|
Прочитана книга што оставила длабок впечаток |
Внеси реплика | страница <1234 19> |
Автор | ||
diogenskopje
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...nema da preteruvam so naslovi za koi nekoi i ne slusnale zatoa ke go preporacam slednovo obavezno da se procita...
1.Stepskiot Volk 2.Galebot Dzonatan Livingston 3.Idiot...(Dostoevski) |
||
biba
Нов член Регистриран: 29.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
RICARD BAH- ILUZII
ANTONI DE MELO- DAMARI
PAULO KUELJO- ALHEMICAROT
SPENSER DZONSON - PODAROK
|
||
biba
|
||
diogenskopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...samo da ne zaboravam ..1984 by GEORGE ORWELL ..THE HITCHHIKER`S GUIDE TO THE GALAXY..by DOUGLAS ADAMS ..THE SATANIC VERSES by Salman Rushdie |
||
KaLiNa
Сениор Регистриран: 25.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 8416 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"Pole". Kniga sto mi go iskristalizira pogledot za nekoi raboti... sto mi dade odgovor na cesto postavuvani prasanja... mi go smeni stavot za odredeni temi.
|
||
kuliraj
|
||
inessX
Сениор Регистриран: 28.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 405 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Digitalna tvrdina od Den Braun
|
||
Agapi
Сениор Регистриран: 09.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 541 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
OPSEDNATA od Megan Stin
navistina posle citanjeto na ovaa kniga imam poinakvo glediste i ottogas na site im ja preporacuvam
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
HENRY CHARRIERRE - PAPPILLON
|
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Majstorot i Margarita - Mihail Bulgakov
....... postojano i se navrakam, i sekogas e kako prv pat da ja citam Uska vrata - Andre Zid Изменето од moira - 10.Декември.2007 во 02:51 |
||
diogenskopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ej Biba...sega se setiv....a sto e so ...Koj go ukrade moeto sirenje?..Spenser Dzonson....super
|
||
Lady Blue
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8431 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da , ama taa kniga treba da se cita poveke pati....i sekogas ke ima razlicno znacenje
|
||
Agapi
Сениор Регистриран: 09.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 541 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dali nekogas ste procitale nekoja kniga koja navistina vi se dopadnala i posle toa ne ste istite. Knigata go promenila vaseto mislenje, vaseto glediste.. Eve ke pocnam jasMi ja poklonija knigata OPSEDNATA (ne e mn poznata) i koa ja vidov samo ja ostaviv vo fiokata. Po nekolku godini ja najdov sosema slucajno i samo go procitav delot sto bese na korica i odese vaka (prevod ke napisam na mak zasto knigata e angliska)
Opsednata-MEgan Stin
Dali nekogas ste sakale nekoj tolku mnogu sto bi napravile SE za da go zadrzite?
Znam deka parovite raskinuvaat, no toa nikogas netrebase dami se sluci mene i na Mitch.
Nasata ljubov bese vistinska. Ja imavme isplanirano nasata zaednicka idnina:fakultetot na koj trebase da odime, nasata vencavka, duri i iminjata na nasite deca koi bi gi imale eden den. Veruvav vo toa 100% a mislev deka i Mitch veruva.
Potoa, samo za mig, bese gotovo. Mitch rece deka e kraj deka ne me saka poveke. No jas ne mislev tuku taka da go pustam da si odi od mojot zivot Zatoa smisliv plan-nacin na koj ke go vratam. I seuste nemozam da veruvam nekoi od rabotite koi gi napraviv. Navistina ludi i uzasni raboti. Bev nadvor od kontrola. Mozebi nema da me razberet. No ako nekogas ste bile navistina zaljubeni mozebi ke me razberete.
Ova bese na koricata. ja procitav knigata i navistina sluckite gi pocuvstvuvav tolku bliski do nas tinejderite. Nemozev da poveruvam se sto sme spremni da napravime za ljubov(ako moze da se narece ljubov ili pak mozebi e opsesija), duri i najlosoto: obid za samoubistvo. Navistina knigata mn me promeni i im ja preporacuvam na site koi imaat moznost da ja procitaat osobeno devojkite.
Ete toa e od mene. A sto za vas. Vasa kniga ili pak isvadok od kniga koja ve promenila Изменето од mamma - 29.Март.2008 во 22:59 |
||
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"Papata Jovana" od Dona Vulfolk Kros. Kniga sto ja procitav vo eden zdiv, me natera da razmisluvam i da se sogledam sebesi od drug agol. Romanot e baziran vrz realna prikazna i realna licnost iako poveketo, pretezno maskite, ne veruvaat vo ovoj fakt. Otkriva za surovosta na srednovekovnite opstestva vrz zenata, a Jovana e onoj heroj na koj site se nadevame i koj nikogas ne ne izneveruva. Prekrasna prikazna koja go budi buntovnikot vo sekoj sto ke ja procita.
|
||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Knigite od Karlos Kastaneda se knigi sto me poremetija
|
||
KikoMC
Сениор Регистриран: 11.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bogatstvoto na Templarite
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1234 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |