IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Македонија и ЕУ...и кога конечно во ЕУ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Македонија и ЕУ...и кога конечно во ЕУ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3132333435 77>
Прашање: Дали ни е потребна ЕУ
Одговор Гласови Статистика
32 [35,16%]
45 [49,45%]
3 [3,30%]
11 [12,09%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
Polaris Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Октомври.2007
Локација: Turkey
Статус: Офлајн
Поени: 1514
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polaris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2007 во 15:06

Nema da sme clenka na EU tuku ke sme clenka na AU- Albanska Unija...

Изменето од xxll - 12.Декември.2007 во 15:16
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2007 во 15:08
Mnogu si smesen

Изменето од moira - 12.Декември.2007 во 15:11
Кон врв
Neonic Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2007
Поени: 899
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2007 во 19:09

Zabegavte vo partiski presmetki...AJDE RAZGOVOROV DA GO VODIME KAKO GRAGJANI NA MAKEDONIJA, A NE KAKO PARTISKI VOJNICI.
Кон врв
kojotovik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Мај.2007
Поени: 369
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kojotovik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2007 во 19:42
Читам и не можам да верувам што пишувате бре...
Па ајде јас да ви објаснам некој работи само не знам од каде да почнам....хммм...вака
1. Зошто не не секаат ЕУ?
На прво место се Ебаните грци, а на второ место СМЕ НИЕ?!
Бидејќи ајде дали државава е подготвена да се токми со сите членки на еу, дури и со најнеразвијаната членка во ЕУ? Нема шанси
Немаме прво железнички собраќај,мислам ако некој го рачуна тој што го имаме сега но коммент. Второ дали некој од еу ако дојде во државава ке е сигурен, да шета сам по улица во западна македонија или да отиде на прошетка над тетово, гостивар, дебар? значи втор проблем СЕ ИНДИЈАНЦИТЕ(екс-косоварите) што ги има во државава што се потенцијална несигурност во регионот(очистете ги и ке праме муабет после). Потоа видете како е све дива лига, од урбанизам, собрајкај, патишта,  култура, услуги итн..
Па гледам и се буните за цените што се покачуваат, а што мислете во ЕУ кога ке влезете? цените ке останат исти? нема да останат исти, ама знам јас на што се надевате вие? На тоа што ке има поголеми плати?МИСЛИТЕ? не не сте грешиле одма, Прво цените ке вивнат, а после година две и платите по полека, па да видиме кај ке идете...видете во државава колку се вработени, колку со колку месечна плата живеат итн.
А дали знаете ако влеземе во ЕУ, кога ке дојде граѓанин од европската унија во РМ што и да се деси во врска со што било треба да е на исто ниво како и во неговата земја?Зар македонија е на исто НИВО?Секоја гараниција на што и да е треба да важи на европско ниво....
Ајде доста е ова да преминеме на некој други зелени што имате дрнкано.
Романија и Бугарија влегоја последни во еу, па гледам дека викате КАЈ беа тие? Сигурни сте во тоа што го зборите? КАЈ БЕА Тие? Тие беа многу понапред од нас за време на влегувањето или нема да се согласите со тоа? Прошетајте малце, видете, кажете...
За политиката со СДСМ и ВМРО, тука нема што да се каже се гледа кој колку напраил, официјално ВМРО направи многу повеќе од претходната власт, додека претходната власт работеше на усвршување на правата на албаниците, оваа власт не се замара многу со индијанците (не спајгаат албаницето што се овде ПРЕД 1999) , оди напред, мисли паметно, прави паметно....

Значи нас ни фали...
Безбедност.
Култура на НАРОДОТ (70 % ја немаат)
Повеќе работа на паметните работи.
Паметни искористување на фондовите.
Алчноста/Криминалот на помало ниво да се сведе.
Да си помагаме мејѓу нас а не да си вадеме очи за тоа што браздата била 2 цм во мој двор.
Искористување на сите природни работи што ги имаме во државава, а ги имаме многу, некој се искористени паметно, некој непаметно, некој николку)

Па толку од мене, така на брзина кажано тоа е.....другото е на вас оставенозбунетост

Кон врв
AK-47 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Поени: 81
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AK-47 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2007 во 20:07
Vinovni se site onie sto bile vo vlasta dosega, sto samo gledale da se zbogatat i da dojdat do licen profit.
Pa dali gledate kolku samo pari se kradele od ovaa drzava, dosta kojotovik gi osuduvas albancite zatoa sto albanecot rabotel taka kako rabotel , i onoj sto raboti vo Bit Pazar ili kaj i da raboti on cel zivot ne moze da krade kolku si kradat ovie od vlasta. Koj znae kolku pari se ukradeni od ovie reklami i kampanji sto se pravat. Dali vidovte direktorkata na UJP kako ukrala 500 iljadi evra ? Dali znaes deka za OKTA drzavata e vo minus 50 milion evra ? Ramstor, zemjisteto zad ramstor, huuuh pa znaes li kolku se krade ? Albancite najmalku i imaat nasteteno na ovaa drzava , koja nikogas ne investiraa vo nekoja albanska sredina, Tetovo primer ima najmnogu fiskalni kasi posle Skopje. A dali drzavata pravi nesto za toj narod.
Albancite momentalno si rabotat i stanuvaat se pouspesni. Ke vidite kako samo ke se promenat rabotite, zapadna Makedonija ke stane isto kako zapadot vo Germanija , a istokot na Makedonija ke lici na istokot na Germanija. Ako ja znaes sostojbata vo Germanija.
Vinvni za neuspehot se edinstveno politicarite .
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kojotovik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2007 во 03:42
Sigurno neeeeee, neeeeeeee albancite-kosovari?neeee tie neeeee najmalce i na stetlie? neee.....pa dali ti voopsto znaes sto zboruvas bE? Pa dali ti voopsto znaes ako ne bea indijancite, i ako imase mir vo drzavava, a ne nekolku toni oruzje i incidenti deka ke imase nekoj druga slika, pa ako ne e taa reklama be koj ke znae za nekoj raboti be?Reklamata da si ja trgnes na strana i da ne te slusam da zbores za reklami zasto prvo nauci sto znaci REKLAMA...a vtoro toa sto kradat od reklamite e 1-2 % ili kradenje moze gi vikas parite sto im se plajkaat na tie sto gi rabotat tie raboti.....sigurno ne se sekiraj......
Zapadna Makedonija koga ke se promenle rabotite ke bila kako Germanija?LOL seriozen problem imas...tie raboti samo na son, a ako misles politicarite se krivi za vasato indijansko odnesuvanje, ziveenje 2-3 veka nanazad greska si....da da i mene mi dojdoa od vlada i mi kaza ova ova ova i sea jas ziveam kulturno, pametno, razmilsuvam za pametni raboti, negde treba da se popusti, negde treba da se razberi itn......sigurno ne se sekiraj i za to....preku USB mi staia sve to od vlada znaes? sigurno...

toa okta mokta ramstor itn se minato plus toa e del od edno sto go imam nabrojano gore, a indijanicte isto taka se del od 1 taka da ne treskaj zeleni zaboravete na oruzje i vasite glupi baranja i ke vidime kaj ke bide makedonija.
Ako ziveev na makedonsko parce zemja ke si makedonec, ke vees makedonsko zname kakvo sto bilo i kakvo sto e, vo javnost ke zboris makedonski, vo skolo ke uces za makedonija i makedoski, a doma drugari itn nikoj ne ti brani da zboris kako sakas i ke se pridrzuvas spored site pravila i propisi koj se navedeni od drzavata...bidejki i mene mnogu raboti ne mi odgovaraat ama to e to i 20 i 30 posto da se sobereme dzabe ke e, zato toa ke e taka i kraj nema so pojke da se zamaram na toa ke se naviknam. a dali vas nekoj vi zabrani da reces deka si makedonski albanec? pred2001? dali nekoj vi zabrani da zboris albanski doma, so drugari itn?
ako sakas povejke od toa sto go nudi drzavata ne se buntovaj ednostavno zamini si kako sto si zaminale mnogu ....., a ne ovde da rusuete bezbednost i na nekoj nacin da ja pokazuvate crno makedonija pred drugite....drugite zneme koj se....

Кон врв
borec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2007
Локација: Australia
Поени: 1294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2007 во 04:46
Inache od KOI izvori se ovie informacii???? збунетост

Od kor-sokak ili pod-raka???? голема%20насмевка

Chuden nekoj "pisatelov" ni e, POSTAVUVA TEMI bez odgovori i licni mislenja - nudi prashanja bez odgovori, istaknuva problemi (duri nekoi koi sto ushte gi nema), a pak nie treba da molchime A TOJ NISHTO da ne ni kaze?????  трепкање

Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2007 во 11:02
Originally posted by Neonic Neonic напиша:

Zabegavte vo partiski presmetki...AJDE RAZGOVOROV DA GO VODIME KAKO GRAGJANI NA MAKEDONIJA, A NE KAKO PARTISKI VOJNICI.

PODRSKA ZA OVOJ STAV
Кон врв
biljana.madrid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Прилепчанка

Регистриран: 22.Ноември.2007
Локација: Spain
Поени: 358
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај biljana.madrid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2007 во 11:31
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Originally posted by Neonic Neonic напиша:

PODRSKA ZA OVOJ STAV

I od mene podrska.

Nie kako gragani sekogas treba da im bidime opozicija na ovie glupive politicari nasi.  Zatoa ke im recam na ovie partidashi nashi deka sega e vmro i ne napravija napredok vo mnogu vazni prasanja, ama i sdsm pred niv bea i istoto go napravija. Znaci i edni i drugi i treti imaat sansa da napravat nesto ako sakaat a ne de ne stramat.

Ovie Grcive predaleku zaminaa so lazenjeto. Poradi toa ne veruvam deka ke si priznaat nekogas, bidejki poveke nikoj nema da im veruva ako otkrijat deka lazat. Ama si se silni i si mozat da kazat sto sakaat.    

Se obiduvam da ne gi mrazam ni niv ni nikoj od sosedive, ama so posledni sili go pravam toa. Me navreduva da me vikaat so drugi iminja i raboti sto ne se taka. Grev nemaat nikoj.

Definitivno ova e politicka odluka. Mnogu drzavi vlegoja vo EU i ekonomski poslabi od nas.  

A ponekogas mislam deka ni sdsm ni vmro ni bilo koja partija se krivi, ednostavno losa sreka imame.

Ne treba da se karame so sosedite ama site ja preteruvaat mnogu. 

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kojotovik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2007 во 13:15
Originally posted by borec borec напиша:

Inache od KOI izvori se ovie informacii???? збунетост

Od kor-sokak ili pod-raka???? голема%20насмевка

Chuden nekoj "pisatelov" ni e, POSTAVUVA TEMI bez odgovori i licni mislenja - nudi prashanja bez odgovori, istaknuva problemi (duri nekoi koi sto ushte gi nema), a pak nie treba da molchime A TOJ NISHTO da ne ni kaze?????  трепкање

Ако е за мене?!

проблем? чудни информации? може зашто да не им беа чудно до сега ке бевме до негде..? молчење? неее кој бара такво нешто....сигурно не е на ваше ниво напишано да разбарете? и после ке трескате зелени европа она ова...па не знам што кометирате на одредени работи кога немате врска.....а тоа што не сте информирани, па не се информира само од лежење на форумов.....излезете прошетајте размислете гледајте реално што се дешава низ македонијава и после следуваат коментарите...
Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2007 во 13:20
...eh a sto da se ocekuva od narod koj za premier ima takov sarlatan?...dajte be luge..poglednete go..olicetvorenie na zloto 
Кон врв
Филип II Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Декември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 85
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Филип II Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2007 во 14:14
Излеговме, па се вративме во Западен Балкан

Чекор назад во времето.
Во последниот извештај на европските министри, Македонија е ставена во таканаречената група Западен Балкан, што значи дека добивањето датум за преговори со ЕУ ќе го чека заедно со Србија, Косово, Црна Гора, Босна и Херцеговина и со Албанија.
Опозициската СДСМ смета дека последните заклучоци се уште една дипломатска шлаканица од Брисел и дека таму не поминуваат скапите реклами на Владата.
- Апелираме до Владата да не го користи спорот со името како алиби за неуспешно завршените задачи и да се вразуми со тоа што ќе се посвети на евроатлантската агенда – вели портпаролот Емилијан Станковиќ.
СДСМ побара некој од Владата да понесе политичка одговорност за тоа што спорот за името со Грција станал услов за членство во НАТО и во ЕУ.
- Сите претходни години спорот со името ниту еднаш не беше услов за земјава на патот кон Унијата. Тоа што спорот со јужниот сосед влезе во заклучоците на европските министри е тежок удар за надворешната политика на Владата - вели Станковиќ.
Филип II Македонски (живеел: 382-336 п.н.е.), Крал на Македонија (владеел: 359-336 п.н.е.), сопруг на Олимпијада и татко на Александар Македонски и Филип III Аридеј.
Кон врв
bond....james b Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Ноември.2006
Поени: 850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bond....james b Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2007 во 14:18
a,be sto tolku  se sekirate?! PAK ke ve stavat naskoro,...na istok od zapadniot balkan!
You live only ONCE!
Кон врв
borec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2007
Локација: Australia
Поени: 1294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2007 во 10:37
Originally posted by diogenskopje diogenskopje напиша:

...eh a sto da se ocekuva od narod koj za premier ima takov sarlatan?...dajte be luge..poglednete go..olicetvorenie na zloto 

Ne ti uspeva nekako tvoeto "dobro mislenje".  Ti izgledash poveke kako  ѓавол.

Изменето од borec - 14.Декември.2007 во 10:38
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3132333435 77>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.