|
Цртање/сликање-дарба или работа? |
Внеси реплика | страница <1234 8> |
Автор | |
biser
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 85 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Darba e za tie sto im duvnal Gospod, a se uci se. Ne deka ke stanes Mikelangelo, ali sve se uci.
|
|
brigitte
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 133 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
darba i talent e potrebno, ama treba i da zasukas rakavi, nisto bez kontinuirana rabota i trud, za se pa i za umetnosta.
|
|
EmIIIjA
Сениор Регистриран: 05.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
90 % darba
10 % rabota za da bide podobro!!! ne e deka se se uci-umetnosta samo se usovrsuva a tesko da se nauci,ne e hemija ke ja naucam ravenkava ili istorija ke ja naucam lekcijava! ako nemas darba uci kolku sakas dzabe e! |
|
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
darba... pa ako sakash crtaj ako ne,... nikoj ne te tera...
|
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
toj sto nema talent kolku i da se trudi delata pak ke mu bidat poslabi vo odnos na onoj sto i ne bil tolku vreden, a e talentiran, isto kako i pisuvanje knigi , mozes da znaes gramatika i pravopis ama ti treba talent za da stvoris umetnicko delo
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
2%darba
98%rabota
no,tie 2% mora da se poseduvaat
no,i onie 98% se moralni
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
muftarov
Нов член Регистриран: 05.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Abe ok e!Toj sto ima darba ima!Ama treba i praksa!I treba posvetenost!Eve jas koga bev vo vojska slikav(cifra da padne)i imav izlozba so 15 sliki vo dom na ARM 1995 god.Noemvri mesec vo Prilep!Imav dosta dobri kritiki togas no koga si dojdov doma se ostaviv zad mene i zaboraviv! Muabetot mi e deka dzabe ti e talent koga nemozes da go iskoristis! Ne smees da dozvolis rabotite da te pregazat!Moras da da se posvetis na toa sto te biva i maksimalno da vlozis trud vo toa da go ostvaris!Do den denes mi e krivo cackam po nesto ama toa ne e toa! sh*t happens! Uste ednas golemo ohrabruvanje za site tie koi se cuvstvuvaat deka go imaat toa v race da ne ja napravat istata greska!Samo napred!
|
|
Aut viam inveniam aut faciam
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako i sekade,taka i vo umetnosta praksata e najvazniot del.
Znachi prvo e talentot koj e vroden,a potoa odi rabotata. Zaludno e da rabotish ako nemas talent,a i obratno |
|
zumbulka
Нов член Регистриран: 05.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 22 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
gledam po gift shopovive ima mnogu interesni raboti koi sto mozes da si gi napravis doma...Em ke ti bide ponteresno vremeto, moze ke naucis nesto, a sekako i poevtino ke projdes...jas baram nesto za izrazuvanje na kreativnosta, kade sto ne si ogranicen samo na crtanje...Znam deka postoi nekoj kreativen centar Babilon, ama nikako ne mozam da go najdam...taka da ako znaete nesto za kreativni rabotilnici, kazete...oti vaka ne ja biva
|
|
KaLiNa
Сениор Регистриран: 25.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 8416 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ima 2 centri Vavilon-edniot e VAVILON PORTA, vo Mkc i drugiot e samo Vavilon i se naoga vo Karpos. ama toa e se sto znam
ako te interesiraat termini ili bilo sto, ke se rasprasam poubavo i ke ti pisam
|
|
kuliraj
|
|
BarbB
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Talent definitivno
|
|
zumbulka
Нов член Регистриран: 05.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 22 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da me interesira..bidejki toj vo karpos vavilon reba da bide kaj centar za stranski jazici, ama ne mozam da go najdam...a vo Mkc ne ni znaev deka ima
|
|
Miriam
Сениор Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се сложувам со Мамма и Зезната - талент, но многуповеќе работа. На пример додека цртав ми имаа кажувано дека сум талентирана. Ама 6-7 години немам фатено моливче во рака - сигурно некој што вежбал, дури и да немал талент (не дека е сигурно и јас дека сум го имала ), би бил мнооогу подобар од мене.
Е сепак ако е човек вистински гениј, а не само средно надарен како повеќето, дури и при мрза сигурно ќе си исплива на површина. |
|
Try again. Fail again. Fail better.
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За секоја работа ( особено онаа што се однесува на уметноста) човек треба да има:
1. Дарба. 2, Афинитет. Кога човек ќе открие дека има дарба, односно дека го бива за нешто, треба да изрази интерес да го работи тоа.Ако нема интерес се ќе си остане во рамките на дарбата. Ако се пробуди во него интересот ќе ја засака дејноста и ќе постигнува резултати. Така барем мислам. |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
Внеси реплика | страница <1234 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |