|
ФАЛСИФИКАТИ |
Внеси реплика | страница <1 141516 |
Автор | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
FALSIFIKATI VO SVETOTO PISMO NE POSTOJAT.
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
trilobite
Нов член Регистриран: 21.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ама затоа постојат фалсификувани "свети писма" |
rice
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koi se nareceni koran |
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не само коран. Има и други „пророци“, „месии“... Тоа што е стварно неверојатно, до вчера ми немаше ни паднато на ум, е колку сите овие религии прилечат на оркестриран напад врз христијанството. На сите им е заедничка изјавата „нешто не чини со Библијата, сега јас (Мухамед, Мун, Смит, итн. попуни по желба) ќе ви кажам шо е...“ Без Библијата, сите се НУЛА! |
orto
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
20 versions of the Qur’an! Here is a list of the ten readers, each of which have two versions
|
Miralem1
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A be... na temava se postaveni prasanja. Moze li nekoj da odgovori ??? Ako ne,sto tuku begate od temava ??? Vi se molam
Jas seuste belkim nekoj ke prosvetli nekoj od navedenite FALSIFIKATI.
|
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
orto
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
подобар Фалсификат од ова АМИН! -Ќе може ли моралем 1 да ми одговори , кој фалсификат на к*р ан му е Омилен , или поточно по кој фалсификат се раководи ? orto довлно е еднаш да ја копираш табелата не мора во секој пост Изменето од ACELERA - 06.Септември.2007 во 00:08 |
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену |
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас радо би те просфетлил мирко, ама тебе мотивот не ти е просетлување, туку исмејување, затоа еве ти го соодветниот аргумент на Orto.
п.с. Ако не некој од христијаните нешто не му е јасно од воведната страна, нека ми се обрати по ЛП. Не ги фрламе бисерите пред...секого.
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne mi se veruva
Dojdi mene zini mi da te vidam.... kade sto verglanje ne ti proagja taka lesno. Imase uste eden biser za izvlekuvanje od vakva situacija,od Pavle,kade veli : "Ami ke srekjavate vo evangelijata nejasnotii,raboti koi nema da vi se jasni,ama,blazen e onoj koj ke poveruva i vo tie gluposti"
Verovatno mototo na hitler od tuka poteknuva: "Neka lagata bide golema,neka lagata bide ednostavna,povtoruvaja i konecno lugeto ke poveruvaat vo nea"
|
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pravo mi se smaci od cekanje. Ajde,ne se brzajte... skoro e otvorena temava,taka da imate vreme.... |
|
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zosto samo na ovaa tema "me ignorirate" neznam ?
Pardon... i na onaa "Biblijata i Astronomijata"
|
|
Ebu-Hurejre
Сениор Регистриран: 03.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 667 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
verojatno zatoa sto si go grizea svojot sopstven jazik ......
Brate samo da ti kazam da ne ocekuvas deka bilo kogas nekoj ke ti odgovara na tvojot post
kako sto gledas pominal poveke od pola godina a ne mozat da ti odgovaraat , samo sto samoto molcenje e priznavanje na toa sto ti go napisa vo prviot post
a ti Belicke koja me povika mene vo edna druga tema da ti odgovaram navodno na nekoj post koj na koj sto Muslimanite ne odgovarale , eve vi zadaca za vas i za site ostanatite koi sto seuste ne ste ja resile , pa odgovarajte vie i vasata kompanija ako voopste mozete da odgovarate
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...mene celava ovaa rabota so verskive prepukuvanja nekako mi e chudna i izvinete ama mnogu me podseka nekako ko mentalitetot na nash*te Makedonski politichari, mislam stvarno nit vodi do nekade nit ke odvede neshto sto e sveto za da se rasprava za nego, majkumu ja mislam deka ne treba da bide tema na raspravija, fakt e deka se vodele takanareceni verski vojni niz istorijata, megutoa treba da znaete edna rabota vo celite tie govnarii okolu vojnite deka niedna vojna ne se vodi bez droga-alkohol i pari, koj e umen ke svati sto sakam da kazam, znachi nemalo nikad verski vojni, imalo samo chovechka pohlepa za osvojuvanje i pari a uz toa i chovekot stanal opasno krvolochno zivotno od osveta za svoite bliski izgubeni za koj nekoj netachen gi nateral da go sledat vo uzasot i ambisot, nakraj...
...we are all under the same sky, and the night has enter for me as the same for you... ...bi sakal temata nekako da ja svrtite kon pozitivnite uchenja na religijata, i primeri za toa vo praksata ako ima de seushte, a inache ne se razbiram mnogu od veronauka... ...samo sakav da kazam neshto tuka... ...blagodaram...na vnimanieto...produzete si slobodno vie... |
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E ajde de kazini,protestantski propovedniku! So netrpenie te cekam da se javis,no znam deka begas od mene ,posto znaes sto te ocekuva! |
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
Внеси реплика | страница <1 141516 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |