IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - МАКЕДОНИЈА во НАТО: кога, како, зошто...?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МАКЕДОНИЈА во НАТО: кога, како, зошто...?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 79>
Автор
Порака
Polaris Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Октомври.2007
Локација: Turkey
Статус: Офлајн
Поени: 1514
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polaris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2007 во 01:36
Originally posted by moira moira напиша:

Originally posted by xxll xxll напиша:

Naj silna zemja vo balkanot so vojskata e Turcija. i posle ke tresime nie gluposti ke zboruvame protiv Turcija nie ako vaka  prodolzime so ironicni zborovi da diskutirame na kraj nie ke sme gubitnici.... i sto prajme nie protiv sme na celiot svet a sakame nesto da postignuvame...

More, Turcijs ne e na Balkanot, aloooooooo, geografija 1
   i vo balkanot i vo azia se naoga Turcija preku istanbul se povrzuva  izgleda ne znaes nisto od Geografija ama ti ne si kriva profesorkata ti e kriva sto imas pominato so prelazna ocenka....

Изменето од xxll - 20.Декември.2007 во 01:47
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2007 во 02:25
Ало Балкански полуостров е до Стара планина,која Турција на Балкан,тоа делчето се смета како дел од европа а останатиот дел се нарекува мала  Азија што ти е на тебе.И турција неможе да ни помогне ама ич тие си имаат проблеми самите за себе,следната домашна работа на ЕУ после косово е Турцијанамигнување
Кон врв
Neonic Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2007
Поени: 899
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2007 во 04:15
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Ало Балкански полуостров е до Стара планина,која Турција на Балкан,тоа делчето се смета како дел од европа а останатиот дел се нарекува мала  Азија што ти е на тебе.И турција неможе да ни помогне ама ич тие си имаат проблеми самите за себе,следната домашна работа на ЕУ после косово е Турцијанамигнување

Zavisi kako ja odreduvate Evropa, geogravski,ili politicki.Ako e geogravski granicite na Evropa se do planinata Ural, sto znaci i Ukraina e vo Evropa, pa i del od Rusija mislam, a i polovina od Turcija do kaj Anakara.
  Ako e politicki, Evropa ima samo mal del vo Turcija,od Edirne, do Istanbul, do Bosforot, preku mostot veke e Mala Azija..
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2007 во 11:54
Ne stanuva zbor dali Turcija e evropska zemja, tuku dali e balkanska!
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2007 во 12:00
Подобро да бидам пријател со турчинот или со католикот отколку со нашиве православни браќа.

Нашиов православен отпад ништо не ни помогна.Само не уназади.

Кон врв
Alexandar Mak Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 28.Септември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 173
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alexandar Mak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2007 во 13:49
Kolku vlijae ili nevlijae sega ke diskutirame...

Turcija ne poddrzuva i smeta deka toa sto ni go pravi  Grcija e nepravedno.

Negledam sto poveke da kazeme, kako Makedonci otkolku: Fala Turcija, sekoja pomos e dobredojdena!

Изменето од Alexandar Mak - 20.Декември.2007 во 13:50
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2007 во 14:22
   turcija e nasha!!!,.среќа....................ne ja davame!!!лутина
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2007 во 15:43

Samo delot od Edirne do Istanbul(Bosfor) do Sultan Ahmet stariot del na Istanbul e Balkanot, od druagata strana na protokot e veke Mala Azija.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2007 во 21:05
Originally posted by Neonic Neonic напиша:

Samo delot od Edirne do Istanbul(Bosfor) do Sultan Ahmet stariot del na Istanbul e Balkanot, od druagata strana na protokot e veke Mala Azija.
Не верувам дека Турција ќе влезе во ЕУ.Сепак е муслиманска земја и поради тоа нема да ја примат.

А за НАТО се знае и зошто воопшто влезе Турција во НАТО

Како и да е турците секогаш им давале подршка на македонците.Повеќе од нашиот православен отпад тоа е докажано
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2007 во 21:22
ke vleze vlatko,....i toa pred tvojava,....bidi siguren!голема%20насмевка
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2007 во 21:53
Originally posted by brza brza напиша:

ke vleze vlatko,....i toa pred tvojava,....bidi siguren!голема%20насмевка

Не знам али се додека постојат земји како Ватикан и како Франција и Германија тешко....

Како и да е се најдобро....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2007 во 01:24
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

Не верувам дека Турција ќе влезе во ЕУ.Сепак е муслиманска земја и поради тоа нема да ја примат.

Како и да е турците секогаш им давале подршка на македонците.Повеќе од нашиот православен отпад тоа е докажано

Tesko deka ke primat Muslimanska drzava vo EU, osobeno ne so tolkav broj ziteli, i so tolkavo glasacko telo.Ke ja ima politickata mokj na Germanija vo Unijata ako vleze , spored broj na ziteli.
  Megjutoa me buni, ako nema mesto vo EU za muslimaski zemji, zosto na Balkanot kreiraat uste edna nova Muslimanska, narecena KOSOVO????????
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2007 во 11:36

Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

Tesko deka ke primat Muslimanska drzava vo EU, osobeno ne so tolkav broj ziteli, i so tolkavo glasacko telo.Ke ja ima politickata mokj na Germanija vo Unijata ako vleze , spored broj na ziteli. Megjutoa me buni, ako nema mesto vo EU za muslimaski zemji, zosto na Balkanot kreiraat uste edna nova Muslimanska, narecena KOSOVO????????

Види и мене тоа ме буни, ама сепак има едно објаснување според мене.После Втората Светска Војна, Европа беше разрушена без никаква економија.Америка е таа која што ја крена Европа на своите нозе после Втората Светска Војна.Зборувам за земјите што беа дел од НАТО алијансата.Главно тогаш во Европа се вложуваше Амерички капитал.И мислам дека сеуште е присутен америчкиот капитал во Европа.И на некој начин Европа и е благодарна за тоа што го направила Америка за неа, а од друга страна пак исто така е и зависна уште од нејзината економија сеуште е присутен америчкиот капитал во Европа.А знаеме дека во модерно време Америка го подржува независно Косово и знаеме и зошто воопшто беше косовската војна на балканот за да можат американците да си го продаваат оружјето на албанците, а од друга страна пак на албанците веќе уште од првата светска војна им беше испран мозокот од Австро-Унгарија,Италија и Велика Британија со идејата за Голема Албанија.И Американците го видоа тоа како можност и шанса за продажба на своите најголеми воени достигнувања а и исто така ја добија и можноста и да го тестираат своето оружје на Балканот или со еден збор они Балканот го гледаа како лабораторија.Од друга страна пак Америка исто така водеше пропаганда за наводниот геноцид на албанците на Косово во Европа.Европа го здоби поверението на Америка токму после Втората Светска Војна зошто нели кажав дека Америка е главно заслужна за повратокот на Европа на економски план.И тоа е игра на Американецот и Албанецот.Јас(Америка) ќе ја подржувам идејата за Голема Албанија, ќе ги претставам албанците како невино население кое страдало од српскиот геноцид пред Европа, а вие ќе ми го купувате на мене оружјето.Сите знаеме дека и во 2001 и во 1999 година кога беа двата конфликта (во Србија) и (во Македонија) албанците имаа НАТО оружје.И сега ова со Косово ќе му дојде нешто како "доисполнување на договорот" меѓу Америка и албанците.

Мојата поента е дека Европа не сака да го подржи ставот за Независно Косово ама МОРА зошто е уште зависна од америчкиот капитал, и ја подржуваат Америка поради помошта што и беше дадена на Европа од страна на Америка.

Затоа и последно време се прават напори од ЕУ да се создаде независна ЕУ која им пречи на Американците.Од Европа се свесни за Косово ама немаат друг избор реков и зошто поради американскиот капитал што е уште присутен во Европа.

Значи Европа уште е зависна од Америка и уште и служи како марионетка на САД.

Не оти што сака туку МОРА.

Ама ќе видиме некако им излегоа проблеми на патот.
Сега Русите се заканија со вето за независноста на Косово.

Кон врв
aurelianus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Ноември.2007
Поени: 202
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aurelianus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2007 во 15:02
Турција е држава...не по она дека сме биле или сме ја виделе на ТВ,туку по однесувањата и нејзината политика...!!!Неа ,гледано од страна па и не и е некако и важно дали ќе влезе во ЕУ,или не...!По толку години за прием ,се научија дека и без некоја ЕУ можат да живеат и да имаат влијание и на двата континенти!!!Членка на НАТО...ама не по секоја цена ,кога се гледаат интересите на сопствената држава...нападот на САД врз ИРАК...!!!Се сеќавате на ставот на ТУРЦИЈА за користење на нејзините авио бази...и на НАТО базите....!!!Сега,најновото...интервенција врз к*рДИТЕ...и тоа на друга територија...!!!Размислете малку што е севоова...!!!Сигурно не некоја бајата политика...
8"
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 79>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,145 секунди.