|
Готска субкултура (анти култура) |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | |||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 23.Декември.2007 во 17:49 |
||
mladi lugje na nekoj nacin razocarani od svetot, naogjaat uteha vo gotikata, vo
nejzinata depresivnost i negiranje na realniov svet i negovite
vrednosti, a velicanje an nekoi temni sili, velicanje na smrtta, na
okultizmot, na crnata magija,...
poveketo se vklucuvaat vo taa subkultura od zelba da se vklopat, da pripagjaat nekade. eden del naogjaat emotivna vrska. no site snosat rizik da dobijat nesto sto ne go pazarele. Изменето од sensei - 23.Декември.2007 во 19:29 |
|||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
види сенсеи. секој што е настроен кон готиката не значи дека е депримиран, разочаран од животот, тажен, нереален, не го гледа светот каков што е....тоа се само животи и приказни за пубертетлии и нивните пубертетски денови.
кога добро ке погледнеме кон готиката не е правилно тоа. значи некои пубертетлии ако слушнале дека тие носат црно слушаат и таква музика тоа е страшно забегување од готската култура. еве јас готиката ја ценам од основно училиште а мене можете да ме видите и во бело и во црвено и во жолто и секогаш сум ведра што значи дека готиката не ја гледам како тие некои поединци кои според мене немаат поим од готика. не дека јас не знам колку знам ама сепак ке повторам .тоа не се луѓе разочарани од животот кои сакаат да се самоубијат и по цел ден леат солзи еве ги уште еднаш некои од правилата во готика Изменето од blueprayer - 23.Декември.2007 во 18:00 |
|||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|||
sensei
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
sto tocno cenis kaj gotikata?
|
|||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ахаааа...значи така играме а??? е ај добро. јас што ценам??? тоа што ја сакам тишината-во готиката се е тивко. тоа што ја ценам таа музика-зашто знае да ме опушти целосно. тоа што во готските очи го пронаоѓам мирот исто така. моето мислење за готиката излегува од сите граници на тие што ти мислиш дека се...
значи јас не користам книга за готика..јас ја прифаќам таква каква што е и без книгата и не целам да станам готски човек, не ми е целта во тоа. мојата цел е сосема друга. а ова е пропратно. |
|||
|
|||
sensei
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
znaci se opustas so stihovi kako " come in death with me"...
jas razbiram deka za romanticna dusha gotikata e privlecna zosto ja dramatizira ljubovta,... no sepak premnogu se navleguva vo sferi kako smrt, temnina, demoni, okultizam,... i dokolku ne se dignes da pogledens od pticja perspektiva, nema da primetis kolku seto toa e zabegano |
|||
|
|||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
вака сега..тие стихови ама баш воопшто не ни ги слушам...не мислев јас на такви барем.
а за оној дел каде што викаш jas razbiram deka za romanticna dusha gotikata e privlecna zosto ja dramatizira ljubovta тоа ти е точно но нема никаква врска со наредното што го кажуваш. Изменето од blueprayer - 23.Декември.2007 во 18:24 |
|||
|
|||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
уште од старт грешиш сенсеи,
како прво, се вика култура а не кулутра(поправи си го насловот) е сега, за готиката можам да кажам многу работи, но ќе издвојам само неколку збора како јас ја доживувам. склоп на силни емоции, провокација, револт за оние кои имаат очи за убави работи, готиката ја доживуваат како ренесанса, варваризам на заборавените убавини кои постојат насекаде околу нас а беа забранети да се видат....фантазија без лимит и то |
|||
sensei
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Blagodaram za popravkata, na mesto beshe. Iako mislev deka ke kazes nesto pametno, a ne trivjalnosti.
Ubavi raboti so satanisticka ikonografija? Od kogo zabraneti vernicke? Od hristijanstvoto? haha |
|||
|
|||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ubavi raboti so satanisticka ikonografija?
Od kogo zabraneti vernicke? Od hristijanstvoto? haha |
|||
|
|||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
znachi ... spored vas,... pola svet shto saka gotika e nenormalen ?
|
|||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
не мила тоа според сенсеи
|
|||
|
|||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
pFFFF.... nema veza... jas vi licham na nenormalna nekoja ?? a sepak ja sakam gotikata...
|
|||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
читај малку сенсеи и литература, зборам за готиката воопштп дали знаеш како настанала? како била доживувана порано? и не разбирам какви сатанистички иконографии???? јас и ти не зборуваме за иста работа, очигледно |
|||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
мила он мисли за тие децана кога ке влезат во пубертет се облакаат во црно и слушаат метал
|
|||
|
|||
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |