IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - ВТОР ПОГЛЕД II
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ВТОР ПОГЛЕД II

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6768697071 105>
Автор
Порака
JANE971 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Canon-џија

Регистриран: 20.Декември.2006
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 1711
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај JANE971 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2007 во 20:38
Vojkan mi se dopaga tvojot vtor pogled. I jas mislev da ja trgnam stolicata vo ponatamosnata obrabotka, a vaka ja postirav samo za da se vidi nivoto na noise bidejki imase zamerki na prethodnata koja bese jpg od camera, dodeka ovaa bese konverzija od RAW.
Sepak mi e milo sto nekoj imal poinakva vizija za moja fotografija i deka istata e zabelezana.
pozdravголема%20насмевкаголемо%20гушкање
Born to be alive...

http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski
Кон врв
Vojkan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Мај.2007
Поени: 387
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vojkan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2007 во 21:01
Нема проблем. Многу ми се допаѓа и со столицата, ама ја „разместив“ за да не се гледа.
Ernst Haas: "Leica, schmeica. The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE."
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Декември.2007 во 22:54
Originalna (http://foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=36667):

Vtor pogled:

Levels, contrast, sharpnes, brush tool, osvetluvanje na zatemnetite delovi.

Изменето од Zoran K - 20.Декември.2007 во 21:53
Кон врв
AniQ Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 36
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AniQ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Декември.2007 во 21:44
orginal:http://foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=36769

maj vej:
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2007 во 01:33

Изменето од Zoran K - 21.Декември.2007 во 15:30
Кон врв
Sofie! Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Јули.2007
Поени: 9
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sofie! Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2007 во 22:33
Zoran, super si go sredil portretot среќа
Кон врв
kox2007 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 21.Декември.2007
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kox2007 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2007 во 12:41
fino fino, sepak jas sum za neshto izmegju, oti vtorava mi e nekako kako mn. izgorena. sharpot mislam deka e malku preteran..fali mekost. so eden zbor neshto izmeghu bi bilo taman :)

Изменето од kox2007 - 21.Декември.2007 во 12:42
Кон врв
bobicar1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Септември.2005
Поени: 1099
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bobicar1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2007 во 15:07
Тоа е лесно
Стави ги како два леера во Фотошоп и направи 50% opacity на горниот леер и готово
Кон врв
branko_k Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јуни.2007
Поени: 682
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2007 во 15:10
Originally posted by kox2007 kox2007 напиша:

fino fino, sepak jas sum za neshto izmegju, oti vtorava mi e nekako kako mn. izgorena. sharpot mislam deka e malku preteran..fali mekost. so eden zbor neshto izmeghu bi bilo taman :)

ne se slozuvam... ostrenjeto  se zabelezuva zaradi toa sto originalot e unsharf [defokus]... a toa sto vikas deka deluva nekako izgorena... bw fotografijata si bara pogolem tonalen opseg i pogolem kontrast... inaku moze da se sluci da imas  crno-siva fotografijaголема%20насмевка

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2007 во 15:28
Originally posted by kox2007 kox2007 напиша:

Jas go napraviv vtoriov pogled zatoa sto originalnata obrabotka ne mi se dopagja, ako voopshto tamu ima nekoja obrabotka. Ne bi se slozhil deka e preostro, kako sto ne bi se slozhil i deka e mnogu izgorena. Faktichki ne e nishto izgoreno sto veke ne bilo izgoreno na originalot (linijata na nosot, usnata...). Podlakticata i cheloto mozhebi ti izgledaat deka se izgoreni, no ne se... bi rekol deka se na granica, no mora da se dovede do tamu za da se dobie pogolem dinamichki raspon, kako sto spomna Branko.

Patem site tie raboti se reshavaat i se finishiraat po sechij kjejf so ushte malu poveke rabota, no nemam vreme i mukaet da doveduvam do perfekcionizam sekoja fotografija, osobeno koga postirame na na ovie strani...

Изменето од Zoran K - 21.Декември.2007 во 15:32
Кон врв
Vojkan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Мај.2007
Поени: 387
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vojkan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2007 во 18:53

auto levels, sosema malku curves i saturacija.
Ernst Haas: "Leica, schmeica. The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE."
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2007 во 21:24
Kako da si trgnal zavesa pred ochi!
Кон врв
hypertech Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Март.2007
Поени: 600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hypertech Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2007 во 01:36
original

vertical 3:2

horisontal 3:2

eos 1D mk4 , EF 24L , EF 50L , EF 85L , EF 135L , EF 200L , EF 400L
Кон врв
JAWA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јули.2007
Поени: 179
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај JAWA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2007 во 15:18

зајдисонце во Преспа - Dijana Andovska

Eve fotkata original http://foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=36929

A eve ja obrabotkata

Cekam drugi obrabotki

Изменето од bobicar1 - 23.Декември.2007 во 15:22
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.