|
Sony HD1000 (HRV-Z7E и HVR-S270E) |
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Автор | ||
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се разбира, доколку се појави некој друг интересен модел, слободно отвори тема. (ТЕ ЗАМОЛУВАМ) |
||
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I jas sum ljubitel na GUERILLA RADIO. T.e. poddrzuvam sekoja dobra ideja da se napravi na bilo kakov nacin odkolku da se mrchi deka tehnikata ne bila vo red, a ideja nema. HV 20 na posledniot NAB go stavija vo HD shoot out so site drugi kameri na saemot. Od Panavision Genesis do Canon HV 20. Zakluchija deka HV e 100 pati poeftina, a samo 2 pati polosa vo slika, duri i negde bese ista so Panavision. Zatoa site seriozni filmadzii si kupija HV 20 koja so 35mm F mount adapter ja koristat za pre shoot i za biranje na lokacii, no ne snimaat seriozno so nea. A1 e podobra kamera od HD1000 no e pomala i ne moze na ramo da ja stavis (jas ne gledam problem vo toa, ama ako snimav svadbi???), i cenata mislam deka i e povisoka. Ako jas sega treba da kupam kamera toa bi bilo Sony XDCAM EX – PMW-EX1koja vekje ja diskutiravme porano. No jas sepak bi odel daaaleku pogore. No za toa koga kje ima nesto konkretno. Sega mudro molcam |
||
That is called grain. It is supposed to be there.
|
||
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Добро бе Владче, па јас само свадби да снимам?!
ХМ! Че видиш ти!
Не ми е интерес да ме бараат само затоа што имам БИИИИГГГ
камера, ако на некој толку му сече за квалитет, изработка, и т.н. и т.н. слободно и без никаков терет го препуштам, нека си најде друг да му сработи.
На некого ако толку му сече, мислиш дека би платил соодветно?!
Се сомневам! Тој ќе бара гратис снимање, затоа што другите така прават. А тој што сака квалитет, тој претпоставувам дека би знаел што и колку нуди оваа другава. Без оглед на тоа што не е за на рамо.
|
||
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А за цената, да повисока е, и тоа сега за сега, доста повисока.
|
||
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Snimanjeto svadba e seriozna i kreativna videografija. E, sega sto pazarot kaj nas e takov kakov sto e, toa e druga rabota. Inaku najdobro e da se opredelis. Ako snimas svadbi, bidi broj eden vo toa. Nemoze se da pravis dobro. Jas znam deka sum najdobar kako montazer za dolgi formi (dokumentarci i igrani), e sega zaradi existencija rabotam i reklami i spotovi. Da imav dovolno rabota so dolgite formi nikogas ne bi fatil nesto kratko. Moze od vreme na vreme po nekoj spot na nekoj garazhen bend, chisto sportski i malku trash estetika . Da se vratam na temava. Da sum na tvoe mesto ne bi ja ispustil HD1000 od vid. Gledaj korisnicki mislenja. Najdi ponekoj klip so originalen fajl i sporeduvaj. |
||
That is called grain. It is supposed to be there.
|
||
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sony XDCAM EX – PMW-EX1 http://www.dvuser.co.uk/content.php?CID=171 Steta sto snima samo na memoriski karti. |
||
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е мислам дека за тоа е малце рано. (за споредби...)Па камерава вчера излезе.
Инаку мислам дека и со А1 би бил најдобар Свадбар!
2 камери, летечка камера (стедикам), употреба на 3Дс анимација, афтер ефект и долби сараунд 5.1......... Мислам дека не е за потценување.
|
||
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ааааа уште нешто. Колку може ова да се наплати кај нас?
Ај кажи ми тоа? Колку може реално да се наплати овде? Ииииииии која е реалната цена?
|
||
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Znachi povtorno se vrakjame na Sony HD1000, neli?
Mislam spored plakjanjeto... |
||
Igor-T
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 19.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 622 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Go gledav promo videoto na tube. Epten svadbarski kamerata ja teraat. (target market). Mi se vide LCD-to shto izleva nad EVF-ot nekako malechko? Mi se svigja mozhnosta za simultano video i photo. Da vidime na testovi/samples kako izlgeda phototo. Pri high-con i low light situacii... 4.xMP ne se malce. Osven ako ne planira nekoj poster/bilboard print na mladencite! Hehe! Pozdrav Igor |
||
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зоки, според плаќањето и мобилен телефон е многу. Правевме еднаш муабет на оваа тема.
|
||
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како што ми мириса работава и Игорче се подзапали за камерава.
Ајде, ајде, нека ја земе некој да видиме што можности нуди.
|
||
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zarem nemate Sony predstavnik tamu za da prashate za poveke informacii i eventualno da ja testirate kamerata ? |
||
Igor-T
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 19.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 622 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aaa ne.
Onaka me interesira. Mislam deka naredno kupuvanje na camera, nishto so pomal senzor od 2/3" ili nekoj pomal full manual C-corder, so odlichna osetlivostm (high ISO) za da mozham da mu bapnam 35mm adapter. Ili mal corder, ama na HDD ili Solid State Memory. Igor |
||
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |