|
Кога лошите спомени од минато навираат |
Внеси реплика | страница <12345> |
Автор | |
VIZANTEL
Сениор Регистриран: 27.Август.2007 Локација: Israel Статус: Офлајн Поени: 164 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
blueprayer
Испратена: Денес во 14:05
Сениор jas ne ama nekoi raboti koi se del od nas ne mozeme da gi upravuvame.... Регистриран: 13.Јуни.2006 Онлајн статус: Онлајн Пораки: 2665 _________________________________________________________________ Se mozje da se upravuva i kontrolira samo treba dobra volja. |
|
,,UNUS TESTIS, NULUS TESTIS,,
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
daj ne zezaj pa nie ne sme na avtomat....da, mozeme povekjeto raboti da gi stavime pod kontrola...ama ne se!!!
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
parfeme
Нов член Регистриран: 05.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 10 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најверојатно поствесно не си сигурна дека ако бивсиот бил гнида нема и овој да биде таков. Опусши се и не му ја мисли многу. Узивај во сегасноста, биди искрена со сегасниот дечко. Лосите спомени мозеби никогас нема да исчезнат но не дозволувај им да ти ја унистат убавата иднина. Биди силна и само напред. Јас за среќа не сум имала такво лосо искуство пред се затоа сто на време сум приметувала дали личноста вреди или не, замоја среќа.
Но кога би се насла во таква ситуација не би го негурала проблемот, би разговарала со сегасниот, а мозеби и со психолог, (тоа не е срамота). Така не би дозволила бившиот (споменот на него) се усте да ме малтретира и да ми ја унистува сегасната среќа. Изменето од parfeme - 05.Септември.2007 во 14:09 |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секогаш кога ке не навредат повредат на било кој начин, секогаш останува стравот да не ни се случи тоа пак. Болката со тек на време се лечи, фала му на Бога што ме направил ваква, лесно да ми помине болката и да гледам на блиското минато како да било пред век и векова. Таа гнида како што вели парфеме, била и поминала, а сегашноста е многу поубава од тоа што било порано. Сега сум многу спокојна. Имам се што ми треба. Добро искуство од дегени, искуство од почуствувано искрена љубов, белези од минато кои се за мене стари и планови за добра иднина...ВЕРУВАЈТЕ ВО СЕБЕ И ВО ЉУБОВТА ПА КОЛКУ И ДА ВЕ ПОВРЕДИЛЕ...ВИЕ НЕМА ДА БИДЕТЕ ТИЕ ШТО НА КРАЈ КЕ ПАТИТЕ!!!
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
inessX
Сениор Регистриран: 28.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 405 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Losite spomeni treba da se
ona sto ke te digne za da razmislis i stanes pojak, za da bides nad se |
|
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
od losi spomeni mene ic ne mi se diga
|
|
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
|
brigitte
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 133 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
losite spomeni si gi nosam sekogas so sebe, nema beganje, za da me potsetat kako ne treba da postapuvam vo zivotot i kade sum zgresila.
|
|
Mishell_G
Сениор Регистриран: 18.Јуни.2007 Локација: Sweden Статус: Офлајн Поени: 575 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Resenie e samo iskopuvanje na podlaboka dupka i frlanje na site losi spomeni vo nea .. Ili moze i da si zavalite ogan vo kaminot pa da stavite pepel na niv. Minatoto ne nosi nisto dobro, no tesko mozeme da izbegame od nego. Sepak nikoja vojna ne e izgubena odnapred i zatoa velam: Sprotivstavete mu se na minatoto, poglednete go vo oci i kazete mu - ti ne me plasis poveke ..
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mecka strav, mene ne strav
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се сложувам со Мишел. Соочувањето со минатото е вистинскиот лек за да се ослободиме од навирањето на лошите спомени од него. По ова прашање се едномислени и психолозите и психијатрите и педагозите.
Се додека се преправаме дека тоа не сме биле ние, дека тоа не се случило, ги закопуваме нашите тајни под перницата, бриешеме пораки, не се јавуваме, ги молиме и оние што знаат да молчат, ставаме маски, менуваме име итн итн...минатото ќе ни остане наша вечна сенка. Но ако се свртиме и, како што вели Мишел, му погледнеме во очи и му се спротиставиме, го прифатиме во најреалното светло..тогаш ќе бидеме спремни мирно да продолжиме и кон иднината.
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Така еееееееееее
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Napraam vremeplov i se vrakam pred da se zapoznaam so nea...mu vikam na mene togasniot - "gitla be nazad " !, a on se inati i ja nego boks i on mene boks i se rvame baajagi da se isprlja, a posto go znam oti e ja deka e baajagi iskompleksiran ako e prljav i ke se vrati doma...taman vesterkata da si zamine...i ukluc vremeplov i pak nazad ovde ko nisto da ne bilo, ama so taa razlika sto ke bidam sreken
|
|
Lady Blue
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8431 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Najdobar nacin za soocuvanje so realnosta e prifakanje na minatoto.....toa nemoze da se smeni ama moze da se prifati i da prodolzis ponatamu so gordo krenata glava nadevajki se deka nema da se povtori takvo nesto i sekogas cekajki go toa podobro utre vo tvojot zivot..... sekogas e najjako cuvstvoto koga ke zastanes na noze posle padot
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sekogas koga se gleda nazad .....
sekogas od losoto iskustvo ke se ima sopka da se ide napred.... sve si ima svoja specifika ..nisto ne e isto.... slicnosta ni e samo vo glavata od skrieniot strav....od DE JA VU.... idi napred ///negledaj nazad.....i sve ke bide OK !! |
|
Внеси реплика | страница <12345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |