![]() |
|
|
Внеси реплика ![]() |
страница 123 9> |
Автор | |
naemnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 658 |
![]() Испратена: 03.Септември.2007 во 12:48 |
![]() |
|
Filip2 ![]() Нов член ![]() Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 26 |
![]() |
"Воскресни Македониjо"
![]() |
|
![]() |
|
m__g__ ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 591 |
![]() |
опитвам се да бъда полезен
![]() |
|
![]() |
|
m__g__ ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 591 |
![]() |
обаждайте ако има проблеми с букви или с думи
![]() Изменето од m__g__ - 22.Декември.2007 во 09:53 |
|
![]() |
|
![]() |
Владко слободно прашай тука - нема потреба от приватни пораки - кога не съм логиран не ги читам
та значи што значи "боролся" - сигурно гледаш 3та страница боролся значи - fight иди от борба, борец - како бореца от австралия понятно? |
|
![]() |
|
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
![]() |
Добро е што учевте сите задолжително руски а М_Г се исплати,абе закон е баќушка кога ке каже нешто мора,мора така да биде
![]() |
|
![]() |
|
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
![]() |
Јасно тоа и си мислев..
а можеш ли оваа страна на кратко превод да ми дадеш Знаеш која онаа со сликата на Гоце Делчев нешто разбрав ама не баш толку јасно.... ![]() http://bp1.blogger.com/_NzpNBfJxkY8/RtLfm3NCJNI/AAAAAAAAAm8/Bpe-tmIii4c/s1600-h/scan0004.jpg Изменето од Vladimir88 - 22.Декември.2007 во 12:17 |
|
![]() |
|
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
![]() |
Брат рускиот јазик има многу сличности со македонскиот.Вака да слушаш некој русин да ти зборува ќе го разбереш. Читањето можеби ќе ти дојде тешко ама пак и тоа донекаде може да се разбере.. Ова најозбилно го зборам |
|
![]() |
|
![]() |
на македонски ще ми е трудно - някой зборови не знам дали ги знам
да дам на български а ти пробвай да го разбереш ? Изменето од m__g__ - 22.Декември.2007 во 12:23 |
|
![]() |
|
![]() |
дај напиши не е проблем на бугарски ќе разберам.И рускиот го разбирам добро ама пак имам некој потешкотии Изменето од Vladimir88 - 22.Декември.2007 во 12:24 |
|
![]() |
|
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
![]() |
Хе Владимир сум учел и јас руски у школо,многу е различен со Македонскиот а скоро дупло е поблизок до Бугарскиот јазик,ке ти појаснам и зошто.По 1945год. Русите им ја модерираат азбуката и граматиката на Бугарските слуги за да можат поубаво да служат во сите области вклучувајки го и јазикот и културата
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
VO prodolzila podgotovka na novo vostanie pod znamieto Makedonia na Makedoncite i narodot iztorturiran od turskite dzverstva sakal da se podkljuchi kon revoljucionnoto dvizenie. Se razbira ova ne se aresalo na bolkanskite drzavi koi ja sakali MK za tehnite race. Oni sakali dobar sluchaj za vojna s Turcia i ova bilo tezkata sostojba na Osmanskata drzava - makedonskite i albanskite wostania koj bile prichina za vnatreshniot prevrat i glavo - Tursko Italianskata vojna. Do kraa na taa vojna bolkanskite drzavi se obedinili vo unia protiv Turcia pod znaminjata na oslobozdenie na ristjanite ot tursko robstvo
|
|
![]() |
|
![]() |
А горе почетокот. Овој дел го разбрав како и што си мислев.... Погоре тој дел до Христијанскому население Македонија. Кај што е фуснотата до бројот 4 Од почеток до бројката што е ![]() Изменето од Vladimir88 - 22.Декември.2007 во 13:00 |
|
![]() |
|
![]() |
Хммм....За СССР знам дека Рускиот беше официјален јазик не само во СССР туку и во земјите од Варшавскиот пакт(или комунистичкиот блок). Мене искрено речено вака да говорам руски неможам пак ми е тешко донекаде ама кога ќе слушаш некој русин на некоја програма или во живо како ти збори лице во лице донекаде сум приметил и дека не е тешко да го разбереш и дека имаме доста слични зборови.... Здравствуј другар Буги ![]() Изменето од Vladimir88 - 22.Декември.2007 во 13:01 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |