот се две различни книги. И цела вечност да ја минеш во омаловажување на Библијата, омаловажување на нејзините творци Eve vo kakvi ucenici veruvate!!!!
Niti go poznaval Isus, niti go ispratil da vi ja predade Bozjata ljubov, Niti bil inspiriran od svetiot duh!!! Sam po sebe od pamet mu teknalo i si sostavil Evangelie. (за Павле ич да не зборам, лажов кој направил каша од Библијата и слично)
-тоа нема да ја намали Нејзината вредност, ништо со тоа нема да ми докажеш...напротив.

Marija ke mi objasnis li kako togas site tie lagi od Pavle se vmetnale vo Biblijata ako e napisana so Bozja inspiracija?!!!

ke te zamolam da mi odgovaras
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 01:35
Зошто мислиш (мислите) дека Павле говорел невистини, или дека Евангелситите (Лука во слушајов не биле инспирирани од Св, Дух)
А да не си ми и ти драг-нема во 1:34да дискутирам со тебесреќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 01:40
Originally posted by Ebu-Hurejre Ebu-Hurejre напиша:

Marija ke mi objasnis li kako togas site tie lagi od Pavle se vmetnale vo Biblijata ako e napisana so Bozja inspiracija?!!!

ke te zamolam da mi odgovaras

Па Ебу ти си начитан човек и знам дека ти е познато како Павле го добил своето просветлување, да не препишувам сега делови, нели, од најголем гонител на христијаните-станал најголем Христов проповедник на Словото, одел кон Дамаск, се случило што се случило, глас -Савле Савле зошто ме гониш, чоеков се обраќа, и тоа е тоа, зошто мислите дека е најголем непријател на христијанството, паганин, лажго, како ли се го нарекувате...како ќе се проповедало словото ако Исус не си ги одбирал своите ученици?
Кон врв
Sahih Bukhari Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Декември.2007
Локација: Germany
Поени: 389
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sahih Bukhari Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 01:40
Magdalena, pa ja nego kazav toa deka nebil inspiriran,
Samiot Luka kazuva vaka:
Luka veli 1:1-3
1 Бидејќи мнозина почнаа да пишуваат за настаните, што се случија меѓу нас,
2 како што ни ги предадоа оние, кои уште од почетокот беа очевидци и служители на словото,
3 намислив и јас, откако испитав се од почетокот, да ти опишам точно по ред, честити Теофиле,

Pa ovde nema nishto nejasno, samiot kazuva deka NAMISLIL I TOJ DA OPISHE , a ti tvrdish deka bil inspiriran, kako Magdalena kako???
na koj fakt se povikuvash deka bil inspiriran????
jasno e toa shto kazuva Luka!!!
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
Кон врв
Ebu-Hurejre Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Октомври.2007
Поени: 667
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 01:40
radi toa sto faktite se takvi , ako ne objasni ni tuka zosto Pavle sekogas bil vo sudir so Jakov i Petar ?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 01:44

Ако биле Христови следбеници-зар не биле ли и луѓе па можни биле и разидувања во мислења.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2007 во 01:49
A dasi legneme ludje,zarem ne e toa najdobro!,dovolno e za vecerva.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.