|
НАТО или ИМЕТО? |
Внеси реплика | страница <1 45678 22> |
Автор | |||
diogenskopje
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
..aj ne lupaj..Istorijata se povtoruva..I Hong Kong ne mislel deka ke ostane Britanski...Alzir Francuski..Istorijata se menuva...Jas vikam..da prifatime se sto sakaat Grcite..ke si vlezeme fino lepo u EU i NATO (cim tolku sakame) a posle toa..POVTORNO NA REFERENDUM KE SI GO VRATIME IMETO!!! KOJ KE MOZE DA NI RECE NESTO..SE E LEGALNO..ZAKONSKI |
|||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Za sreka mnogu malku razmisluvaat kako vie. |
|||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Анкара, 19 декември (МИА) - Турскиот претседател Абдула Ѓул кој синоќа ја прими македонската делегација предводена од премиерот Никола Груевски ја потврди поддршката што турската Влада и ја дава на Македонија за полноправно членство во НАТО под уставното име, јави известувачот на МИА од Анкара.
Во текот на разговорите, Ѓул истакна дека ставот на Грција за уставното име на Македонија е нелогичен. |
|||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Procitajte go intervjuto na Ilinka Mitreva.
Jas licno sekogas sum imal dobro mislenje za nejze,stabilna politicarka,bez aferi (ziv raritet vo Makedonija) Mislam deka dobar gest na vladata ke bese ako ja vklucea vo nadvoresnata politika,barem kako sovetnik ako nisto drugo. http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=56C833241106FC479389A3E92EE27B06 |
|||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И нато и името!
|
|||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
imeto...pa nato...ili...
so imeto vo nato...
|
|||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
а може и нато па името...
моја РЕАЛНА прогноза на настани (значи не како сакам, туку како ќе биде): 1. 2008 МК ќе добие покана за членство во НАТО 2. Грција ќе биде воздражана (без вето) 3. 2008-2011 Грција нема да го ратификува влезот во НАТО 4. 2009 ЕУ нуди влез во ЕУ во 2012, ако најдеме компромис за името 5. Груевски организира предвремени избори 2009, да добие нов мандат 6. 2010 Груевски организира референдум за промена на името во Македонска Република, т.е. The Makedonska Republic 7. 55% гласаат за. 8. 2011 Грција го ратификува влезот во НАТО и лобира за влез на TMR (The Makedonska Republic) во ЕУ и укинување на визите 9. 2012 TMR влегува во ЕУ |
|||
aurelianus
Сениор Регистриран: 29.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 202 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Името,ИЛИНКА МИТРЕВА,отиде и е, во еден мал дел на македонската политичка историја!Нема логика повторно да се врати назад,затоа подобро е да дава некои мислења во дневните весници,отколку тука не дај боже на овој ФОРУМ!Се виде нејзиното и на тие околу неа,сега не може ни почетокот да го најдеме,а не да продолжиме..од никаде!!!!Што се однесува до името,мое мислење беше и ќе биде да не се менува,да не се прават отстапки пред било кој и кого,а ако е услов за влез во НАТО..не ,фала!!!А ако го сториме тоа,тогаш вистинската шанса оддамна ја пропуштивме,се сеќавате или млади бевте....
|
|||
8"
|
|||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
zoshto ja spomnuvash nea...
nejzinata pesna odamna zavrshi...
|
|||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
10. Трети јануари 2012, МР е веќе трети ден во ЕУ, а веќе година и три дена нема визи за македонците. Македонската влада преговара со последните дваесет и пет работоспособни што останаа во државата „кој ќе го изгаси светлото на излегување“. На последниот контролор на летање му се понудени милион долари да го испрати последниот авион. Тој сеуште се мисли. Изменето од Polar Bear - 21.Декември.2007 во 15:27 |
|||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|||
PAVLIN
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Локација: Saint Helena Статус: Офлајн Поени: 889 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
realno ama ne prifatlivo za segasnive vladeteli...ako e vaka gvujo nema da bide na vlast koga toa ke se sluci, a toa epten ke go iznervira |
|||
“Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре |
|||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
а шо се деси 1993? |
|||
aurelianus
Сениор Регистриран: 29.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 202 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Само на кратко да кажам.Ако МОРА,да се смени името, ГРУЕВСКИ нема да го стори тоа...!!!Бидете сигурни,ниту пак ќе потпише или прикрие такво нешто како оние...претходните!!!
|
|||
8"
|
|||
ZoranSk
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 193 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Како беше она, БЈРМ за 2 месеци.
Кога му викаа на дедото Киро абе ќе не примат во УН ајде покренувај иницијатива, неееееее чика Миле из Београда каже Македонија нема да буде независна и Југославија биче без Словенаца и Хрвата, сачекајте мало. И оној лудион Љубчо им вика абе дај валута ќе праиме, симболи нови, војска, а како вчера ми излегува пред очи Денко Малевски инаку виден професор и вели од говорницата на Собранието, Јас Македонија неможам да ја видам независна и одделена од СФРЈ. И ене го сега повторно дроби, мисли сме забораиле. Па смеењето на СДСМ на независноста, потсмевот на сето тоа. И сега државотворни они на првата линија . Пример, може да ти изменаџираат криза како таа 2001 ? Може. Може и да те поделат без око да им трепне ? Може. Имаме сила нешто да направиме ? Па од 1990 ние се расправаме со приватизации, цела држава отиде во неспособни раце на одредена група на олигарски блиска до прастариот систем и да ги собереш на купче умот им е колку на мало дете кое научило да вика друже тито ми ти се кунемо да са твога пута не скренемо. Ние во секоја свера имаме импровизација, гледаш дека нешто се работи а во суштина ништо не се работи. И не е ова само со Македонија цел Балкан е изграден на принцип на 2 прста.И затоа ќе слугува за 500еур на богатите мултинационални компании. |
|||
Внеси реплика | страница <1 45678 22> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |