|
Програмирање со Visual Basic |
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Автор | |
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
slusaj koga programiras
bili so i pri najglup program totalno neseriozen se pisuvat seriozni naregbi i uslovi ( sintaxi) ne si go znaela toa???????? |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
anakin ако ти си поискусен жал ми е премногу и неможам да се смирам ке идам у Врадар да се фрлам сеа знаеш
не си го сватил мојот пост |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
milo
ako odis kazi 10 minuti pred toa - koja e lokacijata zimi mama kje se frlam i jas i kje te spasam srekjno ni banjanjeto |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
незнам сеа ноќно бањање ме асоцира на др ствари ај ипак нема да се фрлам а некој нека пише нешто за решавање поз
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
steta
a imam nov pojas za spasuvanje kje posluzel za dobra cel dobra cel e??? mozebi da ne treba da ginat programerive a be vardar barem da bese so stil. NIJAGARA naprimer- zvuci la romantic Изменето од anakin - 16.Декември.2007 во 21:34 |
|
|
|
Tattoo Beauty
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ако ако ценам твојава идеја а ако не се удавам ондак ке идеме на кафе покрај кеш што гледаш толку песимистички
ајде дај некоја задача да се потсетам на средно Изменето од Tattoo Beauty - 17.Декември.2007 во 00:27 |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vi postaviv zadaca
no ti necitas citaj na prethodnata stranica da se napravi tex.box vo koj kje se ispisuva obratno na mesto tatoo da pise ootat Изменето од anakin - 17.Декември.2007 во 00:36 |
|
|
|
BSOD
Сениор Регистриран: 14.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не дефинитивно не мислев да држам лекции. Секој почеток е важен па едноставно сакав да посочам луѓе кон бесплатен (алат)софтвер за web development со .NET. Сигурно не сакав да држам предавања, задачи итн.
Примерчето е модифицирано од е-книга(Visual Basic.NET.Beginning ASP.NET 1.1 with VB.NET 2003) kнигата е одлична а примерот добро ја претставува ASP.NET технологијата. овде симнете го: Дигитрон Прво треба да инсталирате miscrosoft.NET framework. Овде некаде: .NET Framework Потоа ако имате XP professional ставете го фајлот во: C:\Inetpub\wwwroot фолдерот е без точка И на крај отворете го Explorer или FireFox и ставете ја адресата: http://localhost/calc_ver_2.aspx Ако немате XP Pro(односно имате XP home) тогаш инсталирајте го WebMatrix: Web MArtix Нормално ќе треба да иснталирате .NET framework И отворете го фајлот ииииии кликнете старт па сменете го порт бројот : 8080 или слично(да не е 80 - localhost во XP PRO) Изменето од BSOD - 17.Декември.2007 во 02:47 |
|
Паланчански
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Локација: Dubrovnik Статус: Офлајн Поени: 1655 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Visual Studio Expres веќе го има како 2008. Може легално да се симне. [/QUOTE] Изменето од palancanski - 29.Декември.2007 во 13:05 |
|
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
|
|
stole
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 89 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Извинете што подолго време не сум во форумот, но бев на терен без пристап до интернет. Ќе се обидам со палиндромите. На оние похрабрите и поискусните им предлагам со помош на Visual Basic да пронајдат на колку начини може да се распоредат осум шаховски дами на таблата, без да се напаѓаат една со друга. Инаку работев со VB 2005 Profesional, а сега се префрлив на VB 2008 Express. Што се однесува до Вардар, лесно ви е. Барем е длабок. Ако јас се фрлам во мојата река ќе направам голема глупост, бидејќи за едно обично давење ќе си ја скршам главата.(Реката е без вода.) Изменето од stole - 29.Декември.2007 во 13:01 |
|
Дали човекот е создаден од Господ, или Господ е измислен од човекот??
Можеби и двајцата ги создал ѓаволот! |
|
stole
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 89 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Формуларот има едно командно копче и едно текстуално поле.
Public Class Form1 Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click Dim zbor, bukva As String zbor = TextBox1.Text TextBox1.Text = "" For a = Len(zbor) To 1 Step -1 bukva = Mid(zbor, a, 1) TextBox1.Text = TextBox1.Text & bukva Next End Sub End Class Изменето од stole - 31.Декември.2007 во 12:59 |
|
Дали човекот е создаден од Господ, или Господ е измислен од човекот??
Можеби и двајцата ги создал ѓаволот! |
|
Паланчански
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Локација: Dubrovnik Статус: Офлајн Поени: 1655 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Формулар со две текстуални полиња:
Public Class Form1 Private Sub TextBox1_TextChanged(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles TextBox1.TextChanged TextBox2.Text = TextBox1.Text & TextBox2.Text If TextBox1.Text <> "" Then TextBox1.Text = "" End If End Sub End Class |
|
|
|
kum
Сениор Регистриран: 06.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3279 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
1. Задача Да се пресмета нормата на матрицата А=[aij]m×n внесена преку тастатура, дефинирана со формулата ||A|| = maxi=1,m{Σj=1,n|aij|}. дали е ова решение на задачата? #include <stdio.h> #include <stdlib.h> int main(int argc, char *argv[]) { int a[10][10],maxr[10],maxs[10],i,j,n; printf("vnesi red na matrica\n"); scanf("%d",&n); printf("vnesi gi elementite na matricata\n"); for(i=0;i++) { printf("a[%d][%d]:",i,j); scanf("%d",&a[j]); } for(i=0;i++){ maxr=a[0]; maxs=a[0]; for(j=0;j++){ if(a[j]>maxr)maxr=a[j]; if(a[j]>maxs)maxs=a[j]; } } for(i=0;i++) { for(i=0;j++) printf("%d",a[j]); printf("\n"); } for(i=0;i++) printf("\n najgolem element vo redicata %d e %d",i+1,maxr); for(i=0;i++) printf("\n najgolem element vo kolonata %d e %d",i+1,maxs); system("PAUSE"); return 0; } |
|
JOIN THE FAMILY
|
|
Паланчански
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не сум сигурен, но овој код не ми личи на BASIC.
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |