IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Држави пријатели на Македонија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Држави пријатели на Македонија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 345
Автор
Порака
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 03:57
Za da odis nekade treba da te pokanat, no toa ne e nedostatok samo na ovoj premier i ovaa vlada, toa kontinuirano se slucuva. Pogledni kaj bil B.C., samo na gosti kaj drugarcinjata od sosedtvoto. Edninstven politicar od Makedonija sto bese kanet od zapadnoevropskite zemji bese pokojniot ni pretsedatel, Bog da go prosti, kogo iako site go potcenuvavme, ocigledno im bese blagougoden na amerikancite i evropejcite.

Изменето од moira - 04.Декември.2007 во 04:10
Кон врв
biljana.madrid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Прилепчанка

Регистриран: 22.Ноември.2007
Локација: Spain
Поени: 358
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај biljana.madrid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 08:16
Prijateli nie nemame. Site gledaat nekako kraj da ni stavat. Nikoj ne mislese deka i tolku ke opstoime, ama gi zafrknavme!газење%20од%20смеење
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 11:49
Originally posted by biljana.madrid biljana.madrid напиша:

Prijateli nie nemame. Site gledaat nekako kraj da ni stavat. Nikoj ne mislese deka i tolku ke opstoime, ama gi zafrknavme!газење%20од%20смеење

PIREJ
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 21:34
Originally posted by biljana.madrid biljana.madrid напиша:

a,shto tolku brzash?,....pa,...ima vreme!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 21:37
prijatel samo eden ANTARKTIK
onie pingvini em neznaat za nas- a i da  znaat ne ni mozat niso

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 23:47
Zoshto si nametnuvame nepotrebni nervozi. Pa daj ednash da svatime deka gi nemame i so toa da se pomirime ednash.
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2007 во 03:58
...samo Srbija i Makedonija

Изменето од bojan81 - 07.Декември.2007 во 04:38
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2007 во 16:30

A plus ja nema Hrvatska i Slovenija.
Tie ni se prijateli.
Ne svakam zosto ima tolku mnogu Srbofili vo drazavava.
Vo Srbija ziveev mnogu dolgo,a vo Hrvatska sum sekoe leto.
Samo kako podkrepa na moite izjavi

Изменето од Анастеа - 25.Февруари.2011 во 02:28
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2007 во 17:42
cenam deka orlov e vo absolutno pravo ..... no , da ne zaboravime na pogovorkata koja veli " neprijatelot na mojot neprijatel  e moj prijatel " ... e sega , ako tuka barame koj komu e neprijatel , najprvin ce e isklucime bugarija koja vo site varijanti e prijatel so sekoj eden koj e podgotven so nea da e deli Makedonija .... posleden pat toa se sluci 41-ta koga so nejziniot sojuznik albanija e podeli Makedonija i postavi granica kaj grupcin .... amerikancite i ne mozam da gi analiziram zosto i tie kako i bugarite , bi se fatile vo sojuz i so crniot gjavol samo da gi ostvarat svoite , no i na vatikan , planovi .... unistuvanje na pravoslavieto pa makar so toa povtorno e vospostavile granicata pomedju zapadnoto rimsko carstvo i otomanskata imperija .... e rusite , niv ce gi smetam za prijateli samo poradi toa sto se pravoslavci i sloveni , iako mnogu i nemaat storeno nitu za Makedonija a nitu za srbija koja sekogas e koristat za pazarenje so zapadniot svet .... znaci , tatarite otpadjaat uste vo prviot krug , amerite uste od prviot krug imaat negativa голема%20насмевка , a onie prokletnici od jugot i ne sakam da gi spomenuvamголема%20насмевка...... koj ostanuva , ocenete samite .... Makedonija na Makedoncite a bugarite nazad vo mongolija голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2007 во 22:55

Србија : Бугарија        1557   :    212

Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2007 во 01:41
Затворетеја темава.
Македонија никогаш немала пријатели.
Секогаш душмански се гледало на неа.
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Декември.2007 во 11:11
Trimoreta- da razjasnime nekoi dilemi, ama so argumenti, ne so navredi i pcosti. Vo makedonskiot jazik ima edna pogovorka koja veli  (ke se potrudam da ti ja prevedam na bugarski)-Poturcenija e pogoljam   Turcin i od Turcinijata). Nikoj ne moze da go osporuva nacionalnoto custvo na drugiot. Iako sum Vlainka, vo momentot mozam da se deklariram Eskimka. Ama jas, ne nekoj drug da mi kaze shto sum. Zoshto ti ja kazav pogovorkata. Vo Bugarija , kako vprocem niz celiot Balkan imalo mnogu sojuzi, pa nie ucevme po istorija za Bugarsko-Vlashkoto carstvo. E sega trimoreta-koj tebe ti garantira deka si cist Bugarin. Moze si potomok na nekoj Vlav. Ta si imate tamu celi oblasti naseleni so Vlasi- duri i seloto na Jane Sandanski se kazva Vlahi. E sega tri moreta- ne tvrdam-ama ti sugeriram- prvo da si napravish DNK test- pa da si sednesh so majka ti i bashati da si poprikazvash za potekloto ti. Elem-da ne se iznenadish!!! A da ne izlezesh duri i Makedonec- bidejki vo socijalizmot-koga Makedonija beshe Amerika za Bugarija-mnogu Makedonci odea na odmor vo Bugarija.A moram da priznam deka Bugarkite se mnogu ubavi-neodolivi-taka velat nash*te mazeta. Uuuuu, me plashi, ama i me raduva pomislata deka mozebi sme rodnini. A za latinicata, da ne ti izleze posle majcino pismo- pa da treba da si ja naucish. Eeee ako izlezesh blagonadezen Vlah ili Makedonec....Gi molam forumdziite shto imaat kirilicna podrshka da mu prevedat, da razbere poubavo!!!!

Изменето од mamamd - 09.Декември.2007 во 11:15
Кон врв
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Поени: 14598
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2011 во 15:56
Не ја гледам анкетата , не ми ја покажува збунетост
Кон врв
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Поени: 14598
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2012 во 16:04
Изгледа Катар збунетостзбунетостзбунетост

Цитирај Делегација на Катар во април доаѓа во Македонија за конкретизирање на најавените проекти, најавил емирот на Катар Шеик Хамад бин Калифа Ал Тани на денешната средба со премиерот Никола Груевски во Доха. Специјална економска делегација на катарските власти и компании следниот месец ќе ја посети Македонија со цел да се конкретизира и детализира можноста и модалитетот на воспоставување поблиска економска соработка и реализација на проектите во наведените области, најавил емирот на Катар Шеик Хамад бин Калифа Ал Тани на денешната средба со премиерот Никола Груевски во Доха.

Емирот изразил и политичка поддршка за катарските инвестиции во нашата земја, позитивно ги оценил и заложбите на македонските власти во привлекување на инвестиции и проекти за конкретна соработка во делот на енергетиката, туризмот и градежништвото.

“Емирот Калифа Ал Тани, изразувајќи задоволство од интензитетот на билатералните односи, истакна дека во најскоро време Државата Катар ќе отвори свое дипломатско претставништво во нашата земја во функција на уште поголемо интензивирање на односите. Шеикот ја истакна заложбата на катарските власти за овозможување на авионска линија помеѓу двете земји, за што во идниот период ќе се преземат дополнителни чекори“, се наведува во соопштението од владата.

Груевски, од своја страна, го инофмирал Ал Тани за за политичките и економските реформи кои ги спроведува Македонија, како дел од стратегијата за достигнување на стандардите за членство во НАТО и ЕУ. Специјален осврт бил посветен на делот на економската промоција на можностите на а Македонија и поволностите кои ги нудиме како земја, за инвестирање, отворање и реализација на бизнис. Груевски ги акцентирал специјалните проекти од областа на енергетиката, туризмот и градежништвото, при што беа соопштени можностите за модалитетите на конкретна соработка.

Премиерот попладневно ќе се сретне со мохамед бин Салек Ал-Сада, министер за енергија и индустрија во владата на Катар, а потоа владината делегација ќе присуствува на бизнис форум со повеќе катарски компании и стопанственици каде од страна на економскиот тим на Владата ќе бидат претставени поволните услови за инвестирање во Република Македонија.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 345
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.