|
Програмирање со Visual Basic |
Внеси реплика | страница 123 5> |
Автор | |
stole
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 89 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 08.Декември.2007 во 20:54 |
Бидејќи нема посебна тема за програмирање, одлучив оваа тема да ја поставам во рубриката Софтвер.
Ги повикувам сите програмери, особено оние што се почетници како мене, да соработуваме. Јас работам со Visual Basic. Немам некое големо искуство. но некои основни работи ги познавам добро. Ајде да отвориме клуб на обожаватели на Visual Basic. Две глави се попаметни од една, а да не зборувам за повеќе. Изменето од stole - 08.Декември.2007 во 21:03 |
|
Дали човекот е создаден од Господ, или Господ е измислен од човекот??
Можеби и двајцата ги создал ѓаволот! |
|
Цаци Галапчарот
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Локација: Byelorussian SSR Статус: Офлајн Поени: 955 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja sm obozavalac Bejzika
|
|
stole
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 89 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали само го обожавате, или и работите со него? |
|
|
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а за бејзик што ?? Помош совети , финти????
|
|
stole
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Соработување! Малку знам јас, малку знаеш ти, малку знае тој... Кога се ќе се собере, ќе биде повеќе! |
|
|
BSOD
Сениор Регистриран: 14.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Епа (ms,visual)basic е широк поим:)
Visual Basic 6 e мртов па сега е во ефект .НЕТ(ADO.NET,ASP.NET итн) технологијата. Можете да го симните Microsoft Visual studio express верзија бесплатно(за да сте легални): Visual Studio 2005 express А е-книги колку што сакаш има:) Во истото visual studio можете да креирате Wеб Проекти со датабази итн(ама не во express верзијата за тоа можете да го симнете на пример WebMatrix). Можам да ви дадам едно примерче за ASP.NET(со малку VB.NET во него). Изменето од BSOD - 15.Декември.2007 во 03:06 |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kje vi kazam jas
licno imam napisano ( so so raka so so copy paste i so izmeni na istite) najmalku milion programski redovi dosta e nekju vise hahahhah picture1.picture=load("C:\dosta beshe:o).jpg") picture1.top=0 picture1.left=0 picture1.visible=False Изменето од anakin - 15.Декември.2007 во 03:08 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
The Snow Prince
Нов член Регистриран: 15.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 26 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i jas sum taka pocetnik vo ova ali zoso false..anakin.......
|
|
http://www.hpforums.net/
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa da ne sa gleda se razira
da e nevidliva za da samo jas znam deka ja ima tamu na koordinatite 0,0 mozebi ima nacin nekade so clik da se vkluci naredba picture1.visible=True |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
edna zadaca za site entuzijasti
lesna e DA SE NAPRAVI TEXT.BOX VO KOJ KOGA KJE SE NAPISE NESO DA IZLEGUVA OBRATNO naprimer ako iskucam prolet tamu da pise telorp zasto e potrebno??? pa za palindromi dajte tuka sintaxa za ova.............................. |
|
|
|
The Snow Prince
Нов член Регистриран: 15.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 26 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
izbrisana mi e programata a cd-to mi e volosa sostojba i plus dobro ke bide i obratno ali e komplicirano malce
|
|
http://www.hpforums.net/
|
|
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па пишете проблем па да го решаваме де бар за бејзик не е толку страшно ипак е бејзик него со другиве што да се праи
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
EDNA IGRA VO VISUAL IZGLEDA VAKA
MOZE DA IZGLEDA KAKO SO SAKAS NO JAS SAKAV VAKA |
|
|
|
Tattoo Beauty
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ах се игрица дај нешто посериозно
|
|
Внеси реплика | страница 123 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |