|
Напиши љубовен текст (дневник на вашата душа)... |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 58> |
Автор | |||
NiNa1
Сениор Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Вечерва дедека розата ја милува тревата,
додека тивката нок го сонува денот, вечерва додека сите во рајот сонуваат, јас сонувам за твојата рајска прегратка. Сонувам и за твоите топли бакнежи, во кои страста, нежноста и љубовта се споиле, се сеќавам на незаборавните мигови што трага ке остават во срцата на они што се сакале. И продолжувам да сонувам, несвесно бегам од реалноста низ сонот само една мечта ме води, фантазија исполнето во нестварноста. Не, немојте, не будете ме... Оставете ме барем во сон да го имам пуштете ме барем уште малку да уживам во она што го немам! Сонувам... |
|||
NiNa1
Сениор Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ti podariv srce polno sni
-ti neznaese da sonuvas. Ti podariv ljubov vozvisena od dnoto na nedopirlivite prostorii vo mene -se plasese. Ti gi podariv site moi zelbi -ne znaese da kopnees. Sega-koga izgubiv se' -me baras, a jas odamna zaboraviv da mectaam. |
|||
Mishell_G
Сениор Регистриран: 18.Јуни.2007 Локација: Sweden Статус: Офлајн Поени: 575 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Denes plovev po oblaci
Uzivav vo samotijata Se sekavav na nasata sredba Gi slusav "nasite" pesni. Denes se mi odi od raka Zaljubena sum vo zivotot.. Vo tebe.. Vo migovite na sreka. Denes sum samo tvoja Ti si mi vo misli Ti si mi pod koza Denes se e vo red. |
|||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Знам..касно е. Ама кај нас. Тешко ми е да си ја отворам душава и да си кажам се што ми лежи на неа а и во неа...а овде треба да кажам нешто откинато од душа..иронии....знам дека ми е убаво но се растажив...песнава оди на рипит и ме опфаќа тага...го нема...нема ни да биде наскоро тука...а не ни ми кажал дека е така..дека и он чуствува нешто за мене. што правам??? се затворив во себе за да не повредам НЕКОГО кој одамна не ми значи. за да не му плеснам дека не го сакам иако сега не ми е битно тоа. како ли да му кажам на тој што мислам дека го сакам дека го сакам...тешко е кога човек треба да наполни батерии за да почне повторно од старт...
|
|||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|||
Mishell_G
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Sakav da bide ednostavna, ubava, cista. Ljubovta sto ja cuvav za tebe, bese se, samo obicna ne. Vecerta pomina vo euforija, a svetlinata na denot me razbudi so bolka, iluziite se razletaa na site strani, ne ostana nisto, samo praznina. Ti kazav sto sakam, no toa ne e tvoj son. Mi kaza sto sakas, no ne mozam da ziveam so taa vistina. Razumot veli edno, cuvstvata drugo, se boram so samata sebe, a vo bilo koj slucaj izleguvam gubitnik. Ne ostanuva nisto drugo osven da te pustam da odis po patot koj go odbra. Ako e i nekakva uteha, ke bidam ovde, ke te cekam, ako nekogas posakas da sonuvame zaedno, ke go cuvam sonot za tebe. Sakav da bide ednostavna, ubava, cista. Ljubovta se provlece niz moite prsti i ne mozam da te cuvam vo pregratkite koi se pretesni za tebe. Neka te ispratat moite solzi i neka mi te vratat ako nekogas posakas da bides moj..
|
|||
ekaterina
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 450 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ehhh milo, ne znaev kakov veter nosis,
kolku sila imas,koga i so volcite zboris, za volcica bela se boris..... so pesnite aber i prakas po mesecinata svetla cista, za taa ljubov se vrakas. a ne gledas so oci svoi deka ljubov pred tebe stoi, odamna bila, no od taga glava svila kako peperutka sina, nezna, so skrseni krilca, edna zena... da moze da leta so pesna ke odi, i kako volcica stara ke se bori, da donese za tebe vodi od izvori svoi, da izleci ljubovni rani, melem da stvori..... |
|||
people are strange
|
|||
Mishell_G
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne sakam da znam zosto utrovo se razbudiv sama, ne sakam da znam zosto tisinata e mojot najdobar prijatel, ne sakam da znam zosto ne si ovde, ne sakam da znam.. Ne mozam da se setam kade pogresiv, ne mozam da svatam kade se izgubiv, ne mozam da ja podnesam vistinata ako taa e oboena vo crno. Ne mozam da zboruvam koga mi doagja da vikam, ne mozam da placam koga solzite nemaat kraj. Ne sakam da se nadevam, da se raduvam, ne sakam da te imam koga znam deka ke te izgubam. Ne sakam da bide den, zosto nokta gi cuva osamenite..
Изменето од Mishell_G - 25.Декември.2007 во 17:54 |
|||
ekaterina
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 450 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
JAS LICNO.... P.S. POSVETENA E NA EDEN POSEBEN COVEK VO MOJOT ZIVOT... Изменето од ekaterina - 26.Декември.2007 во 00:00 |
|||
people are strange
|
|||
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...mnogu mi se dopadna, ustvari i nemam neshto slichno prochitano dosega...mnogu e jako ova... |
|||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И кренав бело знаменце, но ти не одговори. Не знаев дали да се откажам, ама изгледа ти се откажа. Но денес не изгледаше така. Денес додека одевме случајно еден спрема друг, немајки каде да побегнеме и двајцата, нашите погледи се удрија еден со друг, како во битка која како за победа ке каже гласно што се ни се вртело во главата тој момент. Жално гледајки ме а со некоја мила насмевка на лицето, ме сруши што направи само да ја наведнам главата. Вториот дел беше кога свртевме на улицата и кога тргнавме во истиот правец. Не погледнувајки во тебе го почуствував твојот поглед и го слушнав твојот глас. Најтивко што можев ти одговорив, не знам ни дали ме слушна. Се сронив на столот размислувајки што поточно се случи. Ме болеше. Сакав се да е како порано, но немав сила да ти објаснам, а ти не ни се потруди тоа да го направиш. И што понатаму? Често се прашувам и откако ке заклучам дека веке ништо не е во мои раце оставам времето да реши. Знам само дека ме боли фактот што сме толку далеку, а толку блиску. |
|||
|
|||
Anthony
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
"kako sto temninata ne moze da se pobedi so uste pogolema temnina , tuku edinstveno so svetlina - taka i omrazata ne moze da se pobedi so uste pogolema omraza tuku samo so ljubov "
|
|||
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
|||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Движејки се кон југоисток беше се потемно и потажно. Посакував веќе никогаш да не почуствува болка. Таа сурова болка поради некој небитен . Да на неговото лице грее само насмевка која ке топли исто колку илјада сонциња. Да во неговите очи го видам сјајот на заљубено момче.
Никогаш го немав видено таков. Неговите очи беа препознатливи само по веселоста и теминната. Шараа наоколу како луди и само како да трагаа по нешто, за мене непознато. Нивната боја од првиот ден остана во мојот памет. Ретко толку весели очи да се сретнат, а толку напатени и тажни истовремено. Како во некој лош транс го гледав како ги изговара зборовите дека заминува. Болеше, но морав да издржам, го сакав како личност. Зар он ли да замине? Стануваше се потемно и потажно. Се мислев дали повторно да му се јавам, веке по 10ти пат за денес. Се надевав дека ја разбира мојата тага и очајност. Патував со мислите со 300 на час, а сепак на една иста страна стоев. Веке станува се помрачно и помрачно...подобро да се јавам.... |
|||
|
|||
beticka
Група Регистриран: 08.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 47 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
kade da te pronajdam, mzebi niz poljanite na narcisi, mzebi niz ridovite sogoleni ili niz vodite nedogledni.
te barav i vo vetrovite pustinski koi zavivaat kako divi zivotinki , te barav i vo zvezdite nebesni trpetliki. i ne te najdov nikade,ne te pocustvuvav so nisto, ne pronajdov od tebe nesto. edinstveno ne barav vo sopstvenoto srce , tamu se pustini, okeani, stepi i oazi, tamu se temnini,bezdni i pesteri okovi i prangi,stegi i kelii, tamu e stavot i nemirot,zelbata i strasta samo ja nema ljubovta zosto ti ja unisti ja pretvori vo prasina koja patuva niz beskonecnosta. |
|||
betty
|
|||
NiNa1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ti podariv srce polno sni
-ti neznaese da sonuvas. Ti podariv ljubov vozvisena od dnoto na nedopirlivite prostorii vo mene -se plasese. Ti gi podariv site moi zelbi -ne znaese da kopnees. Sega-koga izgubiv se' -me baras, a jas odamna zaboraviv da mectaam. |
|||
Внеси реплика | страница <1 1213141516 58> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |