|
Napravi sam (lens hood, light tent...) |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne ti pravese vibracii od udiranjeto na ogledaloto? |
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ogledalo? Kakvo ogledalo?
Aparat? Kade ima tuka aparat ? Pak se zafrkavate, a ? |
|
choonga
Сениор Регистриран: 04.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 183 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
малце тресеше на почетоко, ама после се стегна
Изменето од choonga - 11.Декември.2007 во 11:12 |
|
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Emi ce mu aktiviras Mirror Lock-up i nemas gajle
|
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
choonga
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aaaa, Mirror Lock-up за верзијата Tripod v1.12 ... со Зенитот кога штракам.... нема веза (ова веше мала зезанција, можи да ги бришиш коментарите слободно) |
|
mickeymkd
Сениор Регистриран: 03.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 368 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dali ima kaj nas da se najde nesto vakvo:
Light tent 1 Slucajno ja gledav stranata na logingelectronics i tamo naidov na istata rabota ali nemaat na lager i neznaat koga ke dobijat. Mene mi se sviga ova bidejki ima i svetla, i poveke pozadini i se se sklopuva vo torbicka, vo slucaj jas da go napravam toa doma nema da bide bash najraskloplivo. |
|
Canon Powershot S90,Sony DSLR A700,Sony 18-70mm f3.5-5.6 DT,Sigma 10-20mm f4-5.6 EX DC,Sigma 17-70mm f2.8-4.5 DC, Tamron 90mm f2.8 SP AF Di,Minolta 70-210mm f4 AF,Minolta 50mm f1.7 AF,Sony HVL-F56AM.
|
|
moz pos
Сениор Регистриран: 09.Декември.2006 Локација: Trinidad and Tobago Статус: Офлајн Поени: 335 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NAjednostavno e da si ja izrabotish od karton i nekoe platno...
1.potrebna e kartonska kutija 2.se se4e od sheste strani 3.sledi lepenje na materijalot so cel da se pokrijat dupkite... toa e najednostavna varijanta shto moze da se sklopuva... |
|
branko_k
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 10.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 682 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
choonga
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
еве нешто интересно со прирачни матерјали шо можи да се напрај, на пример:
http://www.eyefetch.com/tutorial-light-tent-101.aspx само ова е домашна варијанта, не е баш брзо расклопливо. јас имав нешто импровизирано со бел лесонит, ама не испаѓа како шо треба, оти тој не е дифузен доволно, има сјајност. |
|
mickeymkd
Сениор Регистриран: 03.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 368 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gi vidov veke tie DIY modeli, no nikoj ne e lesno rasklopliv, i bidejki nemam mnogu mesto doma toa i mi e problem.
Ovoj sto go vidov vo loging super e no neznaat dali i koga ke dobijat, a do Belgrad ne veruvam deka bi odel vo skoro vreme. |
|
Canon Powershot S90,Sony DSLR A700,Sony 18-70mm f3.5-5.6 DT,Sigma 10-20mm f4-5.6 EX DC,Sigma 17-70mm f2.8-4.5 DC, Tamron 90mm f2.8 SP AF Di,Minolta 70-210mm f4 AF,Minolta 50mm f1.7 AF,Sony HVL-F56AM.
|
|
amanito
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 26.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas trgam za bugarija za 3-4 saati
treba da kupuvam neshto oprema ako si za mozam da ti zemam light box http://www.dynaphos.com/products.php?c=10 jas imam platnen i super funkcionira samo bidi vnimatelen so izborot na golemina i shto imaat na lager :) se vrakam vecher Pozdrav |
|
branko_k
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 10.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 682 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vojkan
Сениор Регистриран: 02.Мај.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 387 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Фала, Бранко.
Овој линк веднаш отиде во букмарк. Го изгледав целиот клип и имам прашања кое можеби ќе ти се чинат глупави, ама морам да прашам. Комбинацијата од тавче+спидлајт се користи слично како чадор? Дали светлото беше константно или функционираше како блиц? Прашувам зашто додека сликаше неколку пати (не) удри блицот од тавчето па ме интересира дали пробуваше со и без светлото од блицот или јас нешто пропуштив. Поздрав |
|
Ernst Haas: "Leica, schmeica. The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE."
|
|
Vojkan
Сениор Регистриран: 02.Мај.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 387 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Можеби ќе се најде некому:
http://www.fredmiranda.com/A18/ Ја барав дискусијата со „Направи сам фотографија“ совети, ама не можев да ја најдам па линков го пикнав тука. |
|
Ernst Haas: "Leica, schmeica. The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE."
|
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |