|
ПОРАКИ ЗА МИР |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | ||
postariot brat
Сениор Регистриран: 20.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 491 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne jas ili bilo koj ovde na forumov go sozdal svetot, so se vo nego i tuka vklucitelno i site religii, a bidejki ne sum dovolno bezgresen da sudam na drugi gresnici, edinstveno sto mozam e da zboruvam za ona vo sto veruvam bez pritoa da gi sudam tie sto veruvaat vo nesto drugo ili vo nisto-(Ateisti)
Ako nesto mi se dopagja na forumov toa e deka tuka nema fizicki presmetki i dobro bi bilo da e taka i vo ne-virtuelniot svet. |
||
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
||
postariot brat
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I ve molam zajadlivosti , moze da si pisuvate na drugi temi, a tuka sakam Miroljubivi poraki.
|
||
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
јас тоа го посакувам на христијанството, убава замисла и уште поубава тема |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Многу ме засега мирот во светот, и многу лично ги доживувам војните што се водат по светот за нечии интереси а во кои гинат и страдаат невини жртви.
Секој ќе рече : "Ама ете што можам јас сам " и не превзема ништо...Но секој поединец може нешто да стори во тој поглед ако се ангажира од срцето, а заедно сме посилни. Ако веќе не сме на позиција да донесуваме одлуки, можеме бар да го даваме својот глас по разни миротворни кампањи (Види на пример тема ПОЛИТИКА_ПОВЛЕКУВАЊЕ НА МАКЕДОНСКАТА ВОЈСКА ОД ИРАК).
Понекогаш и еден глас може да направи разлика. Изменето од maria_magdalena - 09.Декември.2007 во 15:20 |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
postariot brat
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Molitvata kaj nas glasi da bide carstvoto tvoe Sega, sekogas i vo vecni vekovi, taka da za vistinskite vernici po milosta Bozja ovoj zivot nikogas ne zavrsuva i site vernici bi bile zivi svedoci i koga toa ke se sluci. Изменето од postariot brat - 09.Декември.2007 во 15:44 |
||
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Порака - акција=ветер и магла |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
postariot brat
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa nekoj moze i so molitva da se moli za mir, drug so razgovor na multinacionalni, i multi religiski forumi, treti so svoe ucestvo vo politika, se e toa vo red samo se nadevam pod akcija ne podrazbiras so puska da se boris za mir.
Pomalku se gresi ako nisto ne se pravi koga covek ne e siguren, otkolku da se raboti pogresno, nabrzina. We have all the time in the world!!! -Se sto imam da ponudam na razbrani lugje e zbor, a na nerazbrani kolku sakas zboruvaj, pa i tepaj, dzabe ti e. Razgovorot za razbrani i e akcija, i toa e rabota- se razbira sekoj treba da si ja vrsi svojata rabota najdobro sto moze.. |
||
|
||
postariot brat
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Neka sekoj na zemjata ima sloboda da veruva vo sto saka zosto samo so sakanje (ljubov) moze da se spoznae vistinata, a vistinata ne e relativna, relativni se samo nasit gledista.
|
||
|
||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Koj ke napravi mir, odma mu davam lizavce
BTW, mirot e top-down nastan. Dzabe nie bile mirni ili ne, ako nekoj od gore go tera narodot da se tepa. |
||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
мирот никогаш нема да постои се додека нема компромис
|
||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kompromisot ne e potreben za vistinski mir. Se dodeka postoi kompromis nema da ima mir. Kompromisot e samo tehnika na socijalen inzenering koja se koristi za izvlekuvanje materijalno-politicka korist vrz grbot na narodite. Site vojni se kukleni predstavi, a od pepelta profitiraat onie koi se zad kulisite i koi go kontroliraat kompromisot. Na narodot ne mu treba kompromis, zosto po samata priroda teznee kon isto. |
||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а тогаш што е потребно според тебе?
|
||
postariot brat
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne kompromis zosto kompromisot e prifakjanje na nesto samo zaradi mir, ami ljubov da saamo ako se sakaat sitetogas ke nastane MIR. NEKA LJUBOVTA BIDE ZARAZA OD KOJA NIKOJ NE KE MOZE DA SE ODBRANI, SO LJUBOV DA GI POVIKAMI SITE DA ZIVEEME VO MIR.
|
||
|
||
postariot brat
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Yvona Yvona yvonat i gi odbele`uvaat ~asovite. Vremeto bega Nepovratno. Kambana ta`i po mrtviot. No koj e toj? Ti{ina. BAAAM!!!! Trepet . Mornici. Strav. Vreme zaludno pominato. Sekundi, milioni sekundi. Zaludni. A jas Skamenet Ne znam {to ~ekam. Zo{to ne ja koristam sekoja sekunda dragocena, besceneta? Da napravam Dobrini Da popravam, da ispravam Mnogu. Se. Da po~nam!!! Ne znam {to u{te ~ekam. [to e toa {to me dr`i Mrtov. A sakam da sum `iv. Vistinski `iv. Da sakam. Sekogo. Sekoga{. Se. A {to ako ovie kambani ne znaat da ta`at? [to ako jas sum toj koj taguva? I {to ako si ta`am jas onaka od mrza. [to ako vsu{nost mene me mrzi da `iveam Vistinski [to ako bavniot ritam na yvonata e vistinskiot mir, zadovolstvo, Sre}a neotkriena Muzika Bo`ja Nesfatena, Ednostavna, [to ako e toa Povik, Bo`ji. Povik, za budewe. [to ako??? BAAAAM!!!! |
||
|
||
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |