|
Како да се надминат болката и тагата |
Внеси реплика | страница <1 678910 55> |
Автор | |
beticka
Група Регистриран: 08.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 47 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa mozebi ako vistinski mu se prijde na storitelot na bolkata odnosno se sogleda realnosta. Dali nesto e povredno od samiot zivot, dali vredi zaradi toa da se "umre" vo taga. Mora da se prodolzi zaradi sebe i zaradi onie koi gi sakas i te sakaat.Sekoj mig e dragocen i nepoftorliv, zatoa mora da se iskoristi so site sili i togas koga ti e najtesko da si reces pa jas seuste sum ziv!
|
|
betty
|
|
ekaterina
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 450 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
taka e, veke kazav vo eden post...problemot ke go resis samo togas koga ke mu poglednes vo oci. nisto ne e posveto od naseto vreme, ne smeeme da go gubime na luge koi toa ne go zasluzuvaat... ke najdeme nov partner, no vreme nikogas... |
|
people are strange
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,....lekot e na,....dnoto na chashkata!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
ekaterina
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 450 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
me naucija da si kazam:
"ajde, vednas nasmevnise bidejki utre ke bide potesko". ziva vistina....smeenje,dobar lek |
|
people are strange
|
|
Anthony
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Paaa ednas bev tazaen. Me povreija tamu kade sto najmnogi boli - dusata. Me bolese, me bolese, me bolese , a sega bas me "boli" za sve
|
|
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nekoi sekavanja nema nikogas da isceznat...
no so tekot na vremeto ke izbledneat...
samo samite treba da si dozvolime, bolkata i tagata
da gi zamenime so nadezta i radosta...
|
|
ekaterina
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
lele, denes se me boli...
ama pak se smeam bidejki toa e nesto sto me pravi srekna. |
|
people are strange
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne mozat da se nadminat, moze samo naucis da zivees so niv...
|
|
zumbulka
Нов член Регистриран: 05.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 22 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se soglasuvam..ama mora se da bide so stil, inace ke prejde vo navika |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prvo ti ke ja pies tagata, a stom dojdes do dnoto na caskata-ke pocne taa tebe da te ispiva.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тагата е антипод на радоста. Едната без другата не би имале смисла. Ако на нешто не му се радуваме, кога ќе го загубиме ќе нема по што да тагуваме. Мудроста не е во тоа да бидеме имуни на овие чувства туку е во количината во која ќе ги конзумираме. Ако на нешто многу му се радуваме и го сакаме, кога ќе го загубиме и тагата и болката ќе бидат многу големи. Значи - конзумирајте ги чувствата умерено.
Најдобро е кога се има раме за плачење. Изменето од majstorce62 - 28.Декември.2007 во 09:26 |
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koga nesto ne boli toa znaci deka na toa mesto imame nedostatok na energija pa taka tamo treba da ja nasocime za da posle nekoe vreme staneme silni ili imuni kako sakate svatete. Sreka sto postoi bolkata zasto da ja nemavme koj znae kakvi raboti ke pravevme. zamislite , seckata krastavici i go secete prstot a vas toa ne ve boli, pa nema ni da vnimavate sledniot pat ke ostanete bez prsi pa i bez glava. A tagata e vestacka, ne treba mnogu da se prepravame poveketo sto tazat se zalat sebesi "sto ponataka". Ne treba da se vrzuvate ni za predmetite ni za lugjeto. Ako nekoj saka nekogo navistina togas nemoze nikogas da go izgubi. Toa sto vo ovoj period ne se zaedno ne znaci deka nema povtorno da se zaedno. Sega vo ovoj period site tie sto se zaedno , nekogas se sakale pa povtorno se zaedno, samo toa tesko se gleda. Nekoj toa go custvuva ama nekako ne e siguren pa veli "tebe te imam nekade videno, poznat si mi od nekade, se znaeme li? poznato mi e ova mesto, kako da sum bil tuka. Ete taka nesto matno postoi vo podsvesta ama tesko doagja vo svesta, (blokirano e).
Изменето од becenevem - 28.Декември.2007 во 10:02 |
|
GoXI
Сениор Регистриран: 01.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 105 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ako bolkata i tagata vi go preokupiraat raspolozenieto samo pocnete da glumite deka dobroto raspolozenie vi se vratilo i ke videte deka po nekoe vreme stvarno ke vi se vrati.
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
на зборови е лесно,ама на дело...!? |
|
Внеси реплика | страница <1 678910 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |