IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Кога лошите спомени од минато навираат
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кога лошите спомени од минато навираат

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345>
Автор
Порака
VIZANTEL Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Август.2007
Локација: Israel
Статус: Офлајн
Поени: 164
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај VIZANTEL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Септември.2007 во 14:26
blueprayer                   bullet Испратена: Денес во 14:05
Сениор                         
Сениор                          jas ne ama nekoi raboti koi se del od nas                                                      ne mozeme da gi upravuvame....тага
Регистриран: 13.Јуни.2006 Онлајн статус: Онлајн
Пораки: 2665

Se mozje da se upravuva i kontrolira samo treba dobra volja.
,,UNUS TESTIS, NULUS TESTIS,,
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Септември.2007 во 18:42
daj ne zezaj pa nie ne sme na avtomat....da, mozeme povekjeto raboti da gi stavime pod kontrola...ama ne se!!!
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
parfeme Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Септември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 10
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај parfeme Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2007 во 14:08

Најверојатно поствесно не си сигурна дека ако лутинабивсиот бил гнида нема и овој да биде таков. Опусши се и не му ја мисли многу. Узивај во сегасноста, биди искрена сољубов сегасниот дечко.   Лосите спомени мозеби никогас нема да исчезнат но не дозволувај им да ти ја унистат убавата иднина. Биди силна и само напред.

Јас за среќа не сум имала такво лосо искуство пред се затоа сто на време сум приметувала дали личноста вреди или не, замоја среќа.
Но кога би се насла во таква ситуација не би го негурала проблемот, би разговарала со сегасниот, а мозеби и со психолог, (тоа не е срамота). Така не би дозволила бившиот (споменот на него) се усте да ме малтретира и да ми ја унистува сегасната среќа.

Изменето од parfeme - 05.Септември.2007 во 14:09
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2007 во 16:15
Секогаш кога ке не навредат повредат на било кој начин, секогаш останува стравот да не ни се случи тоа пак. Болката со тек на време се лечи, фала му на Бога што ме направил ваква, лесно да ми помине болката и да гледам на блиското минато како да било пред век и векова. Таа гнида како што вели парфеме, била и поминала, а сегашноста е многу поубава од тоа што било порано. Сега сум многу спокојна. Имам се што ми треба. Добро искуство од дегени, искуство од почуствувано искрена љубов, белези од минато кои се за мене стари и планови за добра иднина...ВЕРУВАЈТЕ ВО СЕБЕ И ВО ЉУБОВТА ПА КОЛКУ И ДА ВЕ ПОВРЕДИЛЕ...ВИЕ НЕМА ДА БИДЕТЕ ТИЕ ШТО НА КРАЈ КЕ ПАТИТЕ!!!
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
inessX Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Ноември.2007
Поени: 405
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај inessX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2007 во 14:18
Losite spomeni treba da se
ona sto ke te digne za da
razmislis i stanes pojak,
za da bides nad se

Кон врв
монте кристо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THERE CAN BE ONLY ONE

Регистриран: 26.Мај.2005
Поени: 6869
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај монте кристо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2007 во 14:34
od losi spomeni mene ic ne mi se diga голема%20насмевка
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
Кон врв
brigitte Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 133
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brigitte Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2007 во 16:12
losite spomeni si gi nosam sekogas so sebe, nema beganje, za da me potsetat kako ne treba da postapuvam vo zivotot i kade sum zgresila.
Кон врв
Mishell_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Јуни.2007
Локација: Sweden
Поени: 575
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mishell_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2007 во 02:26
Resenie e samo iskopuvanje na podlaboka dupka i frlanje na site losi spomeni vo nea газење%20од%20смеење.. Ili moze i da si zavalite ogan vo kaminot pa da stavite pepel na niv. Minatoto ne nosi nisto dobro, no tesko mozeme da izbegame od nego. Sepak nikoja vojna ne e izgubena odnapred i zatoa velam: Sprotivstavete mu se na minatoto, poglednete go vo oci i kazete mu - ti ne me plasis poveke голема%20насмевка..
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2007 во 02:29
Mecka strav, mene ne strav
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2007 во 02:35
Се сложувам со Мишел. Соочувањето со минатото е вистинскиот лек за да се ослободиме од навирањето на лошите спомени од него. По ова прашање се едномислени и психолозите и психијатрите и педагозите.

Се додека се преправаме дека тоа не сме биле ние, дека тоа не се случило, ги закопуваме нашите тајни под перницата, бриешеме пораки, не се јавуваме, ги молиме и оние што знаат да молчат, ставаме маски, менуваме име итн итн...минатото ќе ни остане наша вечна сенка. Но ако се свртиме и, како што вели Мишел, му погледнеме во очи и му се спротиставиме, го прифатиме во најреалното светло..тогаш ќе бидеме спремни мирно да продолжиме и кон иднината.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2007 во 02:37
Така еееееееееееголемо%20гушкање
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2007 во 02:43
Napraam vremeplov i se vrakam pred da se zapoznaam so nea...mu vikam na mene togasniot - "gitla be nazad " !, a on se inati i ja nego boks i on mene boks i se rvame baajagi da se isprlja, a posto go znam oti e ja deka e baajagi iskompleksiran ako e prljav i ke se vrati doma...taman vesterkata da si zamine...i ukluc vremeplov i pak nazad ovde ko nisto da ne bilo, ama so taa razlika sto ke bidam sreken
Кон врв
Lady Blue Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Октомври.2007
Поени: 8431
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lady Blue Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2007 во 08:36
Najdobar nacin za soocuvanje so realnosta e prifakanje na minatoto.....toa nemoze da se smeni ama moze da se prifati i da prodolzis ponatamu so gordo krenata glava nadevajki se deka nema da se povtori takvo nesto i sekogas cekajki go toa podobro utre vo tvojot zivot..... sekogas e najjako cuvstvoto koga ke zastanes na noze posle padotнамигнувањесреќа
Кон врв
bijonse1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Регистриран: 14.Јануари.2009
Поени: 16521
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јули.2009 во 11:31
sekogas koga se gleda nazad .....
sekogas od losoto iskustvo ke se ima sopka da se ide napred....
sve si ima svoja specifika ..nisto ne e isto....
slicnosta ni e samo vo glavata od skrieniot strav....od DE JA VU....
idi napred ///negledaj nazad.....i sve ke bide OK !!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 1,328 секунди.