IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Македонија и ЕУ...и кога конечно во ЕУ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Македонија и ЕУ...и кога конечно во ЕУ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3536373839 77>
Прашање: Дали ни е потребна ЕУ
Одговор Гласови Статистика
32 [35,16%]
45 [49,45%]
3 [3,30%]
11 [12,09%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
ela83 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 41
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ela83 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2007 во 00:50
Originally posted by аџија аџија напиша:

Предлогот беше Македонска Република... т.е. и на англиски да не биде Macedonian Republic, туку The Makedonska Republic.

за мене е ок... бар браќава од запад ќе знаат дека ова е македонска република а не нешто друго...

Ете пак.Зборуваме да не го менуваме името,а вие пак,гркот ќе ви понуди да смените зборче и веднаш прифаќате.Епа решете се ќе го менувате името или не?За мене е неприфатливо.

Изменето од ela83 - 16.Декември.2007 во 00:51
Mолчењето е злато:))))
Кон врв
Neonic Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2007
Поени: 899
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2007 во 04:57

Предлогот беше Македонска Република... т.е. и на англиски да не биде Macedonian Republic, туку The Makedonska Republic.

за мене е ок... бар браќава од запад ќе знаат дека ова е македонска република а не нешто друго...

Ustavnoto ime na Ceska e Ceska Republika, megjutoa na Angliski e Czech Republic, a ne kako Domasnoto Ceska Republika.Toa e samo eden trik na Grcija, koja saka da ja povrze Makedonija so Slovenite na baza na ona -SKA -SKI koe e i sufiks na poveketo Makedonski preziminja...
 Ne se naivni Grcite, tuku treba i nie da ne sme naivni..Tie nikogas nema da prifatat deka vo Makedonija zivee Makedonska Nacijai deka vo Makedonija se zboruva Makedonski Jazik, razberete veke ednas....ne e samo Imeto tuku sakaat da go izoblicat identitetot, za da nemoze da se povrzat denesnive Makedonci, so onie Egejski Makedonci koi taa gi protera minatiot vek...

Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2007 во 10:25
Види се тоа што го кажавте е точно... Ама да не заборавиме, ова парче земја не се викало секогаш Македонија??? Па 1903 година, ослободената територија ја нарекле Крушевска Република.... Е сега, знам дека е компромис, ама за мирна глава, вреди да се напраи компромис Македонска Република. НИшто не губиме, а само грците ќе спасат образ дека еве нешто сме промениле, а ние ќе излеземе од овој безизлез, зашто брзо брзо сите ќе се свртат пак против нас, а знаеме дека мала земја без сојузници, има краток век...
Кон врв
Alexandar Mak Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 28.Септември.2007
Поени: 173
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alexandar Mak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2007 во 10:50
Zasto na grcite da im praam keif??? ova e SAMO deka pokazavme slabost so znameto, a grceto denes ide po logikata: ako imaa pricina da smenat zname, zasto da ne smenat i ime...

1 2 0  ZEMJI NE PRIZNAA POD USTAVNO IME

grceto se obiduva da go fati posleedniot voz za da ni smeni ime, poradi krizniot period vo balkanot, treba samo hrabro da go pomineme ovoj period  i grcite ke mozat da ni go bricat! a i znameto sakame da bide pak Zvezdata na Virgina! toa e naseto zname! plus kako sto veli i naslovot na topikot, a kako sto funkcioniraat i site molbi za menuvanje, grcite baraat NIE da si go smenime SAMI imeto, OD NADVOR NIKOJ SO SILA NEMOZE DA NI GO SMENI IMETO! nas ne molat sami da se negirame! NEMA SANSI! KE GORI VLADA AKO TREBA, KE PAGJAAT UBISTVA IME NE SE MENUVA!!!

SAMO GORDO MAKEDONCI! MORA ZEMJAVA NASA DA JA ZASLUZIME!
A I ZNAMETO TOA STO BESE PAK KE BIDE!

Изменето од Alexandar Mak - 16.Декември.2007 во 11:13
Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2007 во 11:29

Види се тоа што го кажавте е точно... Ама да не заборавиме, ова парче земја не се викало секогаш Македонија??? Па 1903 година, ослободената територија ја нарекле Крушевска Република.... Е сега, знам дека е компромис, ама за мирна глава, вреди да се напраи компромис Македонска Република. НИшто не губиме, а само грците ќе спасат образ дека еве нешто сме промениле, а ние ќе излеземе од овој безизлез, зашто брзо брзо сите ќе се свртат пак против нас, а знаеме дека мала земја без сојузници, има краток век...

аџија, не ми се верува дека читам вакви глупости од тебе?
треба одма да се засрамиш ако имаш барем малку почит кон себе и овој народ. биди сигурен, оваа земја нема никогаш да си го смени името, а ако дојде до тоа, одговорните дебело има да си го окркаат.
ќе слушам некој грчки професор што се научил на убаво понашање, нема што!?!?!?
глупости, глупости ....цело време ја бањаме Грција пред светот, ствараме добар имиџ и по твое треба да подлегнеме....на нас не ни требаат нови кумвста!!! а по мое, не ни треба ни европска унија ако тоа е условот, со тоа само ќе се докаже дека на Европа и се битни само веќе стекнатите добри пријателства, но не и стекнување на нови

Не ми треба Европа, Европа сама ќе си дојде ако барем малку имаме повеќе почит спрема себе

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2007 во 11:33
Originally posted by Alexandar Mak Alexandar Mak напиша:

Zasto na grcite da im praam keif??? ova e SAMO deka pokazavme slabost so znameto, a grceto denes ide po logikata: ako imaa pricina da smenat zname, zasto da ne smenat i ime...

1 2 0  ZEMJI NE PRIZNAA POD USTAVNO IME

grceto se obiduva da go fati posleedniot voz za da ni smeni ime, poradi krizniot period vo balkanot, treba samo hrabro da go pomineme ovoj period  i grcite ke mozat da ni go bricat! a i znameto sakame da bide pak Zvezdata na Virgina! toa e naseto zname! plus kako sto veli i naslovot na topikot, a kako sto funkcioniraat i site molbi za menuvanje, grcite baraat NIE da si go smenime SAMI imeto, OD NADVOR NIKOJ SO SILA NEMOZE DA NI GO SMENI IMETO! nas ne molat sami da se negirame! NEMA SANSI! KE GORI VLADA AKO TREBA, KE PAGJAAT UBISTVA IME NE SE MENUVA!!!

SAMO GORDO MAKEDONCI! MORA ZEMJAVA NASA DA JA ZASLUZIME!
A I ZNAMETO TOA STO BESE PAK KE BIDE!

браво,супер пост
доста беше газење и омаловажување, нека им гори под нозете на нив а овој народ штом можел да трпи до сега, ќе истрпи уште малку, уште многу малку
Кон врв
test_glusec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Ноември.2007
Поени: 294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2007 во 11:33
Originally posted by connected connected напиша:

аџија, не ми се верува дека читам вакви глупости од тебе?
треба одма да се засрамиш ако имаш барем малку почит кон себе и овој народ. биди сигурен, оваа земја нема никогаш да си го смени името, а ако дојде до тоа, одговорните дебело има да си го окркаат.
ќе слушам некој грчки професор што се научил на убаво понашање, нема што!?!?!?
глупости, глупости ....цело време ја бањаме Грција пред светот, ствараме добар имиџ и по твое треба да подлегнеме....на нас не ни требаат нови кумвста!!! а по мое, не ни треба ни европска унија ако тоа е условот, со тоа само ќе се докаже дека на Европа и се битни само веќе стекнатите добри пријателства, но не и стекнување на нови

Не ми треба Европа, Европа сама ќе си дојде ако барем малку имаме повеќе почит спрема себе

Така е и јас те подржувам како што викаш ти и јас ќе кажам ние ЦЕЛ ЖИВОТ правиме компромиси и цел живот ја бањаме Грција и пак ништо не добивме, добивме само штета.

НИШТО ДРУГО.....

Не може мора или СЕ ИЛИ НИШТО!
ever try,ever fail.No matter try again,fail again,fail better.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2007 во 11:49

бисер до бисер
бреееее
а бе "браќава" мислиш незнаат? а бе знаат многу повеќе од нас....
ај да бегам јас од овде, доста ми беше провокации
Кон врв
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2007 во 13:09

Hehe, ne me iznenaduvas. Ti si promotorot na malodushnosta na forumov. Anti-makedonecot. лутина
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2007 во 13:22
Коментарите запреа. Ете колку сме воинствени. Повеќе не страв да зборуваме дека нема што да мислиме туку дека е повеке од јасно дека во ЕУ никогаш. Тие се кај нас па многу се офајдивме од нив. А зошто и би сакале? За да не ограбуваат повеќе?
Подобро никогаш и подобро да си заминат европејците од Македонија, оти многу ни го развија криминалот.
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2007 во 13:55
Se nadevam deka nikad големо%20гушкање
Amin! голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2007 во 13:56
Originally posted by khaleefah khaleefah напиша:

Amin! голема%20насмевка

Салам Алекум.

Гледам дека знамето ти е од Саудиска Арабија.
Да не сакаш во таа лига да влеземе???
Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2007 во 14:00
Originally posted by test_glusec test_glusec напиша:

Amin! голема%20насмевка

Салам Алекум.

W/Salam

Pa ic i da ne te cudi eden den vo MK  zeleno zname da se vee голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2007 во 14:01

Originally posted by test_glusec test_glusec напиша:

Amin! голема%20насмевка

Салам Алекум.

W/Salam

Pa ic i da ne te cudi eden den vo MK  zeleno zname da se vee голема%20насмевка

Хехехех...
Ќе видиме околу тоанамигнување
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3536373839 77>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.