|
Народот кој ја ослободува жената |
Внеси реплика | страница <1234 53> |
Автор | |
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
|
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
taka te ucat a?
e dete, dete....
|
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
orto
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Браво Ајша , Конечно некој да се свести и да отвори ваква Теама , баш би сакал да подискутираме за некои работи , кои ме мачат и ми се нејасни
Изменето од ACELERA - 08.Декември.2007 во 12:34 |
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
/
Изменето од ACELERA - 27.Јануари.2010 во 04:17 |
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NIE SME NARODOT KOJ JA OSLOBODUVA ZENATA????????
narod??????
Ajse, narod i religija ne e isto!!!!!!
|
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MUSLIMANITE SE SMETAAT ZA EDEN NAROD, ZA EDNA ZAEDNICA ILI KAKO STO SE VELI "UMMET". |
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Brojot na zenite muslimanki se zgolemuva kako posledica na nivnoto vrakanje na izvornata religija. ne samo sto gi ima na FON ili Stulov gi ima i na drzavniot univerzitet, sigurno ste gi primetile. Nasata pojava t.e. pokriena devojka kako sto kaza acelera svedoci deka islamot ne toj koj i zabranuv ana zenata da se obrazuva, Naprotiv islamot e toj koj ja potiknuva. Pratenikot Muhamed ne uci deka obvrskata za baranje na znaenje e i za mazot i za zenata.
Ovaa tema od moja strana ja ima tokmu taa cel, da se obideme zaednicki da gi ostranime site predrasudi za zenata muslimanka. No za pocetok procitajte go pocetniot tekst, nesto sepak ke vi stane jasno od nego. Pozdrav |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
temimi
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Saudi Arabia Статус: Офлајн Поени: 325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zosto nikoj ne pisuva za zenite muslimanki koi se pokrieni, studiraat, rabotat, ne sedat doma po cel den, tuku doprinesuvaat kon zaednicata?
|
|
Mozes da mi gi izvrtuvas zborovite, no ne i religijata!
|
|
Nephthys
Нов член Регистриран: 11.Декември.2007 Локација: Qatar Статус: Офлајн Поени: 21 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На твоето прашаер зашто денеска се повеќе жени преминуваат на ислам,можамд а ти кажам дека е поради недоволно познавање на сопствената религија и поради одличната спремност на исламските мисионери.
Но нејсе.Не негирам дека муслиманка по хиџаб или под никаб не е слободна или дека е роб.Како прво во вера нема присила така да било кој од фамилијата кога би и наметнал такво нешто би било грев.Глупаво ми е да се генерализира во стилот Еј јас сум покриена и сум слободна,ти не си и робуваш,банално.Човек е она што чуствува дека е.Познавам многу жени кои се чуствиваат неизмерно среќни и слободни под никаб а познавам некои кои се страшно несреќни и под хиџаб.Така да генерализација во овој случај е бесмислена. Јас лично верувам дека според Библијата должност и на секоја морална и правоверна христијанка е да ја покрива косата иако тоа денеска не го практикува никој освен калуѓерките по манастирите. Факт е дека во денешно време медиумите и новините ни наметнуваат неко стандарди според кои ке се суди дали жената е убава или не,колку килограми треба да има,каква боја да и биде косата и слично.Апсолутно сум против наметнување на такви вештачки и нездрави стандарди кои за жал голем број девојки во секоја земја и од секоја вера ги практикуват. Мислам дека Черчил беше тој што рече Подобро е да се умре на нозе ,отколку да се живее на колена! Јас се согласувам во потполност со оваа изјава. Немојте да дозволите некој да ве спречи да се покриете ниту пак да ве натера против ваша волја да го направите истото.Бидејки и во двата случаи се губи слободата! |
|
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eden mnogu interesen tekst na temava:
http://www.savethemales.ca/180902.html The Debauchery of American Womanhood: Bikini vs. BurkaИзменето од sensei - 12.Декември.2007 во 13:32 |
|
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
malku gi mesate rabotite, ima zeni muslimanki koi bile emancipirani, se skoluvale bile vraboteni.
onie zeni koi voglavnom ragjale deca , rabotele samo domasni raboti i nikade ne smeele da izlezat nitu da se pojavat pred gosti ili stojat odvoeno mazi i zeni , toa se zenite albanki. takvite obicai sto gi ima kaj albancite ne se zastapeni kaj site muslimani. |
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne e voopsto isto, samo mnogumina nekako ne go sfakaat toa |
|
Nephthys
Нов член Регистриран: 11.Декември.2007 Локација: Qatar Статус: Офлајн Поени: 21 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sensei a да напишеше свое мислење наместо да правиш копи-паст?М?
Успут некои од членови не разбоираат англиски така да си можел барем да се потрудиш да го преведеш текстот! |
|
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ke mi prostis sto ne go prevedov tekstot, no nemam dva saati na raspolaganje za toa. A samoto pastiranje na tekstot ima dovolna vrednost, bidejki mnogu jasno ja sumira celata problematika i ima dobra poenta. Moe mislenje ne staviv za da ne vlijaam na drugite pred da go procitaat tekstot. |
|
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|
Внеси реплика | страница <1234 53> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |