IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ФАЛСИФИКАТИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ФАЛСИФИКАТИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 141516
Автор
Порака
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2007 во 18:06
FALSIFIKATI VO SVETOTO PISMO NE POSTOJAT.

Кон врв
trilobite Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Август.2007
Поени: 13
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај trilobite Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2007 во 18:34
Originally posted by moira moira напиша:

Ама затоа постојат фалсификувани "свети писма"рамнодушност
Кон врв
rice Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2006
Поени: 379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rice Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2007 во 18:36

koi se nareceni koran
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2007 во 18:55
Originally posted by trilobite trilobite напиша:

не само коран. Има и други „пророци“, „месии“... Тоа што е стварно неверојатно, до вчера ми немаше ни паднато на ум, е колку сите овие религии прилечат на оркестриран напад врз христијанството.

На сите им е заедничка изјавата „нешто не чини со Библијата, сега јас (Мухамед, Мун, Смит, итн. попуни по желба) ќе ви кажам шо е...“

Без Библијата, сите се НУЛА!
Кон врв
orto Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Октомври.2006
Поени: 916
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2007 во 18:56

20 versions of the Qur’an!

Here is a list of the ten readers, each of which have two versions

The Readers and their Transmitted Versions

The Reader

The Transmitter

"The Seven" readers

Nafi`

Warsh

Qalun

Ibn Kathir

al-Bazzi

Qunbul

Abu `Amr al-'Ala'

Al-Duri

al-Suri

Ibn `Amir

Hisham

Ibn Dhakwan

Hamzah

Khalaf

Khallad

al-Qisa'i

al-Duri

Abu'l-Harith

Abu Bakr `Asim

Hafs

Ibn `Ayyash

"The Three" readers

Abu Ja`far

Ibn Wardan

Ibn Jamaz

Ya`qub al-Hashimi

Ruways

Rawh

Khalaf al-Bazzar

Ishaq

Idris al-Haddad

There are even more Readers than these but these are considered the most authoritative.

Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2007 во 22:47

A be... na temava se postaveni prasanja. Moze li nekoj da odgovori ??? Ako ne,sto tuku begate od temava ???

Vi se molam лутина 

Jas seuste чекање belkim nekoj ke prosvetli nekoj od navedenite FALSIFIKATI.
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
orto Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Октомври.2006
Поени: 916
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2007 во 23:51
Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

A be... na temava se postaveni prasanja. Moze li nekoj da odgovori ??? Ako ne,sto tuku begate od temava ???

Vi se molam лутина 

подобар Фалсификат од ова АМИН!
-Ќе може ли моралем 1 да ми одговори  , кој фалсификат на к*р ан му е Омилен , или поточно по кој фалсификат се раководи ?збунетост
orto
довлно е еднаш да ја копираш табелата не мора во секој пост

Изменето од ACELERA - 06.Септември.2007 во 00:08
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2007 во 00:17

Јас радо би те просфетлил мирко, ама тебе мотивот не ти е просетлување, туку исмејување, затоа еве ти го соодветниот аргумент на Orto. среќа

п.с. Ако не некој од христијаните нешто не му е јасно од воведната страна, нека ми се обрати по ЛП. Не ги фрламе бисерите пред...секого. намигнување
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2007 во 19:35
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Јас радо би те просфетлил мирко, ама тебе мотивот не ти е просетлување, туку исмејување, затоа еве ти го соодветниот аргумент на Orto. среќа

п.с. Ако не некој од христијаните нешто не му е јасно од воведната страна, нека ми се обрати по ЛП. Не ги фрламе бисерите пред...секого. намигнување

газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење ne mi se veruva газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење

Dojdi mene zini mi da te vidam....  kade sto verglanje ne ti proagja taka lesno. газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење Imase uste eden biser za izvlekuvanje od vakva situacija,od Pavle,kade veli : "Ami ke srekjavate vo evangelijata nejasnotii,raboti koi nema da vi se jasni,ama,blazen e onoj koj ke poveruva i vo tie gluposti"
Verovatno mototo na hitler od tuka poteknuva: "Neka lagata bide golema,neka lagata bide ednostavna,povtoruvaja i konecno lugeto ke poveruvaat vo nea"

газење%20од%20смеење
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2007 во 19:02

чекање Pravo mi se smaci od cekanje. голема%20насмевка Ajde,ne se brzajte... skoro e otvorena temava,taka da imate vreme....

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2007 во 19:32
Zosto samo na ovaa tema "me ignorirate" neznam ? голема%20насмевка 
Pardon... i na onaa "Biblijata i Astronomijata"
Кон врв
Ebu-Hurejre Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Октомври.2007
Поени: 667
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Декември.2007 во 03:01
verojatno zatoa sto si go grizea svojot sopstven jazik ......

Brate samo da ti kazam da ne ocekuvas deka bilo kogas nekoj ke ti odgovara na tvojot post

kako sto gledas pominal poveke od pola godina a ne mozat da ti odgovaraat , samo sto samoto molcenje e priznavanje na toa sto ti go napisa vo prviot post

a ti Belicke koja me povika mene vo edna druga tema da ti odgovaram navodno na nekoj post koj na koj sto Muslimanite ne odgovarale , eve vi zadaca za vas i za site ostanatite koi sto seuste ne ste ja resile , pa odgovarajte vie i vasata kompanija ako voopste mozete da odgovarate задоволство

Кон врв
...Well... Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...ExtraVagant...

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 5231
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ...Well... Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Декември.2007 во 05:27
...mene celava ovaa rabota so verskive prepukuvanja nekako mi e chudna i izvinete ama mnogu me podseka nekako ko mentalitetot na nash*te Makedonski politichari, mislam stvarno nit vodi do nekade nit ke odvede neshto sto e sveto za da se rasprava za nego, majkumu ja mislam deka ne treba da bide tema na raspravija, fakt e deka se vodele takanareceni verski vojni niz istorijata, megutoa treba da znaete edna rabota vo celite tie govnarii okolu vojnite deka niedna vojna ne se vodi bez droga-alkohol i pari, koj e umen ke svati sto sakam da kazam, znachi nemalo nikad verski vojni, imalo samo chovechka pohlepa za osvojuvanje i pari a uz toa i chovekot stanal opasno krvolochno zivotno od osveta za svoite bliski izgubeni za koj nekoj netachen gi nateral da go sledat vo uzasot i ambisot, nakraj...

...we are all under the same sky, and the night has enter for me as the same for you...

...bi sakal temata nekako da ja svrtite kon pozitivnite uchenja na religijata, i primeri za toa vo praksata ako ima de seushte, a inache ne se razbiram mnogu od veronauka...

...samo sakav da kazam neshto tuka...

...blagodaram...na vnimanieto...produzete si slobodno vie...
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Декември.2007 во 22:06
Originally posted by аџија аџија напиша:

Originally posted by trilobite trilobite напиша:

не само коран. Има и други „пророци“, „месии“... Тоа што е стварно неверојатно, до вчера ми немаше ни паднато на ум, е колку сите овие религии прилечат на оркестриран напад врз христијанството.На сите им е заедничка изјавата „нешто не чини со Библијата, сега јас (Мухамед, Мун, Смит, итн. попуни по желба) ќе ви кажам шо е...“Без Библијата, сите се НУЛА!

E ajde de kazini,protestantski propovedniku!
So netrpenie te cekam da se javis,no znam deka begas od mene ,posto znaes sto te ocekuva!
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 141516
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.